فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۹۹۲۸۶

ضرغامی:

بودجه ۱۴۰۱ امروز بسته می‌شود

بودجه ۱۴۰۱ امروز بسته می‌شود

عزت‌الله ضرغامی از جمع‌بندی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و فرصت سازمان برنامه و بودجه برای دفاع از اعتبارات زیرساخت‌های گردشگری خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در هجدهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: امروز آخرین روزی است که بودجه سال ۱۴۰۱ بسته می‌شود و امکانی را آقای میرکاظمی ـ رییس سازمان برنامه و بودجه ـ گذاشته تا ما از حداقل اعتبار خود برای انجام زیرساخت‌های حوزه گردشگری دفاع کنیم.

هر گردشگر چقدر ارز وارد ایران می‌کند؟

بنا بر گزارش اتاق بازرگانی ایران، علی‌اکبر عبدالملکی ـ رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران ـ در این نشست، گردشگری را با پایان یافتن ذخایر نفتی، بهترین گزینه توسعه صنعت گردشگری دانست و گفت: برآوردها نشان می‌دهد ورود هر گردشگر خارجی به ایران، حدود هزار دلار ارزآوری برای کشور دارد و در شرایطی که ما با محدودیت‌های تحریمی مواجه هستیم، این فرصتی مطلوب برای دسترسی به منابع ارزی جدید است.

از ارزآوری دماوند غافل شده‌اید

سهند عقدایی ـ عضو کمیته گردشگری خلاق کمیسیون گردشگری و صنایع وابسته اتاق ایران ـ نیز درباره کوه دماوند و ظرفیت گردشگری آن سخت گفت و یادآور شد که این ظرفیت مورد توجه نیست، درحالی‌که دماوند یکی از برندهای ملی و اصلی در ایران است.

او همچنین گفت: دماوند را با کلیمانجارو مقایسه کنید که در سال ۲۰۲۰، بالغ بر ۳۵ هزار دلار هزینه ورودی آن بود و هر کوهنورد دوهزار دلار در کلیمانجارو هزینه کرده و در ایران در سال ۹۵ حدود ۱۷۰۰ گردشگر به دماوند رفته‌اند و در سال ۹۸ این حدود ۸۰۰ نفر بوده است، اما هجوم بی‌ضابطه کوهنوردان داخلی به آنجا و روند بدون مجوز و ضابطه به این کوه آسیب جدی زده است. در عین حال که در دماوند هیچ‌گونه امکانات رفاهی و بهداشتی وجود ندارد.

وضعیت ایران و ترکیه در سوریه

همچنین محمد امیرزاده، نایب‌رئیس اتاق ایران با تأکید بر اهمیت دیپلماسی اقتصادی گفت: ما یکی از جذاب‌ترین کشورها برای جذب گردشگران فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هستیم، اما باید الزامات تصمیمات سیاسی در ایران با رویکرد فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی رعایت شود.

او افزود: تورم عراق یک‌ششم و تورم پاکستان یک ‌پنجم و تورم ترکیه نصف تورم ما است، به این دلیل که ما تنش بین‌المللی را انتخاب کردیم، اما آن‌ها درگیری‌های کمتری در سیاست‌های بین‌الملل خود دارند.

نایب‌رئیس اتاق ایران با تاکید بر این‌که بدون تکیه‌ بر دیپلماسی اقتصادی نمی‌توانیم برای تولیدات صنعتی و صنایع‌دستی خود جایگاهی در دنیا بیابیم، اظهار کرد: ما با همه هزینه‌ای که در سوریه داشتیم تنها سه درصد تجارت این کشور را مال خود کردیم، اما ترکیه ۳۰ درصد اقتصاد این کشور را دارد. بنابراین پیش از آن که دیر شود باید به تبعات ضعف خود در دیپلماسی اقتصادی بیاندیشیم و برای آن چاره کنیم.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار سیاسی و اجتماعی را در صفحه جامعه تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.