حامد حداد، کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:
پیشبینی رشد ادامهدار شاخص تا پایان سال
هنوز دوساعت از آغاز فعالیت امروز بازار سرمایه نگذشته که بورس تهران شاهد رشد 1536 واحدی شاخص و ورود به کانال 183 هزار واحدی شده است، سوالی که مطرح میشود این است که شاخص کل بورس در روزهای شروع تحریم تا پایان آبانماه چه وضعیتی پیدا میکند؟
به گزارش تجارت نیوز، پس از حرکت صعودی شاخص در روز گذشته، هنوز دوساعت از آغاز فعالیت بازار سرمایه در روز سه شنبه (22 آبانماه ۹۷) نگذشته که بورس تهران شاهد رشد 1536 واحدی شاخص کل و ورود به کانال 183748 هزار واحدی شد.
در جریان معاملات امروز بازار سرمایه برای نمادهای زپارس، هایوب، وتجارت، پاسا، خساپا، لپارس، پکرمان، ونفت، خودرو، نمرینو، دفرا، دعبید، خبهمن، ثاباد، غبشهر، فاما، خپارس، کسعدی صفوف خرید تشکیل شده است.
بررسی بازار سرمایه تا به این لحظه حاکی از آن است که نمادهای «فولاد، تاپیکو، فارس، وامید، شپنا» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای «سپ، همراه، شپدیس، سصوفی، فایرا» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل امروز دارند.
همچنین تا به این لحظه بیشترین افزایش مالکیت حقوقیها مربوط به نمادهای «وبملت، تاپیکو، پترول، وغدیر، خزامیا» بوده است و نمادهای « خساپا، هایوب، وبصادر، وتجارت، خبهمن» بیشترین کاهش مالکیت حقوقیها را به خود اختصاص دادهاند.
از روز یکشنبه ( 13 آبانماه 97) دور جدید تحریمها علیه ایران آغاز شد، اما انتشار دو خبر مذاکرات صلح آمیز ترامپ با دولت چین و معافیت 8 کشور جهان درخصوص واردات نفت از ایران سیگنال مثبتی به ناکارآمدی تحریمها به بازار سرمایه و شرکتهای بورسی داد به طوری که طی هفته جاری شاخص کل بورس روند صعودی به خود گرفت و در جریان معاملات امروز بازار سرمایه هم تا به این لحظه شاخص بیش از 1500 واحد رشد پیدا کرده است، سوالی که مطرح میشود این است که شاخص بورس در روزهای شروع تحریم تا پایانماه چه وضعیتی پیدا میکند؟
حامد حداد، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» گفت: تاثیر تحریم بر شاخص بورس قطعا منفی خواهد بود، اما باتوجه به افت شاخص در روزهای پیش از شروع تحریم افت مجدد شاخص بعید به نظر میرسد مگر عواملی همچون عرضههای اولیه پرحجم مانند شرکت گهر زمین و پتروشیمی نوری و همچنین اخبار منفی داخلی باعث افت شاخص شوند که در غیر اینصورت شاخص مثبت به کار خود ادامه خواهد داد و تا پایان سال صعودی خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که کدام شرکتهای بورسی از تحریمها بیشتر متاثر میشوند؟ تصریح کرد: شرکتهای پالایشی و پتروشیمی بیشترین آسیب را از تحریمها میبینند و در درجه بعدی بانکیها و صنعت خودرو دچار چالش خواهند شد، اما با درایت مدیران این شرکتها قطعا میتوان از این شرایط موجود به عنوان پله صعود استفاده کرد و باعث رشد سودآوری شرکت با تکیه به تولیدات مورد تقاضا بازار جهانی و صادرات به کشورهای اطراف شوند.
نظرات