به گزارش تجارتنیوز، فرشید پورحاجت گفت: حوزه مسکن بعد از نفت بزرگترین حوزه اقتصادی در ایران است و اگر قرار باشد اقتصاد غیر نفتی را دنبال کنیم صنعت ساختمان میتواند مولدترین و درون زا ترین بخش اقتصادی باشد. البته در حال حاضر به دلیل رشد قیمتها مسکن و بازارهای رقیب آن در رکود قرار دارند اما این شرایط به تدریج در سال جاری تغییر خواهد کرد و بخش مسکن در سال ۱۴۰۰ رونق خواهد گرفت.
وی افزود: در سال جدید سرمایهگذاری واقعی از طرف بخش خصوصی افزایش مییابد و به جز بخش مسکن، محمل دیگری برای سرمایه گذاری وجود ندارد. بنابراین اقتصاد مسکن در سال ۱۴۰۰ بزرگتر از سال ۱۳۹۹ و شاید بزرگتر از هفت سال گذشته باشد. یکی از نشانههای این رشد وعده پرداخت ۶۰ تا ۸۰ درصد هزینه ساخت است که از سوی بانک مسکن اعلام شده و میتواند رغبت سرمایه گذاری در بخش مسکن را افزایش دهد. امیدواریم خروجی آن به احداث سرپناه برای متقاضیان واقعی منجر شود.
دبیر کانون انبوه سازان با بیان اینکه افزایش سقف تسهیلات حوزه ساخت و ساز همواره مطالبه بخش خصوصی بوده است، گفت: طی سالهای اخیر سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی به کمتر از ۱۰ درصد رسیده اما پیش بینی میشود در سال آینده این رقم افزایش یابد. پرداخت ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد به ازای هر واحد برای سازندگان حرفهای عدد قابل قبولی است و انتظار داریم این مبلغ در پایان پروژههای ساختمانی تبدیل به فروش اقساطی برای خانه اولیها شود. البته نرخ سود ۱۸ درصد بالا است ولی همین که منابعی را برای بخش تولید ارائه میکنند میتواند یک گام به جلو باشد.
پورحاجت تاکید کرد: اگر تحرک در اقتصاد مسکن ایجاد شود اشتغال بخش اعظمی از قشر عظیم کارگری و کارفرمایی کشور به رونق خواهد رسید و بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ به گردش در می آیند. در این خصوص باید دولت، مجلس و قوه قضاییه، رفع موانع تولید را دنبال و بستر مناسب برای سرمایه گذاری در بزرگترین صنعت درون زای کشور را فراهم کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رونق مسکن با تورم همراه میشود؟ گفت: در سال جاری احتمالا با مقداری تورم در بازار مسکن مواجه میشویم اما قطعا همانند سالهای گذشته لجام گسیخته نخواهد بود. ممکن است به واسطه یک اقدام کاملا اقتصادی شاهد درصدهایی از تورم باشیم اما اگر سود و فایده را در نظر بگیریم افزایش تولید مسکن، نهایتا به نفع مصرف کنندگان خواهد بود.
دبیر کانون انبوهسازان خاطرنشان کرد: تورم حدود ۱۰۰ درصدی بازار مسکن شهر تهران در سال ۱۳۹۹ سه علت داشت؛ یکی از دلایل به اپیدمی ویروس کرونا مربوط می شد که اقتصاد دنیا را درگیر کرد. بخش دیگر نیز تحریمهای ظالمانه و همچنین نپیوستن به FATF بود که باعث شد نتوانیم گشایشهای خوبی را در سیاست خارجی داشته باشیم. این مساله تاثیر خود را به شکل کمبود منابع ارزی گذاشت که باعث افزایش قیمت کالاها، نهاده های ساختمانی و مسکن شد.
مسکن در تهران متری ۲۸.۳ میلیون تومان
بنابراین گزارش، بهمن ماه ۱۳۹۹ متوسط قیمت مسکن شهر تهران ۲۸.۳ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۳.۷ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۷.۲ درصد افزایش نشان میدهد.
طبق اعلام بانک مرکزی در ماه مذکور تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۳۹۱۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱.۴ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۰.۵ درصد کاهش یافت.
گزارش اسفند ۱۳۹۹ نیز هنوز ارائه نشده است. در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نیز گزارش تحولات بازار مسکن در اسفندماه از طرف بانک مرکزی ارائه نشد.
