خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۲۲۹۰۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در استارتاپ‌ها چه عواقبی دارد؟

کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در استارتاپ‌ها چه عواقبی دارد؟

با خروج سرمایه‌گذاران خارجی از اکوسیستم استارتاپی کشور و عدم حضور در بازارهای بین‌المللی، به نوعی تنها چند کسب‌وکار می‌توانند در فضای بسته رشد کنند. همین موضوع باعث به وجود آمدن بازار انحصاری و حذف رقبای کوچک‌تر خواهد شد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، لزوم وجود بازارهای بین‌المللی، در تجارت اهمیت بالایی دارد و خروج سرمایه از کسب‌وکارها و استارتاپ‌ها این روزها یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اکوسیستم استارتاپی است.

لزوم حضور در بازارهای بین‌المللی

کیوان نقره‌کار، کارشناس فناوری درباره لزوم حضور بازارهای بین‌المللی در اکوسیستم استارتاپی به تجارت‌نیوز گفت: یکی از ویژگی‌هایی که هر کسب‌وکاری باید به آن توجه ‌کند، توسعه بازار است. بنابراین همیشه غیر ازبازار داخل ترجیح بر این است که بازارهای خارجی نیز به موازات بازارهای داخلی وجود داشته باشند. اگر ما بازار بین‌الملل نداشه باشیم، بخش بزرگی از سود را از دست می‌دهیم.

این کارشناس فناوری همچنین پیرامون اهمیت وجود رقیبان بین‌الملل در اکوسیستم استارتاپی ادامه داد: بازار بین‌الملل مزیت دیگری نیز دارد و آن نیز رقیبان بین‌المللی هستند. رقیبانی که با نوآوری، تجربه و امکانات بیشتر به میدان می‌آیند. همین مسئله باعث رشد شرکت‌های رقیب شده و سبب می‌شود آنها امکان ارائه خدمات بهتر را داشته باشند.

او افزود: وقتی ما در یک پلتفرم بین‌المللی حضور داریم، هم بازار بین‌المللی را داریم و هم باید ظبق قواعد بین‌الملی رفتار کنیم. فرقی ندارد این پلتفرم، اینستاگرام باشد یا پلتفرم‌های تخصصی در حوزه تجارت بین‌المللی. به هرحال باید بتوانیم درآن فضا کسب‌وکار داشته باشیم. وقتی فضا از دست می‌رود خیلی از مخاطبان از بازار خارج می‌شوند. تا جاییکه خیلی از سازمان‌ها روبه نابودی می‌روند. سازمان‌ها و نهادهای فناوری نیز در این باره هشدارهایی داده‌اند.

بازار انحصاری در انتظار اکوسیستم استارتاپی

با خروج سرمایه‌گذاران خارجی از اکوسیستم استارتاپی کشور و عدم حضور در بازارهای بین‌المللی، به نوعی تنها چند کسب‌وکار می‌توانند در فضای بسته رشد کنند. همین موضوع باعث به وجود آمدن بازار انحصاری و حذف رقبای کوچک‌تر خواهد شد.

این کارشناس فناوری ضمن تاکید بر این مسئله که برای پیشرفت یک سازمان، صرفا بازار بیشتر مهم نیست، افزود: در بازارهای انحصاری اصولا کیفیت مناسب وجود ندارد. قیمت‌ها نیز واقعی نیستند و همه اینها نارضایتی مخاطب را به دنبال دارد. مثل بازار خودرو که نه کیفیت دارد نه کیفیت منطقی.

نقره‌کار با اشاره به این مسئله که حجم بازار، با میزان اشتغال‌زایی در جامعه رابطه مستقیم دارد، گفت: باید این را در نظر بگیریم که هرچقدر بازار بزرگ‌تر شود، کارآفرینی هم بیشتر می‌شود. این هم یکی از مزایای بازارهای بین‌المللی است. یعنی اگر بازار بین‌المللی به خصوص در حوزه فناوری بسته شود، ما علاوه‎بر اینکه کارفرینی در این زمینه را از دست می‌دهیم، باید با نوابغ نیز خداحافظی کنیم.

نمی‌توان از کشوری بزرگ در این زمینه الگو گرفت

همچنین آنطور که از سخنان مسئولان ذیربط مشخص است ممکن است ایران از کشورهایی مانند چین برای مدیریت اکوسیستم استارتاپی الگوبرداری کند اما این موضوع هم مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان واقع شده است.
نقره‌کار پیرامون مسئله الگوبرداری از چین در اکوسیستم استارتاپی گفت: ما نمی‌توانیم ایران را با چین مقایسه کنیم. چین جمعیت بیشتری دارد که به این کشور کمک می‌کند تا یک استارتاپ نوپا، به یک شرکت ماندگار تبدیل شود اما جمعیت ما یک بیستم چین است و اقتصادمان هم مثل چین نیست، قظعا نمی‌توانیم از چین الگوبرداری کنیم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار