٣ محصول به بازار آتی بورس کالا وارد میشوند
مدیرعامل بورس کالا با تعریف نمادهای جدید در سامانه مجازی ودکس، از آمادگی این بورس برای ورود ۳ محصول به بازار آتی خبر داد.
حامد سلطانی نژاد درخصوص معرفی بهتر سامانه معاملات مجازی قرارادادهای مشتقه یا ویدکس و تفاوت ساز و کار آن با معاملات واقعی گفت: این سامانه شبیهسازی معاملات بازار واقعی بورس کالا در حوزه مشتقه بوده که شامل قراردادهای آتی و اختیار معامله به صورت معاملات مجازی است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی افزود: این سامانه به کاربران این امکان را میدهد که با ساز و کار معاملات و جزئیات بازار آشنا شوند به طوری که، ساز و کار اجرایی متفاوتی با معاملات واقعی ندارد. البته نحوه ورود و فعالیت به این بازار بسیار سادهتر از بازار واقعی است.
در معاملات واقعی، سرمایهگذاران لازم است از طریق یک کارگزار اقدام به گرفتن کد معاملاتی کنند. اما برای ورود به این فضای مجازی کافی است پس از ورود به سایت vdex.ir در این سامانه ثبت نام کنند و با ارسال پیامک به شماره اعلامی آنان، نام کاربری فعال و اعتباری به آنان اختصاص مییابد.
این مقام مسئول با بیان لزوم راهاندازی این سامانه ادامه داد: از زمان راهاندازی قراردادهای آتی و با گذشت زمان، میزان شناخت فعالان بازار از این قراردادها بیشتر شده و همین امر موجبات توسعه و رشد هرچه بیشتر این ابزار را مهیا کرده، در طول این مدت با بهبود مستمر فرآیندها و سامانههای معاملاتی توان اجرایی و عملیاتی بورس نیز بهبود قابل ملاحظهای داشته و بر آشنایی فعالان بازار قراردادهای آتی تاثیرگذار بوده است.
از طرفی ارزش بالای قراردادهای آتی باعث شده تا این معاملات در حال حاضر جایگاه قابل قبولی در ادبیات مالی به خود اختصاص دهد. در این بین از آنجا که راه اندازی قراردادهای جدید از مطالبات فعالان بازار است، بورس کالا سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه را راه اندازی کرد.
سلطانینژاد درخصوص مزایای سامانه مذکور برای کاربران گفت: این سامانه بستهای آموزشی جهت فرهنگسازی، کسب تجربه مهارت و تخصص لازم برای سرمایه گذاری در بورس کالا و بستری برای راهاندازی آزمایشی معاملات قراردادهای جدیدی است که در آینده امکان راه اندازی خواهند داشت.
همچنین ازدیگر ویژگیهای سامانه بازار مجازی مشتقه بورس کالا میتوان به انجام معاملات در کمتر از چند ثانیه، آموزش قوانین حاکم بر بازار، تمرین سرمایه گذاری بدون نیاز به پول و بدون وجود ریسک سرمایه گذاری اشاره کرد.
از مزایای این سامانه برای کاربران نیز میتوان به کاربری آسان، قابلیت مشاهده پرتفوی لحظهای، تفکیک معاملات به صورت موقعیتهای باز و بسته شده، امکان انتخاب مبلغ اولیه سرمایه، مشاهده سود و زیان و موجودی حساب در لحظه و با معامله هر قرارداد اشاره کرد.
وی درمورد اینکه هم اکنون چه قراردادهایی در این سامانه مجازی فعال هستند، توضیح داد: در حال حاضر در این سامانه قراردادهای آتی سکه طلا (سررسیدهای اسفند ۹۶، اردیبهشت ۹۷، تیر ۹۷، شهریور ۹۷ و آبان ۹۷)، طلای آب شده ۱۸ عیار (سررسید اسفند ۹۶)، زعفران (سررسید اسفند ۹۶) و پسته (سررسید اسفند ۹۶) قابلیت انجام معامله را دارند.
مدیرعامل بورس کالا درخصوص اینکه آیا استقبال معامله گران از نمادهای جدید در بازار مجازی، تاثیری در شروع معاملات واقعی آنها دارد، اظهار داشت: با توجه به پذیرش قرارداد زعفران در هیات پذیرش بورس کالا و انجام مطالعات و تهیه مشخصات قرارداد برای برخی از داراییهای پایه دیگر، در صورتی که فعالان بازار آتی و فعالان بازار محصولات مد نظر در بازار مجازی فعالیت مناسبی داشته باشند، میتوان پس از اخذ مصوبه هیأت مدیره بورس کالا و مصوبه هیات پذیرش در خصوص قراردادهای پذیرش نشده، نسبت به راه اندازی قراردادهای مذکور در بازار واقعی نیز اقدام کرد.
سلطانینژاد افزود: با توجه به امکان فراهم شده در این سامانه برای علاقهمندان به یادگیری نحوه انجام معاملات و همینطور فعالان بازار مشتقه از آنها دعوت میشود تا با عضویت در سامانه بازار مجازی معاملات مشتقه بورس کالا به نشانی vdex.im.co.ir هرگونه نظر در خصوص مشخصات قراردادهای تعریف شده و یا هرگونه انتقاد و پیشنهاد را قبل از راهاندازی قراردادهای جدید به بورس کالا منتقل کرده تا در صورت تایید و تمایل فعالان بازار این قراردادها راهاندازی شود.
منبع: بورسپرس
نظرات