فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۶۷۴۹

برگزاری مزایده یک میلیون آدرس IPV۴

برگزاری مزایده یک میلیون آدرس IPV۴

به گفته معاون وزیر ارتباطات هرگونه مبادله ترافیک در فضای سایبر و محیط شبکه‌ای بدون به‌کارگیری و استفاده از IP امکان‌پذیر نیست و ایجاد تعامل در شبکه و مبادله دیتا و سرویس و هر نوع خدمت در فضای شبکه مبتنی بر سیستم IP است.

سومین نشست تخصصی گذر به IPV۶ با حضور فعالین این حوزه و نمایندگان اداره کل ارتباطات استان ها امروز برگزار شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، نصرالله جهانگرد در این نشست با تاکید بر ضرورت سرعت‌بخشی به این گذر در کشور اظهار کرد: در گذشته نقش IP عمدتا آدرس‌دهی بوده است اما امروز با طرح مسئله اینترنت اشیاء (IOT) و موجودیت‌های دیگر روی شبکه، پدیده آدرس و هویت با همدیگر آمیخته شده‌اند و در سطح جهانی یک چالش بزرگ سیاست‌گذاری به وجود آورده است که نظام آدرس و مدیریت آدرس به چه صورت باشد، چرا که آینده ارتباطات مبتنی بر IP است.

به گزارش تجارت‌نیوز، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: امروزه مجموعه آدرس‌ها و ارتباطات موجود بر روی شبکه به حدود ۸ میلیارد می‌رسد، در صورتی که فقط حدود ۴.۳ میلیارد آدرس IPV۴ در دنیا موجود است و این در حالی است که بخش زیادی از این‌ها نیز توسط کمپانی‌های بزرگ آمریکایی فریز شده و به صورت انحصاری درآمده‌اند.

وی در ادامه با اظهار تاسف از تاخیر ایجادشده در این حوزه گفت: در سال‌های گذشته تدبیر لازم در این بخش صورت نگرفته و ما امروز با کمبود آدرس IP مواجه هستیم، در صورتی که کشورهای دیگر خیلی زودتر از ما اقدام به گذر به IPV۶ را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه مسیر آینده تلکام و مخابرات مبتنی بر IP است تاکید کرد: مسئله مهم ادغام بین نظام شماره‌گذاری ارتباطات صوت با دیتاست و در این خصوص اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) کارگروهی را تشکیل داده که وظیفه آن ادغام نظام آدرس‌دهی مبتنی بر IP است که از منظر فنی و سیاست‌گذاری مباحثی را در دنیا ایجاد کرده است.

جهانگرد با تشریح وظیفه آیکن -سازمان بین‌المللی نظارت بر اسامی، دامنه‌ها و ارقام ثبت‌شده اینترنت- گفت: آیکن تلاش دارد که این آدرس‌دهی در نظام جهانی از دست دولت‌ها خارج شود و در دست آیکن و وزارت بازرگانی آمریکا قرار بگیرد. در صورتی که بقیه کشورهای عضو ITU همگی بر نقش سیاست‌گذاری دولت‌ها اصرار دارند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ما هم در خلال مذاکرات به دنبال منافع کشور خود هستیم. در کشور ما نظام آدرس‌دهی متمرکزی موجود نبوده و موسسات به صورت انفرادی اقدام می‌کردند، البته به استثنای .IR و الان به دنبال راه حل ترکیبی هستیم که بتوانیم یک راهکار داخلی ملی برپا کنیم و بین تمام کسانی که مدیریت و تامین و توزیع را بر عهده دارند با دولت در حوزه مصالح کلان ملی تعامل برقرار کنیم.

جهانگرد در ادامه با اشاره به وظیفه خود در این حوزه خاطرنشان کرد: مرکز ملی فضای مجازی تکلیفی بر عهده سازمان فناوری اطلاعات ایران گذاشته است تا یک سازوکار مشخص و قواعد هماهنگی را در سطح ملی در کشور به وجود آوریم.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: ما در صددیم تا از حضور بخش خصوصی از جنبه کیفیت و آزادی بازار برای مصالح ملی استفاده کنیم و فرآیند مشارکتی در راستای مدیریت تجاری فنی و همچنین مدیریت سیاست‌گذاری کشور در بهره‌برداری از IPV۶ و سیاست‌گذاری نحوه آدرس‌دهی برای منافع ملی را به انجام برسانیم.

وی در ادامه افزود: استراتژی‌های فنی گذر به IPV۶ آغاز شده و کمیته ملی هم به صورت منظم با دستگاه‌های مرتبط تعامل دارد. زیرساخت‌ها فراهم شده است و در این خصوص درخواست من از اپراتورهای اصلی کشور این است که در قضیه گذر هر چه سریع‌تر فرآیندهای خود را تکمیل کنند. چون بسیاری از پلتفرم‌ها روی سرویس‌های آنها قرار دارند و ظرفیت مسیردهی به IPV۶ را در شبکه خود پیاده‌سازی کنند.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران حدود یک میلیون آدرس IPV۴ در اختیار دارد که برای تصحیح بازار و تسهیل کار فعالین این حوزه به زودی در قالب مزایده در اختیار بازار قرار می‌گیرد.

جهانگرد در خاتمه با تاکید بر شتاب‌دهی به گذر IPV۶ در کشور گفت : امیدوارم این نشست‌ها در جهت ارتقای کارآمدی فنی و تجاری و همچنین سیاست‌گذاری کشور برای بهتر استفاده کردن از ظرفیت‌های ملی استانداردهای IP در کشور مفید مواقع شود و بتوانیم با مشارکت همدیگر گام‌های موثری برداریم و سازمان فناوری اطلاعات ایران در این مسیر آماده همکاری و توان‌افزایی است.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.