تجارتنیوز در گفتگو با کارشناسان بازار سرمایه بررسی کرد:
سهام فلزیها چقدر قابل اتکا هستند؟/بازدهی ۱۶۰ درصدی طی یکسال!
عرضه شرکت فولاد در بورس کالا باعث سبز رنگ شدن مجدد تالار بورس و رسیدن شاخص به سقف 180 هزار واحد شده است، سوالی که مطرح میشود این است که آیا سهام فلزات اساسی همچنان قابل اتکا هستند؟
به گزارش تجارتنیوز، طبق مصوبه وزارت صمت از اواسط شهریور ماه امسال سقف نوسان قیمتی محصولات فلزات اساسی در بورس کالا برداشته شد و رشد قیمتی شمش فولاد و ورق گرم در بورس کالا تمایل سرمایهگذاران را نسبت به سهام گروههای فلزی افزایش داد. افزایش ارزش سهام گروههای فلزی به تدریج باعث رشد چشمگیر شاخص کل بورس شد که این موضوع ورود جریان پولی جدید به بازار سرمایه را در پی داشت.
ورود جریان پولی جدید باعث رشد پرشتاب شاخص کل بورس و رسیدن به مرز 195 هزار واحدی شد، اما از اواسط هفته گذشته کاهش شدید نرخ دلار در بازار آزاد، تصمیمات عجولانه و بدون تحلیل سهامداران تازه وارد در راستای تشکیل صفهای سنگین فروش برای سهامهای فلزی چون فولاد را به دنبال داشت. باتوجه به اینکه تنها سهمهای بنیادی از جمله فولاد میتوانند بازار را نجات دهند، عرضه شرکت فولاد در بورس کالا باعث سبز رنگ شدن مجدد تالار بورس از روز دوشنبه هفته جاری شد و شاخص با رشد بیش از پنج هزار واحد به سقف 180 هزار واحد رسید، با توجه به روند شاخص فلزات اساسی در بازار سرمایه سوالی که مطرح میشود این است که آیا سهام فلزات اساسی همچنان قابل اتکا هستند؟
در وهله اول باید متذکر شد درحالی این روزها سهامداران تازه وارد اقدام به فروش سهمهای ارزنده خود از جمله نمادهای فلزی در تالار بورس کردند که نرخ دلار آزاد هیچ گونه تاثیری بر جریان معاملاتی نمادهای دلاری ندارد. به عبارت سادهتر عمده نمادهای ارزی تا امروز بر پایه نرخ هشت هزار تومان ارزشگذاری شدهاند و فعالان بازار معتقدند که قیمت منطقی ارز در محدوده 10 تا 12 هزار تومان است، بنابراین این پتانسیل میان مدتی بوده که پس از تخلیه هیجانات، بازار براساس آن اقدام به ارزشگذاری خواهد کرد.
همچنین چندی پیش مهدی میرزایی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» تاکید کرده بود که در حال حاضر بازار جهانی فلزات اساسی از بهمنماه سال گذشته که شاخص دلار از 88 واحد به سمت 95 واحد پیش رفت وضعیت خوبی ندارند و در روند نزولی هستند.
بازدهی بیش از 160 درصدی گروه فلزات اساسی
محمد خبریزاد، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» گفت: صنعت فلزات اساسی دربازه زمانی یک سال گذشته بازدهی بیش از 160 درصدی نصیب سهامداران خود کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: عمده این بازدهی تا قبل از آزادسازی قیمتها در بورس کالا در مرداد ماه امسال رخ داد به طوری که شرکتهای حاضر در این صنعت به دلیل افزایش قیمتهای جهانی فلزات اساسی و افزایش نرخ دلار شاهد رشد فروش هم در بخش صادرات و هم در بخش داخلی به دلیل تقاضای شدید که دلیل اصلی آن ناشی از تفاوت قیمتها در بازار آزاد و بورس کالا بود، شدند.
