ریزش شاخص و ارزش بازار سهام در هفته دوم خردادماه
آمار داد و ستدهای بورس در هفته دوم خردادماه سال جاری حاکی از آن است که شاخص بورس با (۲۱۷) واحد کاهش و ارزش بازار سهام نیز با یک هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان ریزش مواجه شده است.
آمار داد و ستدهای بورس در هفته دوم خردادماه سال جاری حاکی از آن است که شاخص بورس با (۲۱۷) واحد کاهش و ارزش بازار سهام نیز با یک هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان ریزش مواجه شده است.
به گزارش تجارتنیوز ،داد و ستدهای تالار شیشهای در حالی در هفته دوم خردادماه به پایان رسید که فضای کلی بورس با نوسان در همه بازارهای معاملاتی همراه بود به طوری که شاخص کل بورس با ۲۱۷ واحد کاهش از ۹۵ هزار و ۷۹۴ واحد در ابتدای هفته به ۹۵ هزار و ۵۷۷ واحد در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته رسید.
نوسان شاخص های اصلی
نگاهی جزیی تر به فرایند معاملات سهامداران حقیقی و حقوقی در تالار شیشهای مشخص می کند که در پایان معاملات هفته منتهی به دوم خردادماه ۹۷ شاخص کل بورس با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به هفته اول خرداد ماه، به رقم ۹۵.۵۷۷ واحد رسیده است .
از سویی دیگر، بر اساس این گزارش، شاخص بازار اول با ۷۰۹ واحد افزایش به رقم ۶۸۶۸۰ واحد و شاخص بازار دوم با ۳.۰۲۷ واحد افزایش به ۱۹۹.۳۱۳ واحد رسید و به این ترتیب شاخص بازار اول با یک درصد افزایش و شاخص بازار دوم با ۱.۵ درصد کاهش نسبت به هفته اول خردادماه مواجه شد.
کاهش ۵۲ درصدی ارزش کل معاملات
همچنین در پنج روز کاری هفته گذشته، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۱۴.۵۴۵ میلیارد ریال رسید که نسبت به هفته اول خرداد ماه ۵۲ درصد کاهش یافته است. بر اساس آمارهای منتشر شده در هفته گذشته تعداد ۶.۵۵۴ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۲۸۲ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ۲ درصد افزایش را نسبت به هفته ما قبل را نشان میدهد.
از سویی دیگر، تعداد ۶۷ میلیون واحد از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۶۹۸ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و با ۳۲ درصد کاهش نسبت به هفته اول خردادماه همراه بود.
چشم انداز هفته جاری تالار شیشهای
بر اساس این گزارش، اگر سهامداران تالار شیشهای در هفته جاری همان الگوی معاملاتی هفته قبل را در بازار سهام اجرا کنند میبایست منتظر بازگشت نوسان به بازار باشیم و یا با حداقل رشد حجم و ارزش در خرید و فروشها باشیم.
اما در عین حال حمایت گرو های تاثیرگذار بازار همانند پتروشیمیها، معدنیها و کانیهای فلزی اگر همانند هفتههای قبل که در بورس شکل گرفته، ادامه پیدا کند باید از یک طرف با نگاه مثبت به روند معاملات نگاه کنیم و از سویی دیگر نگران آینده روند طبیعی معاملات بورس بود.
در انتظار سونامی ریزشی
به نظر میرسد آسیب این حمایتها که از سوی چند شرکت بزرگ با هدف حفظ شاخص در معاملات شکل میگیرد اگر در کوتاه مدت نتواند بر کلیت خرید و فروشها تاثیرگذار باشد اما به روشنی مشخص است که در میان مدت وقتی بازار سهام از این رفتارهای معاملاتی سفارشی اشباع شود با نشان دادن واکنش منفی گسترده بورس را به سمت ریزشهای سنگین هدایت میکند و موجی از بیاعتمادی و نگرانی را در این بازار شکل میدهد.
نوسان شاخص کل بورس و ارزش بازار سهام - هفته دوم خرداد ماه ۹۷
منبع:ایبنا
نظرات