رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان محصولات غذایی؛
نظام بانکی نیازمند بازنگری اساسی است
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان محصولات غذایی، معتقد است که نظام بانکی کشوردرشرایط فعلی که کشوریایک بحران اقتصادی جدی دست به گریبان است نیازبه یک تحول جدی و بازنگری اساسی دارد و این تحول بنیادی قطعا به خردجمعی نخبگان اقتصادی کشور به عنوان بازوی تواتمنددولت و همراهی، همکاری و پشتیبانی هرسه قوه کشور در کنار بانک مرکزی نیاز دارد.
مهدی کریمی تفرشی گفت: رهبر معظم انقلاب بر اتخاذ تدابیر و تصمیمات جدی و عملیاتی برای حل ۵ مشکل کلیدی اقتصاد تاکید کردند. ۳ مورد از این تاکیدات در حوزه مشکلات نظام بانکی، نقدینگی و تورم بوده که از اهم مسئولیتهای بانک مرکزی است. در راستای این فرامین اهمیت اقدامات و برنامهها و سیاستهای بانک مرکزی به ویژه در حوزه بازار ارز و اصلاح نظام بانکی کشور به خوبی آشکار است.
به گزارش تجارت نیوز،وی اظهار کرد: از شهریور سال 90 که رهبر انقلاب از حوزه علمیه خواستند به مسائل مربوط به پول و بانکداری اسلامی پاسخهای عملیاتی بدهند 7 سال میگذرد، اما همچنان نظام بانکی با انتقادات فراوانی روبروست. ایشان همچنین به مساله رکود و سرمایه در گردش کارخانهها تاکید داشتند که باید بانکها پاسخگو باشند.
رئیس هیئت مدیره خانه صنعت،معدن وتجارت جوانان، اصلاح نظام بانکی را از عوامل بسیار کلیدی در مدیریت اقتصادی یک کشور دانست و عنوان کرد: با مهار تورم و رونق بنگاههای اقتصادی می توان ثبات و آرامش را در اقتصاد جامعه ایجاد کند. آنچه متاسفانه سالهاست کشور با آن دست به گریبان است مشکلات ساختاری نظام بانکی، نوسانات در تصمیم گیریها و آزمون و خطاهایی بوده که نتایج خوبی برای اقتصاد کشور به دنبال نداشته است.
کریمی تفرشی معتقد است که شبکه بانکی به عنوان موتور محرکه اشتغال و تولید و ساماندهی بازار ارز بویژه در شرایط فعلی به یک برنامه کاملا اصولی و مدون با مشارکت و خرد جمعی کارشناسان و نخبگان اقتصادی کشور نیاز دارد.
وی با اشاره به اهداف بانک مرکزی گفت: رفع برخی موانع موجود مانند نرخ سود یا اجرای دقیق قانون بانکداری بدون ربا و رفع چالشهای موجود بر سر راه آن از جمله مواردی است که بانک مرکزی میتواند با برنامهریزی دقیق و اصولی در راستای آن به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن علوم وفناوری غلات ایران،ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد کشور و بهبود شاخصهای کلان اقتصادی همچون رشد اقتصادی، تولید ملی، عدالت اجتماعی، اشتغال، تورم، رفاه عمومی و رونق اقتصادی را از مولفههای بسیار مهم اقتصاد مقاومتی دانست.
وی با بیان اینکه بانک ها میتوانندنقش سیاستگذار را ایفاکنند، گفت: بانکها با برنامهریزی در مصارف بانکی و اختصاص منابع به بخشهای دارای اهمیت همچون کشاورزی و صنعت که نقش بسزایی در اقتصاد مقاومتی دارد، میتوانند نقش سیاستگذار را ایفا کنند.
کریمی تفرشی اظهار کرد: شکی نیست که شفافسازی و فسادستیزی بهعنوان لازمه فعالیت سالم و پرتحرک و امنیت اقتصادی است. چیزی که متاسفانه فقدان یا عدم اهتمام کافی به آن در کشور به خوبی احساس می شود. شفافیت اقتصادی و مبارزه با اخلالگران و سوء استفاده متخلفان و مقابله جدی با رانت خواری و قاچاق از ابزارهای مهمی است که کشور در حال حاضر بیش از هر چیز به آن نیاز دارد.
وی با بیان اینکه کند کردن روند رشد تورم در شرایط فعلی از پیش نیازهای اصلی کنترل و هدایت نقدینگی در کشور است، افزود: متاسفانه فساد و رانت در این نابسامانی بازار و چند نرخی بودن ارز و عدم نظارت دقیق و جدی عامل اصلی افزایش سرسام قیمت های داخلی است.
وی ادامه داد: برای اینکه فعالان اقتصادی بتوانند نسبت به ورود به فضای کسبوکار و انجام سرمایهگذاری ترغیب شده و برای آن برنامهریزی نمایند ثبات ارزی یکی از مسائل مهم و تعیین کننده است. به علاوه عدم امکان پیشبینی وضعیت ارزی نیز می تواند امنیت سرمایهگذاران را تهدید کند.
کریمی تفرشی تصریح کرد: تاثیر نرخ ارز بر متغیرهای مختلف اقتصادی از جمله تولید، سرمایهگذاری، اشتغال و همچنین بر بازرگانی خارجی و شاخصهایی مانند صادرات و واردات از مباحث بسیار تعیین کننده در ثبات اقتصادی کشور، رفاه عمومی جامعه، تورم و قدرت خرید مردم است.
وی ادامه داد: سیاستهای اخیر ارزی کشور به گونهای بوده که واحدهای تولیدی ما در تامین مواد اولیه خود با مشکل جدی مواجه شدهاند که با ادامه این روند شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی و از دست رفتن اشتغال ایجاد شده خواهیم بود.
تفرشی معتقد است که ایجاد تعادل در بازار از مهمترین اقدامات ضروری دولت در شرایط کنونی است که بشدت بر فضای تولید و مهار تورم تاثیرگذار است.
وی در پایان گفت: در کشوری که مهد اقتصاددانان و نخبگان و دانشمندان فرهیخته است چرا نباید از این سرمایه های ارزشمند در تدوین سیاست ها و ارائه راهکارها و تصمیم گیری های کلان اقتصادی به نحو درست و شایسته ای بهره برداری کرد؟ نظام بانکی کشور در شرایط فعلی که کشور یا یک بحران اقتصادی جدی دست به گریبان است نیاز به یک تحول جدی و بازنگری اساسی دارد و این تحول بنیادی قطعا به خرد جمعی نخبگان اقتصادی کشور به عنوان بازوی تواتمند دولت و همراهی، همکاری و پشتیبانی هر سه قوه کشور در کنار بانک مرکزی نیاز دارد.
منبع:ایلنا
نظرات