خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۱۵۵۹۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

قطر، پیشرو در فناوری مالی/ اختصاص ۳۴.۵ میلیارد دلار تا پایان ۲۰۱۹ به فین تک

قطر، پیشرو در فناوری مالی/ اختصاص 34.5 میلیارد دلار تا پایان 2019 به فین تک

سرمایه‌گذاری‌های فین‌تک از ۲۰۱۵ تاکنون به صورت تصادی رشد داشته‌اند. این مقدار از کمتر از یک میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸، به حدود ۳۴٫۵ دلار آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۹ می‌رسد. که این اتفاق آن را به یک سال سرمایه‌گذاری بی‌سابقه تبدیل کرده است. قطر به عهوان یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه با تاسیس مرکز فین‌تک قطر به نتایج قابل توجهی دست یافته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طی دهه گذشته، ، سرمایه‌گذاری های جهانی فین تک به طور تصاعدی رشد کرده اند. تا پایان سال ۲۰۱۹، چیزی حدود ۳۴٫۵ میلیارد دلار در پرداخت‌های دیجیتال متمرکز شده است. اگرچه با بروز همه‌گیری کویید۱۹، میزان سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر در جهان کاهش چشمگیری داشت اما خوشبختانه سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه فین تک (فناوری مالی) ثبات خود را حفظ کرد.

قطر؛ پیشرو در فناوری مالی (فین تک)

این روزها قطر یکی از کشورهای پیشرو درزمینه فین تک است. براساس گزارش فناوری مالی قطر در سال ۲۰۲۱، با تشکیل کارگروه فینن تک ملی قطر در سال ۲۰۱۷، این کشور پیشرفت قابل توجهی در زمینه توسعه پایدار و رقابتی جهانی در این اکوسیستم داشته است. استراتژی فین تک ملی کشور در دسامبر ۲۰۱۹ اعلام شد. که به طور موثر با تاسیس مرکز فین تک قطر در آوریل ۲۰۲۰ آغاز به کار کرد. مرکز فین تک قطر از تلاش‌های توسه فین تک به رهبری بانک مرکزی قطر پشتیبانی می‌کند. این مرکز علاوه بر مدیریت هردو برنامه انکوباتور (مرکز رشد) و شتاب‌دهنده بیش از ۷۵۰ درخواست از ۷۳ کشور در اولین نسخه های خود دریافت کرد.

این برنامه ها توسط سرمایه ریسک پذیر ۱۰۰ میلیون دلاری صندوق سرمایه گذاری تامین مالی می‌شوند. مرکز فین تک قطر همچنین با چندین موسسه مراکز فین تک در سطح جهانی برای تسهیل تبادلات شریک شده است. راه حل های فین تک و جذب بین المللی فین تک‌ها از طریق این مراکز در قطر فعالیت می‌کنند.

کرونا، عاملی برای رشد

یوسف محمد الجاده، مدیر عامل و عضو هیئت مدیره اداره مرکز مالی قطر درباره کووید به عنوان عاملی برای رشد فناوری مالی قطر می‌گوید: در حقیقت کویید۱۹، به پیشرفت‌ها در حوزه فناوری مالی در قطر سرعت بخشید. زیرا این اتفاق منجر به هجوم بازیگران تجاری به این مجموعه شد. این کشور به عنوان یک بازار غیراشباع فرصت‌های قابل توجهی به عنوان در زمینه فین تک (فناوری مالی) ارائه می‌دهد. بنابراین انتظار می‌رود هزینه‌های ICT تا سال ۲۰۲۴، به ۹ میلیارد دلار برسد.

قطر طی مدت زمان کوتاهی، پیشرفت قابل توجهی در زمینه فین تک داشته است. به عنوان مثال، تنها در سال گذشته، چندین تحول عمده از جمله راه‌اندازی استراتژی ملی فین‌ تک قطر، فین تک هاب قطر و برنامه‌های انکوباتور (مرکز رشد) و شتابدهی در این کشور به وجود آمد.

مرکز مالی قطر (QFT)، به عنوان توسعه دهنده بخش فین‌ تک در قطر ابتکارات متعددی انجام داده است. همکاری با بانک مرکزی قطر، بانک توسعه قطر و ایجاد فضایی در این کشور برای پرورش یک اکوسیستم رقابتی فین‌ تک در سطح جهان از جمله این ابتکارات به شمار می‌روند.

منا، از توسعه جاماند

با وجود این رشد قابل در سرمایه‌گذاری فین‌ تک، منطقه منا کمتر از ۱ درصد سرمایه‌گذاری‌های جهانی را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داد.

انتقال بسیاری از کشورها به سبک زندگی جدید، پس از شیوع کرونا، فرصت‌های جدیدی را برای توسعه فین تک ایجاد کرد. عواملی مثل فاصله گذاری اجتماعی باعث شد تا شرکت‌ها و موسسات مالی که به شیوه سنتی فعالیت می‌کردند (مانند منطقه منا)، برای سرعت بخشیدن به اجرای امور به صورت دیجیتالی به فکر تغییر و تحولاتی باشند.

چشم‌انداز جهانی فین‌ تک

سرمایه‌گذاری‌های فین‌ تک از ۲۰۱۵ تاکنون به صورت تصادی رشد داشته‌اند. این مقدار از کمتر از یک میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸، به حدود ۳۴٫۵ دلار آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۹ می‌رسد. که این اتفاق آن را به یک سال سرمایه‌گذاری بی‌سابقه تبدیل کرده است.

نمودار زیر میزان بودجه جهانی سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر در حوزه فین‌تک براساس منطقه را از سال ۲۰۱۵ تا ۲۹۱۹ نشان می‌دهد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار