«موقتی بودن شغل»اولین عامل بیکارشدن شاغلان
بررسی عوامل ترک شغل و بیکاری افراد «قبلا شاغل» نشان میدهد، موقتی بودن شغل، پایین بودن درآمد، اخراج و به پایان رسیدن دوره خدمت وظیفه چهار عامل ترک شغل طی پنج سال گذشته بودهاند.
مطالعات مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار به استناد نتایج طرح آمارگیری نیروی کار کشور در سال ۹۶ نشان می دهد، از حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت بیکار کشور در سال گذشته، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در گذشته شاغل بودند که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از این افراد را مردان تشکیل داده اند.
به گزارش تجارتنیوز،از بین عواملی که موجب ترک شغل در بین جمعیت بیکار کشور در پنج سال گذشته شده است، چهار عامل نسبت به سایر عوامل در ترک شغل شاغلان و افزایش بیکاری این گروه نقش و تاثیر بیشتری داشتند که «موقتی بودن کار» با سهم ۲۵ درصدی اولین و مهمترین عامل ترک شغل در بین مردان و زنان بوده است.
همچنین «پایین بودن درآمد» با سهم ۱۶.۳ درصدی، «اخراج یا تعدیل نیرو» با سهم ۱۴ درصدی و «به پایان رسیدن دوره خدمت وظیفه» با سهم ۱۳.۵ درصدی از جمله عوامل تاثیر گذار در بیکاری شاغلان طی پنج سال گذشته بوده است.
البته عوامل دیگری در ترک شغل شاغلان ۱۰ ساله و بیشتر طی پنج سال گذشته نقش داشته اند اما در مقایسه با چهار عامل اصلی مذکور تاثیر چندان محسوسی بر ترک شغل و نهایتا بیکاری شاغلان ۱۰ ساله و بیشتر در بازار کار نداشته اند.
نظرات