وی ادامه داد: رشد فروش شرکتهای حاضر در این صنعت باعث افزایش سود آنها و به تبع آن افزایش بازدهی شرکتها در این صنعت شده است.
خبریزاد افزود: اما پتانسل اصلی این گروه برای ماههای آتی به بعد از مرداد ماه و با آزادسازی قیمتها در بورس کالا که به طور عملی در شهریورماه رخ داد، مربوط میشود. بعد از آزادسازی نرخها در بورس کالا، شرکتهای این گروه با پتانسیل سودآوری بسیار خوبی رو به رو شدهاند، اما در مقابل قیمت سهام شرکتها رشد چندانی نداشته است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: البته در این صنعت نیز ریسک کاهش فروش در بخش صادراتی به دلیل اعمال تحریمها و کاهش فروش داخلی به دلیل رکود و همچنین کاهش تقاضای دلالان وجود دارد، اما به دلیل تاثیر بسیار مثبتی که آزادسازی قیمتها در بورس کالا بر روی سودآوری این صنعت دارد، به راحتی میتواند اثرات این ریسکها را خنثی کند.
تحقق سودهای جذاب تا پایان سال
همچنین هادی نصیری، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» گفت: با توجه به عدم مشکل این شرکتها برای صادرات تاکنون و افزایش صادرات به شرق آسیا به جای اروپا، افزایش قیمت محصولات این شرکتها در بورس کالا، گزارشهای جذاب در شش ماهه ابتدایی امسال و طبق روال هرساله معمولا در شش ماهه دوم سال فروش بیشتری نیز دارند، پیشبینی میشود که این شرکتها تا پایان سال سودهای جذابی محقق کنند، بنابراین از نظر زمانی بلندمدت و بنیادی خرید سهام این شرکتها همچنان بسیار جذاب است.
ایمان رئیسی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» معتقد است که تنها خرید سهام آن دسته از شرکتهایی که از تحریم کمترین آسیب را میبینند مثل فولاد ارزشمند است، بنابراین تنها خرید سهام فولاد قابل توجیه است.
همچنین مجید مویدی، کارشناس و تحلیلگر تکنیکال بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» گفت: شاخص گروه فلزات اساسی را میتوان به صورت یک کانال بلندمدت 10 ساله و معتبر مد نظر داشت. حرکت صعودی اخیر از حوالی 19 هزار واحد در آبان ماه سال 1394 شروع شده است و اکنون حوالی 120 هزار واحد قرار دارد و مطابق تحلیل فوق میتواند هدفی حوالی 170 هزار واحد قرار داشته باشد.
سهام ارزنده فولاد و فخوز
سلمان نصیرزاده، کارشناس و تحلیلگر بنیادی بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» گفت: شایعه افزایش نرخ سوخت مصرفی شرکت فولاد میتواند اثرات روانی منفی داشته باشد، البته اهرم فروش این شرکت به حدی به واسطه افزایش نرخ بالا رفته است که اثر منفی افزایش نرخ سوخت ناچیز خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بررسیها حاکی از آن است که عملکرد شش ماهه نخست شرکتهایی نظیر کاوه، هرمز و ذوب نسبت به رشد ارزش سهام چندان مطابقت نخواهد داشت و همین موضوع میتواند یک اهرم فشار در زمان انتشار گزارشهای شش ماهه شرکتها باشد، اما در نمادهایی نظیر فولاد و فخوز بازار انتظار گزارشهای مناسبی دارد.
نصیر زاده تصریح کرد: پتانسیل اصلی گروه فولاد در نیمه دوم امسال با توجه به نرخهای فروش افزایش یافته است. همچنین شنیدههایی از عقد قراردادهای جدید صادراتی برای سه ماهه سوم امسال حکایت دارد که تایید آن میتواند ریسک کاهش مقداری صادرات را تقلیل دهد، بنابراین همچنان سهام گروه فلزات اساسی از جمله فولاد قابل اتکا هستند.
نظرات