جهانگیری با تشریح جلساتی که در آنها برای تعیین سقف درآمد برای هر خانوار جهت دریافت یارانه تصمیمگیری میشود، از مردم خواست تا پیشنهادات خود را در مورد میزان سقف درآمدی یارانهبگیران مطرح کنند.
جهانگيري با تشريح جلساتي که در آنها براي تعيين سقف درآمد براي هر خانوار جهت دريافت يارانه تصميمگيري ميشود، از مردم خواست تا پيشنهادات خود را در مورد ميزان سقف درآمدي يارانهبگيران مطرح کنند.
اسحاق جهانگيري،معاون اول رئيسجمهور، در صفحه شخصي خود در شبکه اجتماعي فيسبوک نوشت:
مرحله دوم اجراي قانون هدفمندي يارانهها
اکنون که در آستانه اجراي مرحله دوم قانون هدفمندي يارانهها هستيم، مناسب ديدم ابتدا يکي از اشکالات مرحله اول را اجمالاً با هم مرور کنيم، سپس براي اجراي مرحله دوم ازشما دوستان هم کمک فکري بگيرم.
يکي از اشکالات مرحله اول عدم تعادل در منابع و مصارف بود. بودجهاي که مي توانست صرف اشتغال و توسعه و آباداني کشور شود، بدون هيچ برنامه سودمندي بين 77 ميليون نفر توزيع شد. (اين رقم بالاتر از جمعيت کشور است درحالي که تعداد قابل توجهي از افراد هم از همان ابتدا براي دريافت يارانه ثبت نام نکردند) طي اين مدت کل درآمد دولت از محل اصلاح قيمت حاملهاي انرژي 92 هزار ميليارد تومان بوده، در حالي که طي اين بازه زماني مبلغ 137 هزار ميليارد تومان به عنوان يارانه توزيع شده است. خوب است بدانيد که کسري اين مبلغ يعني 45 هزار ميليارد تومان از خزانه دولت و بانک مرکزي برداشت شده است؛ به عبارت سادهتر اين رقم- که 4 برابر بودجه عمراني کشور است- به قيمت توقف فعاليتهاي عمراني و توسعهاي به بخش يارانهها منتقل شده است.
اين درحالي است که طبق قانون مي بايست نصف رقم 92 هزار ميليارد تومان نيز به بخش عمومي و توليد اختصاص داده ميشد (يعني 46 هزارميليارد تومان). خوب است بدانيد که اين تکليف قانوني هم انجام نشده و بخش عمومي و توليد کشور نيز از کمکي که در قانون پيش بيني شده بود، محروم گرديد.
اکنون که در آستانه اجراي مرحله دوم طرح هدفمندي هستيم طبق قانون، دولت مکلف است که يارانه را به متقاضيان نيازمند اختصاص دهد و براي شناسايي آنها سقف درآمدي بگذارد. برخي کارشناسان، درآمد معاف از پرداخت ماليات، يعني ماهي يک ميليون تومان (سالي 12 ميليون تومان) را به عنوان سقف درآمد براي هر خانوار جهت دريافت يارانه پيشنهاد ميکنند و برخي ديگر نيز با توجه به جميع جهات، درآمد ماهيانه دوميليون و پانصد هزار تومان (سالانه سي ميليون تومان )و برخي ديگر رقم هايي بين اين دو را در نظر دارند. طبعاً هر قدر تعداد يارانه بگيران بيشتر شود براي تامين منابع آن بايد يا قيمت حاملهاي انرژي مثل بنزين و گاز و برق و… افزايش يابد يا مقدار يارانه کمتري به افراد اختصاص داده شود.
امروز سوال من از شما دوستان اين است که با توجه به مجموع شرايط، پيشنهاد شما براي سقف درآمدي يارانه بگيران چقدر است؟
به عبارت ديگر با توجه به برنامههاي دولت براي بهبود خدمات مربوط به بهداشت و سلامت،چه سقف درآمديي از خانوارها، بايد از دريافت يارانه صرف نظر کنند؟
ممنون ميشوم چنانچه در حد يکي دو سطر هم مباني استدلالتان را بيان فرماييد.
مخاطبان تجارت نيوز نيز ميتوانند پيشنهادات خود را در زير همين متن ارائه دهند تا در اختيار معاون رييسجمهور قرار گيرد.