تمام این حرف هایی که می زنند افعال برره ای است. اینها دلسان برای ما نسوخته و فقط فکر رانتهای خودشان هستند. اگر راست می گویند قانون بگذارند هرکس هر ملکی خرید تا ده سال حق فروش ندارد. آن وقت قیمت خونه نصف می شود. ولی نمی دونم اونوقت خونه های خودشان را چکار کنند. (هیچ وقت از اینکارها نمی کنند مطمئنم)
بدبخت شدیم بدتر از دیروز رونق بخوره تو سرتون
سلام خودتون دلالی رو راه انداختید و خودتون هم جمعش کنید مردم پولی ندارن
افتزا چه نظری باید بهیم شما فقط به فکر خودتون ودلالان هستید که پولهایتان افزایش پیدا کنید
احسنت
بازار مسکن راکد هست و تا چندین سال راکد میمونه با این اخبار که چه عرض کنم تبلیغات نمیتونید مردم و نمیتونید پای معامله بیارید،تجارت نیوز ،اقتصاد نیوز و … رسانه مزد بگیر دلالان دونه درشت مسکن هستن.
من که مطمئن هستم قیمت ها ثابت می مونه تو سال۱۴۰۰.
اینقدر قیمت ها سال۹۹ بالا رفته که تقریبا بازارها قفل شده وخریدار نیست.
البته که درصد قابل توجهی از مسکن اولیها دیگه پولشون به خرید نمیرسه و خرید خونه براشون رویای دست نیافتنیه و اون دسته که پول دارن و میخوان مسکن دوم و سوم را بخرن دیگه توی ایران نمیخرن و میرن ترکیه و دبی و …( بسته به مقدار پولی که دارن)خرید میکنن.بنابراین البته که گرون میشه و تورم داریم(تو کدوم بخش نداریم!!) ولی قطعا رونق نمیگیره.به نظرم کسی که این مقاله را نوشته خبلی خوشبینانه به موضوع نگاه کرده وبه قیمت مسکن و قدرت خرید مردم اصلا توجه نکرده و فقط چون فکر کرده بازار دیگه ای برای سرمایه گذاری وجود نداره این نظر را داده ولی باید بدونه که مردم بعد از توپی که از بورس خوردن (با مقاله های ابنچنینی)اعتمادشون را برای سرمایه گذاری داخلی از دست دادن و پولهاشون را دارن در ارزهای دیجیتال میخوابونن.متاسفانه با تصمیم گیریهای اشتباه و سرمایه داره از مملکتمون فرار میکنه.
دیگه مسکن با قیمتها درست شدنی نیست تنها باید قیمت زمین اول کاهش یابد بعد رونق پیدا کند چطوری می شود در مسکن رونق ایجاد کرد با این قیمتها رونق و اشتغال و کار را با قیمتهای پایین می توان عملی کرد نه اینکه انقدر گرون شده که هیچکس حتی خود انبوه سازارن از رکود و غیره و خواب پول می نالن اگر هدف رونق و اشتغال و غیره است با این قیمتها نمی شود الکی حرف مفت نزنید رونق با کاهش زیاد قیمت مسکن ممکن است و ساخت برای همه روی زمین ارزن اشتغال و رونق و فرصت ایجاد می کند نه رو زمین 50الی 60 ملییونی شما هم خر و میخواین هم خرما هم رونق اشتغال می خواهید هم قیمتها زمین نجومی اگر چه شما کی حرف گوش کردین و مدیریت ادم حسابی داشتین فقط اتلاف وقت یک کلام ختم کلام با این قیمتهای نجومی زمین تا خدا سال دیگه رونق و اشتغالی در مسکن شاهد نمی باشیم حالا فرصت سوزی کنید فقط بقول مدیران وقت ببینیم چی میشه
فقط دوتا قانون مستحکم میخواد یکی هر کدملی یک خانه یعنی اگر کسی خونه دوم یا سوم داره باید نصفشو مالیات بده و دومیش اینکه هرسند تازه ای که زده میشه نشه به نام دیگری زد و خرید و فروش کرد تا ده سال یعنی دلال بازی تموم براحتی قیمت ملک شصت درصد کاهش میابد
روحانی به عمد بخش مسکن رو ترکوند که مستاجرین نتونن تا صد سال دیگه هم خونه دارنشن .کجای دنیا قیمت زمین و مصالح در عرض فقط سه سال سی برابر میشه؟؟؟؟؟؟؟؟