خبر فوری:

پادکست رادیو تجارت نیوز

حجم فایل صوتی: ۶۵.۹۹M | مدت زمان فایل صوتی: ۰۰:۲۸:۴۵ دانلود فایل صوتی

پادکست شماره ۱۱

سلام، صبح سومین پنجشنبه شهریورماه شما بخیر. در هفته‌ای که گذشت، تحرکات طرف ایرانی نتوانست راه حلی برای پرونده هسته‌ای کشورمان باشد. همزمان با آغاز موسم اربعین، ترافیک حمل و نقل بین شهری به طرف مرزهای غربی ایران کشیده شده و از شمال غرب کشور خبر رسیده که برای اولین بار در تاریخ، دریاچه ارومیه در حال خشک شدن کامل است.

در نیم ساعت پیش رو، تلاش کرده‌ایم شما را با تحلیلی بر چند خبر مهم کشور در هفته سوم شهریورماه همراهی کنیم و بگوییم اقتصاد ایران در هفته آینده چه تحولاتی را تجربه خواهد کرد و موضعِ بازار در قبال آن چه خواهد بود.

خبر اول: یک سال تلاش برجامی بی‌نتیجه

یکسال گذشت، ابراهیم رئیسی وعده داده بود برجام را با قدرت احیا و اجرا کند و اقتصاد هم به مذاکرات گره نخورد. اما حالا پس از سکانداری یک ساله او در قوه مجریه، شاهد فرسایشی‌ترین دوره مذاکرات اتمی از ابتدای گفت‌وشنودهای پیرامون پرونده هسته‌ای هستیم. حالا کار گره خورده! ظاهرا جواب آمریکایی‌ها به مذاق مقامات ارشد ایرانی خوش نیامده و پرونده برجام پیچیده‌تر از هر زمان دیگری شده است. هرچند جزییاتی از پاسخ کاخ سفید به تهران در دست نیست، اما شواهد حاکی از نارضایتی سیاستمداران ایرانی از پیغام و پسغام امریکایی‌هاست. علی واعظ، کارشناس مسائل دیپلماتیک به سهند اینانلو خبرنگار تجارت نیوز توضیح می‌دهد که طولانی شدن روند مذاکرات چه اثری بر اقتصاد کشور دارد.

خبردوم: چهل روز پس از سیل امامزاده داوود

چهل روز پس از سیل ویرانگر مردادماه، درهای امامزاده داوود همچنان بسته است. گزارش میدانی عاطفه محمودی خبرنگار تجارت نیوز نشان می‌دهد که به این زودی‌ها درهای این مکان مذهبی به روی مردم بسته و پرونده سیل امامزاده داوود روی میز مسئولان هنوز باز است. توضیحات بیشتر از زبانِ حسین درخشان، مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات.

خبر سوم: احکام جدید بازنشستگان چه می‌گوید؟

سازمان تامین اجتماعی بالاخره احکام جدید بازنشستگان غیر حداقلی بگیر را صادر کرد، این اتفاق به معنی آن است که طبق وعده قبلی مدیران این سازمان، حقوق بازنشستگان مشمول براساس افزایش جدید پرداخت می‌شود. در احکام جدید میزان افزایش حقوق بازنشستگان غیر حداقل بگیر، سی و هشت درصد به علاوه رقم ثابت پانصد و پانزده هزار تومان است. مطابق قانون افزایش‌های جدید شامل ماه‌های سپری شده از سال ۱۴۰۱ نیز خواهد شد و این یعنی دولت باید مابه‌التفاوت افزایش پنج ماه گذشته را به بازنشستگان مشمول پرداخت کند.

خبر داغ: امیدهای واهی واردات خودرو

دو هفته است که از ابلاغ آیین‌نامه واردات خودرو از سوی معاون اول رئیس جمهوری می‌گذرد. گرچه این آیین‌نامه خود با محدودیت‌های زیادی مواجه بود، اما در ۱۴ روز اخیر شرط و شروط جدیدی هم از سوی وزارت صمت به آن اضافه شد تا اگر واردات به مرحله اجرا هم می‌رسد، تنها به سود چند شرکت خاص باشد که اتفاقاً منافع مشترکی با خودروسازان داخلی دارند. بر این اساس می‌توان از ایجاد انحصاری جدید برای خودروسازان در صورت نهایی‌شدن واردات در نظر گرفت. البته بسیاری از کارشناسان نسبت به واردات امید چندانی ندارند و معتقدند که احتمالاً آیین‌نامه باز هم دستخوش تحولاتی جدید شود. فربد زاوه، کارشناس خودرو در گفتگو با امیر داداشی خبرنگار تجارت نیوز با نگاه دقیق‌تری به موضوع واردات خودرو می‌پردازد.

دو خبر کوتاه

خبر اول: یکشنبه ۱۳ شهریور، کاربران بسیاری اعلام کردند که هنگام دانلود برنامه از گوگل پلی با خطای «عدم امکان دانلود در منطقه کاربر» مواجه می‌شوند. با اینکه این محدودیت‌ در حال حاضر برای همه‌ی کاربران ایرانی اعمال نشده، اما کارشناسان، این اقدام گوگل پلی را در جهت تحریم‌های همیشگی ایالات متحده می‌دانند. سیاوش علی احمدی کارشناس فناوری اطلاعات در گفتگو با فاطمه قمری خبرنگار تجارت نیوز درباره این اتفاق و چگونگی دسترسی کاربران ایرانی به اپلیکیشن‌های گوگل پلی توضیح می‌دهد.

خبر دوم: مرکز آمار ایران در این هفته گزارش متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری را منتشر کرد که نشان می‌دهد تورم نقطه‌ای ۱۲ ماده غذایی به بالای ۱۰۰ درصد رسیده است. بین تمام کالاهای محاسبه‌شده روغن مایع با تورم ۳۱۴٫۶ درصدی رکورددار تورم خوراکی‌ها به حساب می‎آید و علاوه بر آن، روغن نباتی، انواع لنیات، برنج، رب، ماکارونی و سیب‌زمینی در فهرست کالاهایی دیده میشود که تورم سه رقمی را تجربه می‎کنند. در حالی که گزارش‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که نرخ برخی کالاها در یک سال، بیشتر از ۳۰۰ درصد افزایش داشته، اخیراً ابراهیم رئیسی از افت ۲۰ درصدی نرخ تورم صحبت به میان آورد. اظهاراتی که حتی با آمارهای رسمی دولت هم سنخیت ندارد.

پیش‌بینی بازارهای مالی و سرمایه در‌ هفته سوم شهریورماه ۱۴۰۱

در این بخش، تجارت نیوز در گفتگو با کارشناسان بازارهای مالی، وضعیت هفته آینده را پیش‌بینی کرده و به این سوال جواب خواهد داد که اما و اگرهای برجامی بر بازارهای مالی کشور چه اثری می‌گذارند.

پیش‌بینی بازار ارز: چشم انتظاری برجام یا اثرگذاری دولت؟

همچون هفته‌های گذشته، علی طباطبایی کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با زهرا رسولی خبرنگار تجارت نیوز، از آخرین نوسانات قیمت ارز در بازارهای کشور می‌گوید.

پیش بینی بازار سکه و طلا؛ روی خط برجام

محمد کشتی‌آرای، رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر بازار سکه و طلا را در سومین هفته شهریورماه این طور پیش بینی کرده است.

پیش بینی بازار سرمایه: خاطرات و خطرات برجامی

رادیو تجارت نیوز این هفته نیز تحولات بازار بورس را بررسی کرده است. اگر می‌خواهید درباره بازارهای سرمایه بیشتر بدانید، پادکست هفتگی بورس تجارت نیوز را با صدای سارا فلاح در سایت تجارت نیوز بشنوید.

پیش بینی بازار خودرو؛ همسو با قیمت دلار

مرتضی مصطفوی، کارشناس صنعت خودرو در پیش بینی هفته آینده بازارهای خودرو به نقش مهم قیمت دلار و مذاکرات برجامی اشاره می‌کند.

پیش بینی بازار مسکن: در آستانه پوست اندازی

آمار بازار مسکن نشان می دهد که باید سیاست های جدید وضع شود در غیر این صورت سرمایه گذاران به بازارهای موازی یا حتی بازار مسکن کشورهای همسایه کوچ می کنند. از ابتدای امسال، تغییرات در رفتار بازار مسکن به قدری پیچیده شده که برای اولین بار، این نرخ اجاره بها بود که قیمت مسکن را بالا برد و خرید خانه را به آرزوی ۷۵ ساله بدل کرد. افزایش افسارگریخته قیمت نهاده های ساختمانی و گران شدن هزینه صدور پروانه ساخت در کنار دیگر عوامل ذکر شده خبر از تعمیق رکود تورمی در بازار مسکن می دهد. دولت در چنین شرایطی باید دست از تصدی گری بردارد و با تامین زمین و ارائه بسته های تشویقی برای انبوه سازان راه را برای احیای مسکن باز کند.

دقیقه پایانی یازدهمین پادکست رادیو تجارت نیوز ادای احترامی‌ست به روح انقلابیون کشته شده بر سنگ فرش خیابان ژاله. فردای روز کشتار مردم در ۱۷ شهریورماه ۱۳۵۷، اعضای گروه موسیقی رادیو با استعفایی دست جمعی در خانه محمدرضا لطفی جمع شدند و ترانه «ژاله خون شد» از زیرزمین همین گروه بیرون آمد، با کلامی از سیاووش کسرایی، آهنگی از گروه عارف و صدای شجریان.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی