کد مطلب: ۱۳۹۸۲۳

خبر خوش از دریاچه ارومیه

خبر خوش از دریاچه ارومیه

در سال‌های اخیر وضعیت دریاچه ارومیه مطلوب نبود اما در دولت یازدهم نگاه ویژه دولت به بحث ارتقا بهداشت عمومی و توجه به مسائل زیست‌محیطی موجب شد تا میزان اعتبارات شرکت‌های آب و فاضلاب به‌ویژه برای اموری همچون احیا دریاچه ارومیه چند برابر شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، یکی از راهکارهای نجات دریاچه ارومیه از وضعیت فعلی، ورود پساب تصفیه‌شده به دریاچه بود که قرار شد در حوضه آبریز دریاچه مشتمل بر ۱۴ شهر (ارومیه، گلمان، نقده، میاندوآب، اشنویه، بوکان، تکاب، مهاباد و…) ۱۰۵ میلیون متر مکعب در هر سال تحویل پیکره دریاچه ارومیه شود که با بودجه پرداختی این امر صورت گرفت، به‌طوری که طبق اعلام رسول اکبری رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار بر آن بود که ۱۱۵ هزار متر مکعب در شبانه‌روز تصفیه و ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری و خطوط انتقال بعد از تصفیه‌خانه احداث شود، در سال ۱۳۹۴ معادل ۴۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات دریاچه دریافت شد و این رقم در سال ۱۳۹۵ به بیش از ۲ تا ۳ برابر رسید و بر همین اساس هم‌اکنون ۴۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده در سال به دریاچه ارومیه انتقال داده می‌شود.

به‌گفته وی پساب تصفیه‌شده هیچ مشکل و آلودگی برای محیط زیست ندارد و خروجی پساب تصفیه‌شده هر روز توسط دستگاه‌های اجرایی کنترل می‌شود و با به وجود آمدن این تصفیه‌خانه‌ها نه تنها بار آلودگی وجود ندارد بلکه از بار آلودگی کاسته شده، چرا که قبل از به وجود آمدن این تصفیه‌خانه‌ها فاضلاب به صورت کانال بدون هیچ دخالتی وارد پیکره دریاچه می‌شد.

این مقام مسئول گفت: در سال‌های گذشته میزان پساب وارده به دریاچه 30 میلیون متر مکعب بوده و اکنون این میزان به 40 میلیون متر مکعب در سال رسیده که با افتتاح تصفیه‌خانه گلمان که از پیشرفت 80 درصدی برخوردار است، 2 میلیون و 500 هزار مترمکعب پساب به پیکره دریاچه وارد می‌شود.

چندی پیش نیز حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در خصوص اقدامات صورت گرفته در دولت یازدهم برای احیا دریاچه ارومیه گفت: با توجه به ابعاد بسیار گسترده زیست‌محیطی دریاچه ارومیه از اولین جلسه هیات دولت این دریاچه مورد توجه قرار گرفت. بر همین اساس در دومین جلسه تصویب شد تا ستادی برای ساماندهی امور این دریاچه راه‌اندازی شود. در همین راستا نزدیک ۳۰ اقدام در این ستاد تصویب و یک برنامه‌ریزی ۱۰ ساله برای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شد، و طبق این برنامه‌ریزی دو تا سه سال اول برای تثبیت وضعیت دریاچه تعیین شد، یعنی شرایط دریاچه از وضعیت فعلی بدتر نشود و هفت سال مابقی برای بهبود وضعیت دریاچه اختصاص یابد.

به‌گفته وزیر نیرو، در همین راستا از تمام ظرفیت‌های کارشناسی داخل کشور استفاده شد، علاوه بر این از سراسر دنیا از دانشمندان مجرب و خبره دنیا که در این موضوع تجربه داشتند دعوت به عمل آمد و جلسات متعددی حول همین محور در ایران برگزار و برخی جلسات نیز در کشور آلمان با حضور کارشناسان کشورهای ژاپن، روسیه، آلمان، فرانسه، آمریکا و سایر کشورهای صنعتی برگزار شد. چیت‌چیان تاکید کرد: با توجه به‌اینکه در آمریکا مشابه دریاچه «گریت سالت لیک» با شرایطی مشابه دریاچه ارومیه وجود داشت، از تجربیات آمریکایی‌ها نیز برای احیای دریاچه ارومیه استفاده شد. در مجموع برنامه‌ای با اتکای به دانش دنیا تدوین شد که بخشی از این اقدامات در حوزه کاری وزارت نیرو بود.

به‌طور کلی ۱۰ اقدام در وزارت نیرو برای احیا دریاچه ارومیه انجام شد که بر اساس این اقدامات از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۴ یک شیب نزولی در تراز دریاچه ارومیه ملاحظه می‌شود، به‌طوری‌که تا سال ۱۳۹۲ به ازای هر سال به‌طور متوسط ۴۰ سانتیمتر سطح دریاچه پایین‌تر آمده، در سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ سطح تراز دریاچه تثبیت شد و در ادامه در سال ۹۶-۹۵ ضمن تثبیت شرایط دریاچه، به رغم کاهش بارش‌ها، به میزان ۲۶ درصد سطح تراز دریاچه را بیش از سال گذشته نگه داشته شد. علاوه بر این از سال ۱۳۹۵ این روال صعودی بوده، یعنی نسبت به سال‌های قبل در شرایط بهتری قرار گرفت و سطح دریاچه بالاتر رفته است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.