کد مطلب: ۴۸۸۴۲۶

اعلام آمار ۷ ماهه مرگ و تولد در ایران

اعلام آمار 7 ماهه مرگ و تولد در ایران

بررسی آمار رسمی از مرگ‌ومیر و زاد و ولد در ۷ ماه نخست سال‌جاری نشان می‌دهد میزان مرگ‌ومیر حدود ۶۷ هزار نفر به نسبت مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. البته نمی‌توان گفت این افزایش حتما به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا بوده اما به‌نظر می‌رسد شیوع ویروس کرونا عامل موثری در افزایش میزان مرگ‌ومیر در سال‌جاری بوده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، پیش‌تر برخی از مسوولان نیز خبر از دوبرابر بودن آمار فوتی‌ها به علت بیماری کرونا داده بودند. به‌نظر می‌رسد این آمار نیز روند فوتی‌ها را تایید می‌کند. براساس بررسی‌ها میزان مرگ‌ومیر اضافی در همه کشورها وجود دارد و تنها مربوط به ایران نیست و باید با یک نگاه کارشناسانه و دقیق این آمار مورد تحلیل قرار گیرد. در حال حاضر، تحلیل دقیق فوتی‌ها به دلیل کرونا یک چالش جهانی است.

رشد ۶۶ هزارنفری مرگ‌ومیر در ۷ ماه

سیف‌الله ابوترابی، سخنگوی سازمان ثبت‌احوال آمار جدیدی از مرگ‌ومیر و زاد و ولد در ۷ ماه نخست سال‌جاری اعلام کرد. براساس آمار اعلام شده در ۷ ماه نخست سال‌جاری تعداد فوت‌شده‌ها به رقم ۲۸۷ هزار و ۴۹۳ نفر رسیده است. در مقابل ‌تعداد تولدهای ثبت شده نیز ۶۷۴ هزار و ۵۸ نفر اعلام شد. به گفته ابوترابی در مدت مذکور حدودا ۳۴۸ هزار پسر و ۳۲۶ هزار دختر متولد شده است. علاوه براین، در هفت ماه نخست ۳۳۷ سه قلو، ۱۰ چهار قلو و یک پنج قلو به‌دنیا آمده‌اند.

آمار منتشر شده در پاسخ به این سوال است که شیوع ویروس کرونا چه میزان بر مرگ‌ومیر کشور افزوده است. در هفته‌های اخیر گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد نادقیق بودن آمار مرگ‌ومیر کرونایی که توسط وزارت بهداشت اعلام می‌شود از سوی بسیاری از مسوولان مطرح شد. «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش به مقایسه روند مرگ و ولادت در سال‌های گذشته پرداخته است.

سازمان ثبت‌احوال کشور، در دو بخش آمار مرتبط با زاد و ولد و مرگ‌ومیر را منتشر می‌کند. بخش اول آمار فصلی مرگ‌ومیر و زاد و ولد است. اما در سالنامه‌های آماری که این سازمان منتشر می‌کند، آمار ماهانه تا سال ۹۷ (به جز سال ۹۶) در دسترس است. در نتیجه برای محاسبه آمار ۷ ماهه در سال‌های ۹۶ و ۹۸ که آمار فصلی در دسترس بوده، از تخمین استفاده شده است. مقایسه میزان مرگ ثبت شده در سال ۹۹ به نسبت سال ۹۸ رشد ۶۶ هزار و ۸۳۶ نفری را نشان می‌دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۹۸ میزان فوت شده‌ها رقم ۲۲۰ هزار و ۶۵۷ نفر بوده است که در سال ۹۹ به رقم ۲۸۷ هزار و ۴۹۳ نفر رسیده است. به عبارت دیگر در این مدت حدود ۳/ ۳۰ درصد به تعداد فوتی‌ها افزوده شده است. این درحالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد مرگ‌ومیر در ۷ ماهه ۹۸ به نسبت مدت مشابه ۹۷ رشد حدود ۳ درصدی داشته است.

اگر میانگین فوت شده‌ها در ۷ ماه نخست سال‌های ۹۴ تا ۹۸ را در نظر بگیریم به عدد ۲۱۳ هزار و ۵۳ نفر می‌رسیم که در این صورت میزان فوت شده‌ها در ۷ ماهه سال‌جاری، رشد ۳۵ درصدی داشته است. آمار‌های جهانی نیز نشان می‌دهد پس از اپیدمی کرونا، در کشورهای دیگر نیز تعداد افراد فوت شده به نسبت میانگین سال‌های قبل رشد قابل‌توجهی داشته است. به‌عنوان مثال آمارها نشان می‌دهد در استانبول ترکیه شمار مرگ حدود ۳۲ درصد بیشتر از میانگین بوده است.

در بریتانیا نیز آمارها حاکی از رشد ۴۳ درصدی مرگ‌ومیر بیشتر از میانگین سال‌های قبل بوده است. البته در برخی کشورها مانند اکوادور و پرو آمار مرگ‌ومیر به شدت از میانگین بیشتر بوده است. در این دو کشور به ترتیب شمار مرگ ۱۰۸ درصد و ۸۷ درصد بیشتر از میانگین ثبت شده است. اما در مقابل در برخی کشورها مانند ژاپن، نروژ و تایلند، رشد مرگ‌ومیر به نسبت میانگین سال‌های قبل چندان قابل‌توجه نبوده است. آمار موارد مرگ‌ومیر در ژاپن، ۳/ ۰ درصد بیشتر از میانگین و در کشورهای نروژ و تایلند به ترتیب یک و ۲ درصد بوده است. در این کشورها کاملا ملاحظات پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ رعایت شده است.

کاهش موالید در سال ۹۹

شیوع یک بیماری همه‌گیر در کشورها علاوه بر اینکه بر میزان مرگ‌ومیر موثر است، می‌تواند بر تعداد تولد‌ها نیز موثر باشد. براساس آمار سخنگوی سازمان ثبت‌احوال، تعداد موالید ثبت شده در ۷ ماه نخست سال‌جاری، حدود ۶۷۴ هزار نفر بوده که به نسبت مدت مشابه سال ۹۸، کاهش ۶ درصدی داشته است. بررسی گزارش‌های منتشر شده در سایت سازمان ثبت‌احوال نشان می‌دهد، روند تعداد موالید ۷ ماهه روندی نزولی داشته است. به‌طوری که تعداد تولد‌های ثبت شده تا پایان مهر ۹۴ حدود ۹۲۸ هزار و ۶۸۶ نفر بوده که در مهرماه سال ۹۵، به ۹۰۱ هزار و ۲۱۱ نفر رسیده است. این روند نزولی در سال‌های بعد نیز تکرار شده است. به‌طوری که رشد موالید در ۷ ماه سال ۹۷ به نسبت مدت مشابه سال ۹۶ کاهش ۷ درصدی داشته است. این رشد در مدت مذکور سال ۹۸ به ۹۷ حدود منفی ۱۳ درصد بوده است. بنابراین تعداد تولد‌ها در سال‌های اخیر روندی کاهشی داشته و به‌نظر می‌رسد شیوع ویروس کرونا تاثیر قابل‌توجهی بر کاهش تعداد موالید نداشته است.

۳ نکته از عدم قطعیت در تایید آمار کرونا

در هفته‌های گذشته بسیاری از کارشناسان از بیشتر بودن آمار مرگ‌ومیر به واسطه شیوع ویروس کرونا ابراز نگرانی کردند. اما آیا واقعا می‌توان گفت آمار رسمی اعلام شده، با کم‌شماری مواجه است؟ یا به عبارت دیگر می‌توان گفت تعداد مرگ‌ومیر اضافی که در سال‌جاری به نسبت سال‌های قبل رخ داده قطعا به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا بوده است؟ بررسی آمار سایر کشورها نشان می‌دهد این عدم قطعیت در آمار رسمی کرونا در سایر کشورها نیز وجود دارد. به‌طور کلی می‌توان سه نکته برای این عدم قطعیت بیان کرد.

نکته اول، باید توجه داشت که آمار منتشر‌شده آمار اولیه است و احتمالا در آن خطا وجود دارد. این خطا می‌تواند به‌دلیل ثبت دیرهنگام تعداد فوت‌شده‌ها یا اشتباه در دلیل فوت افراد باشد. بنابراین نمی‌توان گفت که این تغییرات فوتی‌ها به‌دلیل ابتلا به کرونا بوده است.

نکته دوم، بررسی‌ها در کشورهای دنیا نشان می‌دهد در زمان شیوع ویروس کرونا بسیاری از افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند به‌دلیل ترس از ابتلا به ویروس معاینات دوره‌ای خود را انجام نداده‌اند و در صورت مواجهه با مشکلات مرتبط با بیماری خود به بیمارستان مراجعه نکرده‌اند. در نتیجه آمار مرگ‌ومیر به‌دلیل عدم رسیدگی به این گروه از افراد افزایش پیدا کرده است. بنابراین پیدا کردن عامل فوت افرادی که بیماری زمینه‌ای داشته و کرونا نیز داشته‌اند برای دانشمندان ساده نیست. حتی در کشورهای پیشرفته نیز اعلام آمار تفکیکی به راحتی نیست.

نکته سوم، بعضی آمار فوتی‌های اعلام شده در سازمان ثبت‌احوال را با آمار وزارت بهداشت مقایسه می‌کنند و می‌گویند آمارها گمراه‌کننده است و دولت‌ها با پنهانکاری این آمار را کمتر اعلام می‌کنند. اما نکته قابل‌توجه این است که در همه کشورهایی که بیماری شیوع بالایی دارد، میزان مرگ‌ومیر اعلام شده با آمارهای فوتی کرونا تفاوت داشته است. بعضی کشورهای پیشرفته تنها توانسته‌اند ۶۰ درصد آمار فوتی‌های کرونا را به درستی تشخیص و اعلام کنند، در نتیجه نمی‌توان گفت که این اختلاف به دلیل پنهان‌کاری بوده است. کارشناسان جهانی اذعان دارند که نمی‌توان دقیقا تعداد فوت شده‌ها به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا را اعلام کرد.

888

منبع: دنیای اقتصاد

آخرین آمار کرونا در ایران را در صفحه اختصاصی کرونا تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سلام. پدر من در اثر کرونا فوت شد. در گواهی وفات علت فوت بیماری دستگاه تنفسی قید شده

    • ناشناس

      عزیزم کرونا مربوط به دستگاه تنفسی هست و در گواهی فوت نام بیماری نوشته نمی شود

    • ناشناس

      پس چرا توی گواهی فوت خیلیا علت فوت رو کرونا مینویسن؟

    • یصصث

      چرا نباید بنویسن؟ در گواهی فوت بسیاری هم نوشته شده. علت فوت کرونا.

    • ناشناس

      چرا چرت میگی تو گواهی فوت کسی که بر اثر کرونا فوت کرده نوشته میشه علت فوت کووید 19 کرونا خودم دیدم که میگم

    • ناشناس

      از نظر قانونی علت دقیق فوت رو حتما باید بنویسن.چندین نوع بیماری تنفسی وجود داره

    • هرکی

      مادر بزرگ من کرونا گرفته بود خوب شد بعدش بخاطر کرونا مرد ایست قلبی کرد ، ما نگفتیم کرونا گرفته و از کرونا مرده علت مرگ هم نوشتن ایست قلبی پس امار هم دقیقا مثل همینه الکیه همشون

  • ناشناس

    آمار فوتی کرونا نا کنون بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر هست.

  • ناشناس

    آمار فوتی های ناشی از کرونا دقیق نیست به همین خاطر در بعضی از گواهی فوت ها ممکنه اسمی از کرونا نباشه.

  • مخاطب

    با این منطق که بیماری زمینه ای عامل مرگ هست نمی توان استراتژی مدیریت فاجعه بار بهداشتی کشور را پنهان کرد ، به عنوان مثال مگر در یک بیمار مبتلا به ایدز عامل مرگ خود ویروس HIV هست ؟ خیر بلکه این ویروس نیز با کاهش قدرت دفاعی بدن باعث میشه عفونت ها و بیماری های زمینه ای فعال تر شده که منجر به مرگ نهایی بیمار می شود ولی در اینجا ما علت مرگ را ایدز ذکر می کنیم نه مثلاً عفونت پوستی یا ریوی … ، به صورت مشابه در کرونا هم به نوعی عامل اصلی که باعث می شود بیماری های زمینه ای یا عفونت های کوچک بتوانند کارکرد بدن را مختل کنند همین حمله ویروس کرونا است که بدن فرد را بسیار آسیب پذیر تر از حالت عادی می کند. یک روش ساده ریاضی که می توان آمار مرگ و میر را بدون پنهان کاری و دروغ مشخص کرد این است که میزان مرگ و میر به نسبت سال قبل محاسبه شود ، نرخ رشد مرگ در اثر بیماری های زمینه ای مثل دیابت یا… دقیقاً مشخص است و هر مرگی علاوه بر آن را می توان با درصد خطای کوچک به کرونا مرتبط کرد ، به همین دلیل هم هست که آمار صحیح مرگ و میر در سال 99 به هیچ عنوان در دسترس مردم قرار ندارد چون فاجعه انسانی رخ داده شده نمایان می شود که حتی با محاسبات خوشبینانه از تلفات جانی جنگ هشت ساله ایران و عراق نیز بیشتر است!

  • ناشناس

    سیصد هزار نفر در سال 99 به علت کرونا فوت کردند، این آمار رسمی هست
    مرگ و میر در سال 97 98 99 به ترتیت حدود
    سال 97 حدود 380
    سال 98 حدود 400
    سال 99 حدود 700

  • ناصری مهر

    با سلام.
    عزیزی که زحمت کشیدی و این مقاله رو نوشتی. لطفا از نوشتن جملات و مطالبی که بعضا شعور خواننده رو به چالش میکشه دوری بفرمایید.
    ببینید دقیقا ابتدای اسفند 98 حضور این ویروس منحوس در ایران گزارش شد.و از طرفی هم مقاله بر حسب گزارشات تا پایان مهر 99 میباشد.تا اینجا میشود هشت ماه و خب میدانیم که زمان تولد انسان از زمان تشکیل لقاح 9 ماه میباش(بجز موارد استثنایی). پس هنوز زوده که ابراز نظر کنیم که کرونا تاثیری بر موالید داشته یا نداشته. آمار آذرماه ماه و ماههای بعد از آن میتونه نشون بده که تاثیر داشته یا نه؛ که با توجه به فرزند آوری که در این دوره زمونه نسبتا آگاهانه میباشد؛ پس مطمعنا تاثیرشو خواهد گذاشت.
    موفق باشید.

  • ناشناس

    بدبخت اونی که سه قلو زاییده. تو این تورم و گرونی
    آخه چطور عقلتون رو زیر پا میذارید؟ این بچه ها آینده نمیخوان؟ تحصیلات و تفریح و لباس نمیخوان؟ من ناخواسته باردار شدم و هرکار کردم سقط نشد الآن نمیتونیم خواسته های معقول این نوجوان رو برآورده کنیم