خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۸۰۷۰

گزارش تجارت‌نیوز از عملکرد صنایع فولادی در هفت ماهه امسال

آیا خرید سهام‌ شرکت‌های فولادی همچنان ارزنده است؟

آیا خرید سهام‌ شرکت‌های فولادی همچنان ارزنده است؟

طی هفته جاری شرکت‌های بورسی اقدام به انتشار گزارش‌های عملکرد خرید و فروش هفت ماهه امسال خود در سامانه کدال کردند، سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا خرید سهام‌ شرکت‌های فولادی همچنان ارزنده است و کدام نمادها بازدهی بیشتری خواهند داشت؟

به گزارش تجارت‌‌نیوز، طبق پیش‌بینی هفتگی بورس طی هفته گذشته شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اقدام به انتشار گزارش‌های عملکرد خرید و فروش مهرماه و هفت ماهه امسال خود در سامانه کدال کردند، با توجه به اینکه نمادهای فلزی همچنان محبوب سهامداران است، به همین جهت در این گزارش شرکت‌های مطرح در صنعت فولاد را از جهت گزارش‌های عملکرد خرید و فروش مهرماه و هفت ماهه امسال و اخباری که می‌تواند بر ارزش سهام آنها در آینده تاثیر داشته باشد بررسی کردیم. آیا خرید سهام‌ شرکت‌های فولادی همچنان ارزنده است و کدام نمادها بازدهی بیشتری در بازار سرمایه خواهند داشت؟

ورود قطعی فولاد مبارکه اصفهان به اکسین

فولاد مبارک اصفهان یکی از شرکت‌هایی است که نماد آن در تالار بورس بیشتر مورد توجه و اقبال سهامداران قرار دارد. این شرکت در سامانه کدال گزارش عمکرد خرید و فروش مهرماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مهرماه هزار و 391 میلیارد تومان فروش داشته و درحالی حجم فروش این شرکت در ماه مهر کاهش پیدا کرده که این شرکت در شهریور ماه با وجود تعطیلی بورس کالای آن حدود هزار و 656 میلیارد تومان فروش داشته است. شرکت فولاد مبارکه اصفهان در تیرماه هزار و 852 میلیارد تومان و در مردادماه هزار و 591 میلیارد تومان فروش داشته است.

در مجموع شرکت در هفت ماهه امسال 11 هزار و 202 میلیارد تومان فروش کرده که در مدت زمان مشابه سال گذشته میزان فروش شرکت هشت هزار و 59 میلیارد تومان بوده است.

همچنین در مهرماه نرخ فروش محصولات گرم و سرد نسبت به شهریورماه رشد 20 درصدی داشته است، بنابراین تنها مشکل شرکت فولاد مبارکه اصفهان کاهش مقداری در فروش ماه مهر بوده که کاهش درآمد فروش این شرکت نسبت به ماه گذشته هم به دلیل عدم امکان حمل محصولات فروش رفته به مقصد مشتریان ناشی از مشکل پیش آمده در ناوگان حمل و نقل کشور بوده که این شرکت اعلام کرده است طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده این کاهش حجم فروش در ماه‌های آینده جبران خواهد شد.

اما آخرین خبری که می‌تواند بر ارزش سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان تاثیر داشته باشد ورود احتمالی اکسین به فولاد مبارکه اصفهان است. در خبری آمده که در روز دوشنبه ( 8 آبان‌ماه 97) بلوک 31.6 درصدی فولاد اکسین خوزستان به قیمت 460 میلیارد تومان به گروه فولاد مبارکه اصفهان فروخته شده است که بدون شک این معامله برروی قیمت سهام فولاد مبارکه اصفهان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

نبود ارفع در لیست صادرکنندگان!

