محسن حسینی: خواست و آرزوی «سهیل دوشی» کسب ۹۰ هزار دلار درآمد در شرکت اینتل بود. او میخواست به عنوان مهندس در این کمپانی حضور داشته باشد. او در آریزونا بزرگ شده بود و گمان میکرد رسیدن به این خواسته نهایت بلندپروازیهای ممکن است.
به گزارش تجارتنیوز، این روزها دوشی به عنوان مدیرعامل در کمپانی میکس پنل فعالیت میکند. استارتاپی فعال در زمینه تحلیل داده و بررسی رفتارهای مشتریان و کاربران. این کمپانی مستقر در سانفرانسیسکو ابزارهای موبایلی و نسخه مناسب وب را در اختیار سرویس دهندگان قرار میدهد تا با دنبال کردن رفتار مشتریان بتوانند خواستها، علاقهمندیها و نیازهای آن را پیشبینی کنند.
به عنوان مثال میکس پنل، توانایی ثبت این موضوع را دارد که چه تعداد کاربر به قصد ویژگی خاص در وب سایت شما ثبت نام میکنند. یا اینکه عکسهای آپلود شده در سیستم شامل چه محتوایی میشوند.
پرواز از میانه بحران
دوشی کسب و کار اینترنتی خود را در سال ۲۰۰۹ افتتاح کرد. در ابتدا او تنها بیست سال داشت. پس از چند ماه او به سمت معاون کمپانی دست یافت. وی درباره آغاز کار میگوید: «وقتی کار را آغاز کردیم خیلی ساده بودیم. همچنین وضعیت اقتصادی در ایالات متحده بحرانی بود. در چنین شرایطی ما میدانستیم که به دستاوردهای بزرگ نزدیک میشویم. شناسایی، پیشبینی و دستیابی به رفتارهای احتمالی کاربران برای کمپانیهای مدرن اهمیت بسیار بالایی خواهد داشت.»
میکس پنل به سرعت رشد کرد و موفق شد به درآمد ۴۰ میلیون دلاری دست پیدا کند. این درآمد در حالی به دست آمد که فروش چندانی در وب سایت میکس پنل انجام نشده بود.
افول ستاره جابز
دوشی برای توصیف پیشبینی رفتار خریدار به اوایل هزاره سوم اشاره میکند. زمانی که خریداران عمده نیازهای خود را مبتنی بر غریزه تامین میکردند. این کارآفرین جوان در این رابطه معتقد است: «در آن سالها مردم از استراتژی خرید طراحی شده توسط افرادی چون استیو جابز پیروی میکردند.»
جابز مدیر عامل کمپانی محبوب اپل بود. استراتژیهای او در راس این کمپانی به شیوهای بود که گویی او نیازهای کاربران را بهتر از خودشان میداند. دوشی معتقد است که بهترین راهکار در این ساختار، رویکرد مبتنی بر داده است. او در این رابطه میگوید: «دره سیلیکون نسبت به روزهایی که استیو جابز ستاره آن بود تغییر کرده است. از این رو باید به روشهای مشابه آنچه در میکس پنل مورد استفاده قرار میگیرد تکیه کرد.»
رقبای دوشی
میکس پنل تنها سرویس برای تجزیه و تحلیل دادههای آماری و مسائلی از این دست در پهنه اینترنت نیست. گوگل آنالیکتیک یکی از کاربردیترین ابزارهای موجود در این زمینه است.
پیشبینیها نشان میدهد که هزینههای سرویسهای تحلیل داده تا سال ۲۰۲۰ به رقمی بالاتر از ۲۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید. موضوعی که آینده نگری صحیح سهیل دوشی و همکاران او در میکس پنل را به روشنی نشان میدهد.
دوشی درباره تصمیم جسورانه در سالهای آغازین فعالیتشان نیز گفت: «افزایش سرمایه در سالهایی که بحران اقتصادی در آمریکا وجود داشت کار آسانی نبود. سالهای اول فعالیت ما پر از چالش بود و این چالشها کمپانی ما را زنده نگه داشت.»
میکس پنل در حال حاضر به سرعت رشد میکند. این کمپانی در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ نفر را استخدام کرده و در سال ۲۰۱۷ نیز ارزش این کمپانی ۳۸ درصد افزایش را تجربه کرده است.