افزایش نامتعارف قیمت گوشت گوسفندی
رئیس شورای تامین دام کشور گفت: افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار با توجه به رشد تولید داخلی و واردات روزانه 100 تن گوشت گرم گوسفندی نامتعارف است و باید با گرانفروشان برخورد جدی شود.
«منصور پوریان» افزود: گوشت گوسفندی مورد نیاز کشور تامین است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم، اما برخی سودجویان افزایش مصرف ماه مبارک رمضان را بهانهای برای گران فروشی کردهاند.
به گزارش تجارتنیوز ، وی اظهار داشت: سال گذشته روزانه کمتر از 50 تن گوشت به کشور وارد می شد که تاثیر چندانی در قیمت بازار نداشت اما امروز با افزایش واردات و حتی رشد تولید نسبت به 2 سال گذشته نباید شاهد افزایش قیمت این محصول در بازار باشیم. به گفته این فعال صنعت دام، در سال 1396 نزدیک 19 هزار تن گوشت گرم گوسفندی به کشور وارد شد.
پوریان افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار را ناشی از سوء استفاده برخی واحدهای کشتارگاهی و قصابی ها دانست و افزود: برای این که سود این بخش کاهش نیابد، برخی کشتارگاهها و قصابی ها با همدستی یکدیگر زمینه افزایش قیمت در بازار را ایجاد میکنند.
وی از تخلف برخی قصابی ها خبر داد و افزود: لاشه گوشت گوسفند استرالیایی با قیمت مصوب 30 هزار تومان در شبکه توزیع و برای مصرفکننده 33 هزار تومان است که شاهد هستیم همین محصول در خردهفروشیها به تفکیک با قیمتهای تولید داخلی عرضه میشود به طور مثال یک ران از لاشه گوشت گرم گوسفندی استرالیایی در قصابی به قیمت 46 هزارتومان به فروش می رسد که این اقدام تخلف است.
رئیس شورای تامین دام کشور از کاهش تقاضا برای گوشت منجمد میش در بازار خبر داد و گفت: در گذشته کشتار میش در کشور داشتیم اما اکنون از مغولستان بره منجمد با قیمت مناسب وارد می کنیم تا بازار متعادل شود.
صادرات 40 هزار راس دام سبک در اردیبهشت ماه امسال
پوریان صادرات مشروط دام زنده را به ضرر صادرکنندگان دام های سنیگن وزن دانست و گفت: در ایران دام سنگین وزن تقاضای چندانی ندارد و برای اینکه روی دست تولید کنندگان نماند اقدام به صادرات آن به کشورهای همسایه میکنیم.
رئیس شورای تامین دام کشور یادآور شد: با اجرای رویه صادرات مشروط دام به ازای واردات گوشت از اواخر سال گذشته، میزان صادرات دام سبک کاهش یافته است به طوری که در اردیبهشت ماه امسال کمتر از 40 هزار راس دام سبک صادر شده است.
به گفته وی، در قانون صادرات مشروط به ازای صادرات هر کیلوگرم دام سبک زنده باید یک کیلوگرم گوشت گوسفندی وارد شود در حالی که واردات این محصول به ایران بیش از صادرات دام است.
وی پروسه صادرات دام زنده را طولانی دانست و افزود: ارایه کد وارداتی از سوی واردکنندگان گوشت به دامپزشکی زمانبر است در حالی که برگه مجوز صادرات دام زنده یک ماه اعتبار دارد یعنی تا واردکننده بخواهد دام را تهیه، قرنطینه و صادر کند زمان کمی دارد به همین دلیل صادرکنندگان از این موضوع استقبال نمی کنند.
به گفته وی، اکنون صادرات دام سبک زنده ما به کشورهای کویت، امارات، عراق، قطر و عمان انجام می شود. وی اظهار داشت: اکنون هر کیلوگرم از لاشه گوسفندی استرالیایی با قیمت مصوب 30 هزار تومان و اوراسیا 29 هزار تومان در اختیار شبکه توزیع قرار می گیرد.
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده علت گرانی گوشت گوساله را در بازار افزایش قیمت نهاده های دامی دانست و تصریح کرد: دام سنگین در ایران بیشتر به شکل پرواربندی تولید میشود یعنی تمامی علوفه مورد نیاز آنها وارداتی است و از مراتع استفاده نمی کنند، بنابراین با افزایش نرخ ارز و بالا رفتن قیمت علوفه دامی احتمال کاهش تولید و افزایش قیمت دام سنگین وجود دارد اما این موضوع درخصوص دام سبک گوسفندی صدق نمی کند.
بیست و پنجم دی ماه پارسال «علی اکبر مهرفرد» قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی در نامه ای به رئیس کل سازمان توسعه تجارت «صادرات هر کیلوگرم دام زنده در ازای هر کیلوگرم لاشه گوشت قرمز» را کلید زد.
صادرات دام زنده به شیوه گذشته در حالی متوقف شده که به عقیده دست اندرکاران صنعت دامپروری، این صنعت با دام مازاد مواجه است و دامپروران در این شرایط متضرر میشوند.
سالیانه 840 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و 100 هزار تن گوشت قرمز نیز وارد می شود. ایران سالیانه ظرفیت صادرات بیش از 3 میلیون راس دام سبک دارد اما نزدیک به یک میلیون راس صادر می شود. در ماه مبارک رمضان امسال به دلیل افزایش قیمت ها در بازار، گوشت منجمد و گرم وارداتی به بازار عرضه شده است.
منبع: ایرنا
نظرات