شرکت آهن و فولاد ارفع در سامانه کدال گزارش عمکرد مهر ماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده که ارفع در ماه مهر با فروش 192 میلیارد تومانی مواجه بوده و فروش صادراتی نیز نداشته است. شرکت آهن و فولاد ارفع در تیرماه 253 میلیارد تومان، در مردادماه 200 میلیارد تومان و در شهریورماه 158 میلیارد تومان فروش داشته است. جمع فروش در هفت ماهه امسال هزار و 254 میلیارد تومان رسیده که در سال گذشته 563 میلیارد تومان بوده است. بنابراین این شرکت پیشرفتی از نظر میزان فروش داخلی داشته، اما متاسفانه فروش صادراتی نداشته است.

افزایش سرمایه و سوددهی فولاد کاوه

شرکت فولاد کاوه در سامانه کدال گزارش عمکرد مهرماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده که این شرکت در مهر ماه ۲۷۳ میلیارد تومان فروش داشته که نرخ فروش کمتر از حد انتظار بازار بوده است، اما مقدار فروش داخلی و صادرات ۵۵ هزار تنی این شرکت مثبت ارزیابی می‌شود. شرکت فولاد کاوه در خردادماه 184 میلیارد تومان، در تیرماه 216 میلیارد تومان، در مردادماه 313 میلیارد تومان و در شهریورماه 254 میلیارد تومان فروش داشته است. جمع فروش شرکت در هفت ماهه امسال هزار و 586 میلیارد تومان بوده، در حالی که میزان فروش در هفت ماهه سال گذشته ۷۸۹ میلیارد تومان بوده که این ارقام بیانگر دو برابر شدن میزان فروش شرکت فولاد کاوه در هفت ماهه امسال است.

همچنین شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از افزایش سرمایه این شرکت از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران خبرداده است تا از این طریق فاز دوم فولادسازی، پروژه‌های تاسیسات جانبی و زیرساخت و پروژه آب‌ شیرین‌کن این شرکت تکمیل شود. با تزریق منابع مالی از طریق افزایش سرمایه، فاز دوم فولادسازی این شرکت در نیمه دوم سال 98 مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و از این محل میزان تولید در سال اول 200 هزار تن، در سال دوم 700 هزارتن و 900 هزار تن در سال سوم خواهد بود که به تبع آن فروش شرکت نیز تا سطح دو برابر در سال سوم افزایش خواهد داشت که باعث افزایش سوددهی در این بنگاه بزرگ تولیدی و اقتصادی خواهد شد.

هفت ماه طلایی برای فخوز

شرکت فولاد خوزستان بزرگترین عرضه کننده محصولات نیمه نهایی فولادی و دومین قطب تولید فولاد خام کشـور به شمار می‌رود. این شرکت علاوه بر اینکه طی شش ماه ابتدای سال عملکرد قابل قبولی داشته در مهر ماه نیز با افزایش فروش همراه شده است.

شرکت فولاد خوزستان در سامانه کدال گزارش عمکرد خرید و فروش مهرماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده است که فخوز در مهرماه 880 میلیارد تومان فروش داشته، اما نکته مهم فروش صادراتی این شرکت است.

فخوز در شش ماهه نخست امسال حدود 111 هزار و 579 تن بیلت صادر کرده که این میزان صادرات بسیار حائز اهمیت است که در این راستا مدیرعامل فولاد خوزستان اعلام کرده که در سال گذشته از ۲۱ میلیون تن تولید فولاد هشت میلیون تن صادر شد و در افق ۱۴۰۴ نیز صادرات سهم چشمگیر و حدود ۱۹ میلیون تن است و اگر صادرات نباشد ظرفیت سازی در حوزه فولاد معنی ندارد.

فولاد خوزستان در سال گذشته یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارز آوری داشته است و سهم فولاد خوزستان از ارزآوری پنج میلیارد دلاری فولاد قابل توجه و چشمگیر است، اما امسال صادرات محدود شده و تا چند ماه آینده ارز ورودی از این بخش وجود نخواهد داشت.

همچنین فخوز در فروردین‌ماه 414 میلیارد تومان، در اردیبهشت‌ ماه 955 میلیارد تومان، در خرداد ماه 812 میلیارد تومان، در تیر ماه 738 میلیارد تومان، در مرداد ماه 763 میلیارد تومان و در شهریور ماه 876 میلیارد تومان فروش داشته است و براساس اطلاعات منتشر شده از سوی فولاد خوزستان، نرخ فروش شرکت در مهرماه نسبت به شهریورماه با رشد همراه بوده که دلیل آن محاسبه قیمت پایه محصولات در بورس کالا توسط سامانه نیما است؛ به طوری که نرخ فروش اسلب داخلی در شهریور ماه برابر با دو هزار و 300 تومان بوده که در مهر ماه به سه هزار و 300 تومان رسیده است. همچنین بلوم و بیلت داخلی نیز در شهریورماه برابر با دوهزار و 400 تومان بوده که در مهرماه در نرخ سه هزار و 100 معامله شده است.

در مجموع این شرکت در هفت ماهه امسال پنج هزار و 441 میلیارد تومان فروش داشته که در مدت زمان مشابه سال گذشته سه هزار و 532 میلیارد تومان بوده است، بنابراین میزان فروش فخوز نسبت به مدت سال گذشته 54 درصد رشد کرده است که به عقیده بیشتر سهامداران این نماد هم به لحاظ میزان بالای فروش داخلی نسبت به سایر شرکت‌ها و هم به لحاظ صادرات چشمگیر می‌تواند سوددهی قابل توجهی داشته باشد.

عقب ماندگی فروش هرمز نسبت به تولید

شرکت فولاد هرمزگان جنوب در سامانه کدال گزارش عمکرد خرید و فروش مهرماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده که هرمز علی رغم موجودی 52 هزار تنی در مهرماه به درآمد 209 میلیارد تومانی رسیده است، بنابراین این شرکت در فروش داخلی نسبت به میزان تولید و موجودی کمی عقب مانده است. هرمز در فروردین‌ ماه 140 میلیارد تومان، در اردیبهشت‌ماه 178 میلیارد تومان، در خردادماه 253 میلیارد تومان، در تیر ماه 562 میلیارد تومان، در مرداد ماه 186 میلیارد تومان و در شهریور ماه 322 میلیارد تومان فروش داشته است.

در مجموع این شرکت در هفت ماهه امسال هزار و 867 میلیارد تومان فروش داشته که در مدت زمان مشابه سال گذشته هزار و 430 میلیارد تومان بوده است، بنابراین میزان فروش داخلی هرمز نسبت به سال گذشته تا حدودی رشد کرده است.

رشد فروش داخلی فخاس در مهر ماه

همچنین شرکت فولاد خراسان در سامانه کدال گزارش عمکرد مهر ماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده که فخاس در تیرماه 191 میلیارد تومان، در مردادماه 156 میلیارد تومان، در شهریور ماه 94 میلیارد تومان و در مهر ماه 262 میلیارد تومان فروش داشته است، در مجموع این شرکت در هفت ماهه امسال هزار و 371 میلیارد تومان فروش داشته است. براساس این شفاف‌سازی میزان فروش فخاس در مهرماه رشد چمشگیری نسبت به ماه گذشته داشته است.

کاهش فروش مقداری فجر

شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در سامانه کدال گزارش عمکرد مهرماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده در حالی فجر 62 میلیارد تومان در مهر ماه فروش داشته که این شرکت در شهریور ماه 72 میلیارد تومان فروش کرده است.

فجر در خرداد ماه 99 میلیارد تومان، در تیر ماه 70 میلیارد تومان، در مرداد ماه 122 میلیارد تومان فروش داشته است. در مجموع این شرکت در هفت ماهه امسال 472 میلیارد تومان فروش داشته که در مدت زمان مشابه سال گذشته 274 میلیارد تومان بوده است، براساس این شفاف سازی میزان فروش فجر در هفت ماهه امسال نسبت به مدت زمان سال گذشته رشد کرده است.

فروش ارزنده فولاژ

شرکت فولاد آلیاژی ایران در سامانه کدال گزارش عمکرد مهرماه خود را منتشر کرده است. در این شفاف‌سازی آمده که فولاژ در مهرماه 151 میلیارد تومان فروش داشته و این شرکت در توضیح گفته است که فروش مهرماه، علی‌رغم تولید تنها طی دوهفته پایانی ماه به‌ دلیل اعتصاب صنعت حمل ونقل است.

فولاژ در فروردین‌ ماه 53 میلیارد تومان، در اردیبهشت‌ ماه 88 میلیارد تومان، در خرداد ماه 139 میلیارد تومان، در تیر ماه 119 میلیارد تومان، در مرداد ماه 148 میلیارد تومان و در شهریو رماه 200 میلیارد تومان فروش داشته است.

در مجموع این شرکت در هفت ماهه امسال 901 میلیارد تومان فروش داشته که در مدت زمان مشابه سال گذشته 516 میلیارد تومان بوده است، قیمت محصولات آلیاژی شرکت در فروردین از 33 به 35 میلیون ریال، در اردیبهشت به 36 میلیون ریال، در خرداد به 28 میلیون ریال، در تیر به 36 میلیون ریال، در مرداد به 39 میلیون ریال، در شهریور به 47 میلیون ریال و در مهر به 50 میلیون ریال رسیده است. در مجموع فولاژ فروش خوبی دارد، اما لازم به ذکر است که هزینه‌های تمام شده این شرکت بسیار بالا است.

بازدهی بیشتر فولاد، فخوز و کاوه

طبق نظرسنجی که تجارت‌نیوز از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه داشته، اکثر سهامداران بر این باورند که سهام شرکت‌های فولادی معمولا ارزنده است و با توجه به گزارش عمکرد خرید و فروش هفت ماهه امسال صنایع فولادی نمادهای فولاد، فخوز و کاوه می‌توانند بازدهی خوبی داشته باشند.

محمد خبری زاده، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارت‌نیوز» درخصوص ارزندگی سهام شرکت‌های فولادساز معتقد است که نمادهای فولادی جز نمادهای پرمتقاصی در چند ماه اخیر بوده‌اند که سود مناسبی نصیب سهامداران خود کرده‌اند. دلیل این سود هم تنها دلایل بنیادی بوده و می‌توان امید داشت در صورت عدم تاثیر تحریم‌ها و رکود داخلی در ماه‌های آینده بر روی فروش و صادرات آنها، همچنان این صنعت مورد توجه بازار باشد. شاید در بین نمادهای این گروه؛ فولاد کاوه هنوز در شرایط فعلی باز هم جای رشد دارد و از بقیه هم گروهی‌های خود عقب مانده که عمده دلیل آن رفتار مدیران شرکت در اعلام سود و رفتار سهامدار عمده در فروش‌های بدون حد در روزهای اخیر بوده است.

همچنین مهدی رضایتی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارت‌نیوز» د رپاسخ به این سوال که آیا خرید سهام‌ شرکت‌های فولادی همچنان ارزنده است؟ گفت: تقریبا اکثر شرکت‌های فولادساز وضعیت مشابهی به لحاظ ارزندگی دارند. با شرایط فعلی همچنان می‌توان به رشد قیمت در این نمادها امیدوار بود، اما به‌ دلیل تنش‌های تجاری ایجاد شده از سوی آمریکا قیمت جهانی فولاد نزولی شده و باید دید این شرایط تا چه زمانی تداوم خواهد داشت. همچنین هنوز نمی‌توان از میزان اثرگذاری تحریم بر صادرات فولاد برآورد دقیقی داشت.بنابراین سهامداران این صنعت باید به دقت شرایط جهانی، تحریم و همچنین رکود احتمالی داخلی را رصد کنند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار