کد مطلب: ۵۲۸۹۲۲

وزیر اقتصاد:

دولت از بورس سوءاستفاده نکرده است

دولت از بورس سوءاستفاده نکرده است

در روزهایی که شاخص بازار سهام پی در پی در حال کاهش است، وزیر اقتصاد عنوان کرد که دولت از بازار سهام سوءاستفاده نکرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در روزهایی که شاخص بازار سهام پی در پی در حال کاهش است، وزیر اقتصاد عنوان کرد که دولت از بازار سهام سوءاستفاده نکرده است.

فرهاد دژپسند، با طرح این سوال که اگر بیش از ۱۵۴ هزار میلیارد تومان اوراق فروخته شده و ۳۴ هزار میلیارد تومان خصوصی‌سازی شده، آیا این عملکرد وزارت اقتصاد نبود؟ گفت: سوال اینجا است که از کجا تأمین مالی می‌شد تا حقوق‌ها پرداخت شود؛ پس اگر این تأمین مالی نبود در آن صورت مجبور به جبران به شیوه استقراض از بانک مرکزی بودیم.

وی افزود: سوال این است که اثر تورمی این تأمین مالی استقراض از بانک مرکزی چه میزان بود. اینکه الان نیست به این دلیل است که در مدیریت منابع خزانه به گونه‌ای عمل کردیم که در برخی ماه‌ها تنخواه را نیز تثبیت کردیم. بنابراین اینجا مانع شدیم که تورم بیشتر افزایش پیدا نکند. عملکردی که در مالیات و با رویکرد متفاوتی صورت پذیرفته است نیز به بهبود درآمدها کمک کرد.

طبق اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برخی فکر می‌کنند کاهش نرخ ارز لزوماً ریزش بازار سرمایه را منجر می‌شود که به باور بنده اشتباه است. زمانی که تجارت خارجی کشور روان شود، بسیاری از بنگاه‌ها که مبتنی بر صادرات و نرخ ارز هستند، می‌توانند از ظرفیت‌شان استفاده بیشتری کنند، وقتی پول محصول‌شان را بگیرند الان هزینه جانبی بیشتری به بنگاه‌ها کاهش پیدا کند، همه اینها سبب بهبود بازار سرمایه می‌شود.

به گفته دژپسند، رشد اقتصادی دو رقمی نیز داشته‌ایم. بازار بدهی و سهام ۵۰۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی کرده که البته سهم دولت از این میزان تأمین مالی، عددی نبوده است. در مورد اوراق یعنی فروش سهام با هدف تعادل میان عرضه و تقاضا صورت گرفت و هدف تأمین مالی نبود. هر چند این اتفاق به میزان ناچیزی نسبت به کل منابع درآمدی دولت رخ داد نیز باید خاطرنشان کرد که مردم، اشخاص حقوقی خریدار این اوراق بودند. این گونه نبوده که دولت از حوض بازار سهام سوءاستفاده کند؛ ولی به دلیل فضای روانی این مطلب جا افتاده است.

وی اظهار کرد: منابع اگر برگشتی به نظام بانکی نداشته باشد موجب تورم می‌شود. در سال آینده ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق می‌فروشیم. بنابراین خالص فروش و تسویه اوراق ۲۰ یا ۳۰ هزار میلیارد تومان به نفع جمع‌آوری نقدینگی است. چون خالص فروش اوراق در سال آتی از سوی دولت یک نوع جمع‌آوری نقدینگی است، بنابراین از این طریق تزریق انجام نمی‌گیرد. صحبت‌های بنده در این خصوص بود که باید از یک منبعی در سررسید اصل و سود اوراق پرداخت شود و این امر می‌تواند به تورم بیشتر دامن زند. خاطرنشان کردم که اگر بازپرداخت اصل و فرع یک‌طرفه بود. یعنی اگر فقط خرید بود یا فقط فروش، نقدینگی تغییر می‌کرد.

آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • آیدین کعبی زاده

    واقعا!! اینهادیگه کیَن؟ اصلا سهامدارای بدبخت متضرر از دست خودشون براشون مهم نیست!!

  • ناشناس

    گناه ما چیه که به جای دلالی در مسکن خودرو طلا پولمون را در بورس این مملکت سرمایه گذاری کردیم تا کمکی به کشور باشه. به کدامین گناه

  • ناشناس

    تو که راست میگی !

  • پیگیری کن تجارت نیوز

    خجالت بکش ..‌

  • مهدی

    سواستفاده نکرد استفاده کامل رو کرد سهاما و پالایش رو تو بالاترین قیمت دو سه و حتی چهاربرابر قیمت فروخت و بین خودشون تقسیم کردن

  • ناشناس

    فقط بلده دروغ بگه

  • محمد نایب سالکی

    باسلام سهام پالایش یکم را از ارزش واقعی خود بالاتر دولت واگذار نموده است حالا بعد از گذشت ۷ماه سهامداران بورس ۲۵درصد ضرر و زیان رسانده است واعده سود ۳۰درصد داده بود اصل پول مردم جامعه هم رفت خیانت دولت محترم به سهامداران پالایش یکم آشکار است …

  • ناشناس

    چطوری انقدر راحت دروغ میگن …چرا فک میکنن همه کر و کور و نفهمند

  • انسان

    حیف که عدالت واقعی وجود نداره وگرنه تک تک این مسوولین رو باید به گیوتین سپرد

  • انسان

    ملت رو بدبخت کردین خداازسرتون نگذره