خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۴۹۳۹۹

راز موفقیت اقتصادی فوتبالیست‌ها

راز موفقیت اقتصادی فوتبالیست‌ها

بررسی فعالیت اقتصادی فوتبالیست‌ها نشان می‌دهد که اکثر آنها در حوزه خدمات، حوزه مسکن، تجارت و انجام فعالیت‌های واسطه‌گری هستند. با این اوصاف، این سوال در ذهن ایجاد می‌شود که چرا اساسا بازیکنان فوتبال در ایران به انجام فعالیت‌های اقتصادی روی می‌آورند و علت موفقیت نسبی آنان چیست؟

بسیاری از فوتبالیست‌ها بعد از پایان دوره حرفه‌ای در مستطیل سبز، به دنبال انجام فعالیت‌های اقتصادی می‌روند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، فوتبالیست‌های ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. علی دایی یکی از پیشکسوتان فوتبالی است که در عرصه اقتصادی نیز همانند فعالیت در مستطیل سبز، خوش درخشیده است.

آنگونه که خود دایی روایت کرده، وی از همان دوران بازی در فوتبال، بازی اقتصادی خود را نیز شروع کرده است. مغازه‌داری در منیریه تهران، نمایندگی برندهای معتبر ورزشی در ایران، رستوران‌داری، فعالیت در مجتمع‌های اداری و تجاری، از جمله کارهای اقتصادی آقای گل فوتبال جهان است.

خداداد عزیزی، مرد پرحاشیه اما بانمک فوتبال کشور است که «پاس گل» وی در بازی با استرالیا را می‌توان به یاد ماندنی‌ترین «پاس گل» فوتبال ایران دانست. آنگونه که رسانه‌ها روایت کرده‌اند، عزیزی در حوزه املاک و مستغلات دستی بر آتش دارد و کار واردات قطعات خودرو را نیز انجام می‌دهد. همچنین به روایت خبرگزاری فارس، علی کریمی نیز همانند بسیاری از دوستانش در حوزه ساختمان‌سازی فعال است و از این راه توانسته در عرصه اقتصادی نیز موفق شود.

اگر چه اکثر پیشکسوتان فوتبال ایران، دستی در رستوران‌داری دارند، اما علی منصوریان در این زمینه از معروفیت بیشتری برخوردار است و دارای رستوران‌های معروف است. به گزارش تابناک، علیرضا منصوریان زمستان سال 1395 یکی دیگر از شعبه‌های جدید رستوران خود را در شمال پایتخت افتتاح کرد.

مرور فعالیت اقتصادی بازیکنان نشان می‌دهد که اکثر آنها در مشاغل خدماتی، حوزه مسکن و مستغلات و انجام فعالیت‌های واسطه‌گری و تجارت هستند. با این اوصاف، این سوال در ذهن ایجاد می‌شود که چرا اساسا بازیکنان فوتبال در ایران به انجام فعالیت‌های اقتصادی روی می‌آورند و علت موفقیت نسبی آنان چیست؟ همچنین این سوال وجود دارد که چرا اکثر فعالیت اقتصادی پیشکسوتان فوتبال در ایران در زمینه کارهای خدماتی یا فعالیت‌های واسطه‌گری است؟

سهراب‌ دل‌انگیزان، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با تجارت‌نیوز ، در پاسخ به این سوال که علت روی آوردن فوتبالیست‌ها به فعالیت‌های اقتصادی چیست، می‌گوید: اینکه چرا فوتبالیست‌ها به سراغ انجام فعالیت‌های اقتصادی می‌روند، بیشتر ناشی از تصمیم شخصی خود این افراد است و کسی نمی‌تواند مانع از انجام فعالیت اقتصادی آنان شود.

وی در پاسخ به این سوال که چرا فعالیت‌های واسطه‌گری در میان فوتبالیست‌ها محبوبیت دارد؟ می‌گوید: اینکه چرا برخی از این پیشکسوتان به دنبال انجام فعالیت‌های دلالی و واسطه‌گری می‌روند، به علت این است که دلالی در کشور ما سود نسبتا خوبی دارد و پیشکسوتان فوتبال نیز به تبع از سایر افراد، به دنبال اینگونه فعالیت‌ها می‌روند. در واقع هر حوزه‌ای که در کشور ما مبنای سود گرفتن باشد، فوتبالیست‌ها، نمایندگان مجلس، بازنشستگان و… به دنبال آن می‌روند. با این حال، فوتبالیست‌ها می‌توانند در حوزه تولید نیز فعالیت کنند و از برند خود در این راستا استفاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه درباره علت موفقیت فوتبالیست‌ها در فعالیت‌های اقتصادی، می‌گوید: فوتبالیست‌ها در دوران طلایی خود صاحب برندی می‌شوند و حق دارند از این برند خود استفاده کنند. این برند را می‌توانند در فعالیت‌های تبلیغاتی یا برای فروش کالاهای خود به کار بگیرند. یکی از بهترین زمینه‌هایی که برند فوتبالیست‌ها می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، انجام فعالیت‌های خدماتی مانند رستوران‌داری و داشتن شهربازی‌ها است که مردم همواره تمایل دارند از آنها استفاده کنند.

وی می‌افزاید: استفاده کردن از برند در فعالیت‌های اقتصادی، حق بازیکنان است. چرا که آحاد جامعه این افراد را مورد پذیرش و تکریم قرار می‌دهند. آنها دارای ویژگی‌های خاص بوده و هوشمند هستند که توانسته‌اند به چنین جایگاهی رسیده‌اند. اما در کشورهای توسعه‌یافته برای آنکه چنین امکانی به رانت تبدیل نشود، معمولا دولت‌ها از طریق وضع مالیات بر درآمد، مالیات بالایی از فعالیت اقتصادی پیشکسوتان فوتبال می‌گیرند.

دل‌انگیزان با اشاره به فعالیت اقتصادی بازیکنان خارجی می‌گوید: بسیاری از بازیکنان خارجی در بازارهای سرمایه و مستغلات فعالیت اقتصادی دارند. اما حوزه تبلیغات، حوزه اصلی فعالیت اقتصادی این بازیکنان است. همچنین در بسیاری از پروژه‌های مختلف سرمایه‌گذار می‌شوند. معمولا در کشورهای پیشرفته بر روی فرار مالیاتی بازیکنان فوتبال حساس هستند و اجازه فرار مالیاتی را نمی‌دهند.

وی ادامه می‌دهد: در واقع در کشورهای توسعه‌یافته هم امکان و زمینه درآمد مناسب برای فوتبالیست‌ها فراهم بوده و هم دولت نیز درآمد مالیاتی خوبی از این راه کسب می‌کند. در اینجا رفتار مامور و ممیز مالیاتی می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. به نحوی که نباید روابط شخصی مامور مالیاتی با فوتبالیست، بر ضوابط حاکم بر امور مالیاتی تاثیر بگذارد.

دل‌انگیزان در پایان می‌گوید: در زمینه انجام فعالیت‌های اقتصادی فوتبالیست‌ها در کشور ما، به جای محدود کردن آنها باید تلاش شود که رفتار ممیزان مالیاتی و قواعد نظام مالیاتی درست شود. چرا که علاوه بر فوتبالیست‌ها، سایر سلبریتی‌ها نیز می‌توانند از برند خود در فعالیت‌های اقتصادی استفاده کنند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار