کد مطلب: ۱۴۷۰۸۴

پیشنهادهای جدید گمرک به بخش خصوصی

پیشنهادهای جدید گمرک به بخش خصوصی

بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، تعامل گمرکات کشور با اتحادیه‌ها و تشکل‌ها، وارد فاز جدیدی شد.

مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران پس از پیاده‌سازی موفق سامانه‌های الکترونیکی در گمرک، به تمامی مدیران ستادی و اجرایی اعلام کرده تعامل با اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی را افزایش دهند و هیچ تصمیمی را بدون هماهنگی با آنها نگیرند.

موضوعی که با استقبال معاونت فنی و امور گمرکی همراه شد و فرود عسگری معاون فنی و امور گمرکی سکاندار برگزاری جلسات منظم با اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی شد تا مشارکت گمرک با بخش خصوصی برای توسعه و تسهیل تجارت افزایش یابد.

در این چارچوب دوشنبه جلسه‌ای با ریاست فرود عسگری و با حضور علی‌اکبر شامانی مدیر کل دفتر صادرات، خداکرم اسکندری مدیر کل تعرفه و ارزش گمرک ایران و دیگر مسئولان گمرک و همچنین رئیس اتحادیه فناوران رایانه سیدمهدی میرمهدی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار محمدرضا طلایی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکنندگان الکترونیک و سیستم‌های حفاظتی تهران و همچنین عضو هیات‌مدیره اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی نصرالله اورانی‌پور برگزار شد.

در این جلسه فرود عسگری، پس از شنیدن اظهارات روسای اتحادیه‌ها دستور داد که از این پس تغییرات در سامانه جامع گمرکی از پیش به اتحادیه‌ها ابلاغ و پس از اطلاع‌رسانی به ذی‌نفعان تغییرات اعمال شود. همچنین پیشنهاد ساماندهی کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف با استقبال همراه شد و مسئولان گمرک اعلام کردند که شناسایی کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف به کمک سامانه‌های الکترونیکی گمرک و گمرک الکترونیک امکان‌پذیر شده و با توجه به مشکلاتی که با وجود این کارت‌های بازرگانی ایجاد شده از هر گونه پیشنهاد و اصلاحاتی در این بخش با محوریت تشکل‌ها و اتحادیه‌های بخش خصوصی استقبال می‌کنند.

روسای اتحادیه‌های یادشده از امکان اظهار و ترخیص کالا به روش الکترونیکی ابراز رضایت کرده و ضمن تشکر و قدردانی از این اقدام دکتر کرباسیان رئیس کل گمرک ایران اعلام کردند که خوشحالیم که می‌توانیم کالای خود را بدون مراجعه حضوری و از محل دفتر کار خود ترخیص کنیم.

یکی از مهم‌ترین پیشنهادها ایجاد بانک اطلاعات ارزش در وب‌سایت تشکل‌ها و اتحادیه‌ها بود تا گمرک بتواند ارزش کالاها را بر مبنای آن به‌روز کند. این پیشنهاد با استقبال مسئولان گمرک همراه شد و مقرر شد عملیاتی شود.

همچنین در این جلسه، نصرالله اورانی‌پور خواستار تعامل بیشتر با مدیران اجرایی گمرکات شد و در خصوص زمان‌بندی ترخیص و به‌روزرسانی قیمت‌ها نکاتی را مطرح کرد.

سیدمهدی میرمهدی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، با تقدیر از برگزاری چنین جلساتی و بازخورد مثبت از جلسه گذشته خود با مسولان گمرک، به تفاوت قیمت کالا در مناطق آزاد با تهران اشاره کرد. افزون بر اینکه اعلام کرد چرا باید کالایی که استاندارد اروپا دارد بار دیگر در مرکز تحقیقات انفورماتیک ایران مورد بازبینی و در پروسه زمان بری قرار گیرد.

محمدرضا طلایی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار و همچنین رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباط اتاق ایران با تاکید اظهارات روسای دیگر اتحادیه‌ها، به مشکلات حوزه صادرات نرم‌افزار پرداخت. او اعلام کرد حوزه نرم‌افزار در ایران بسیار سودده است و با توجه به اینکه هیچ ماده اولیه را صرف نمی‌کند، ارزش افزوده ۱۰۰ درصدی دارد. ارزش‌گذاری و عدم صدور پروانه صادراتی از دیگر مشکلات مطرح شده از سوی رئیس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار بود. این اتحادیه برای همکاری در ارزش‌گذاری نرم‌افزارها اعلام آمادگی کرد. پیشنهاد وی در خصوص صدور پروانه برای صادرات نرم‌افزار با استقبال مسئولان گمرک همراه شد و مقرر گردید با هماهنگی شورای عالی انفورماتیک اقدام شود.

صادق فیض‌آبادی، رئیس اتحادیه الکترونیکی و حفاظتی تهران نیز به بحث خدمات پس از فروش اشاره کرد و خواستار استعلام گمرک از اتحادیه برای اجازه ورود کالاهای دارای خدمات پس از فروش شد. این اتحادیه در ۱۲ رسته الکترونیکی در تولید و تعمیر فعال است که فرشید جهانبخشی عضو این اتحادیه از تغییر و تحولات به وجود آمده در گمرک تقدیر و تشکر کرد و در خصوص تفاوت تعرفه کالاهای کامل مانند دوربین‌های مداربسته و قطعات پیشنهادهایی را مطرح کرد. همچنین پیشنهاد ایجاد وب‌سایت‌هایی برای ارایه لیست‌های ارزش کالا را بیان کرد.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.