تجارتنیوز گزارش میدهد:
بازگشت ناگهانی شاخص کل / تاثیر مهم پترول بر روند بازار امروز
امروز بازار سهام در نیمه اول بازار با افتی ناچیز مواجه شد اما در پایان معاملات روند بازار تغییر کرد. شاخص کل بورس هم در نهایت در محدوده یک میلیون و ۵۱۵ هزار واحد قرار گرفت.
به گزارش تجارتنیوز ، امروز بازار سهام در نیمه اول بازار با افتی ناچیز مواجه شد. شاخص کل بورس در نهایت در محدوده یک میلیون و ۵۱۵ هزار واحد قرار گرفت و با رشد ۳۳۷ واحدی به کار خود پایان داد. شاخص کل در پایان بازار امروز ۰٫۲ درصد رشد را ثبت کرد.
شاخص کل هم وزن امروز با ۴۱۰۰ واحد مثبت و ۰٫۹۴ درصد مثبت در محدوده ۴۴۰ هزار واحد قرار گرفت. ارزش معاملات بورس امروز به ۹ هزار و ۵۶۳ میلیارد تومان رسید.
در بازار امروز فارس، میدکو و پترول بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل گذاشتند. همچنین بیشترین تراکنش هم برای سپید، شستا و پترول ثبت شد. برترین صنایع بورسی امروز شیمیاییها، خودرو و فلزات اساسی بودند. بیشترین حجم معامله را هم خساپا، خبهمن و خودرو داشتند.
تاثیر افزایش سرمایه بانک مرکزی بر معاملات بازار
محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور در نامهای مصوبه هیأت وزیران در مورد افزایش سرمایه بانک مرکزی در جلسه ۱۷ مرداد، بنا به پیشنهاد مجمع عمومی بانک مرکزی را ابلاغ کرد. متن این مصوبه به این شرح است که سرمایه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از محل اندوخته احتیاطی از مبلغ ۶۳ هزار و ۳۹۵ میلیارد ریال به مبلغ ۶۹ هزار و ۳۹۵ میلیارد ریال افزایش مییابد. پیش از این هم بانک مرکزی در فروردین ماه سال جاری افزایش سرمایه داده بود و این دومین افزایش سرمایه بانک مرکزی در نیمه نخست سال جاری است.
حالا این موضوع میتواند بر معاملات نمادهای بانکی و تحرکات کلی بازار سهام موثر واقع شود؟ حبیب فرجی دانا، کارشناس بازار سرمایه در این باره معتقد است، طبق این ابلاغیه، سرمایه بانک مرکزی حدودا ۹ درصد افزایش پیدا کرده و به حدود ۶۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد افزایش یافته است. نکته مهم در افزایش سرمایه بانک مرکزی این است که این موضوع بر وضعیت نقدینگی یا عملیات بانکی این بانک اثرگذار نیست.
وی افزود: برخلاف دیگر بانکها که با افزایش سرمایه قدرت تسهیلاتدهی و قدرت جذب سپرده و به طور کلی عملکرد آنها تغییر میکند اما افزایش سرمایه بانک مرکزی کاملا از این قضیه مستثنی است.
فرجی دانا در این باره تشریح کرد: مواردی که برای بانک مرکزی اهمیت دارد،داراییهای ارزی، ذخایر خارجی، بدهی دولت به بانک مرکزی، حجم اسکناس در گردش و بدهی به بانکها است که بر روی ترازنامه بانک مرکزی اثرگذار است و به طبع آن چنین افزایش سرمایهای بر عملکرد بانک مرکزی اثری نمیگذارد پس در نتیجه روی دیگر بانکها و معاملات نمادهای بانکی هم اثری ندارد.
پیشبینی از بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰
محمد شاهرخی، کارشناس بازار سهام روز گذشته در لایو اینستاگرام تجارتنیوز درباره روند بازار سهام گفت: در حال حاضر ضعفی در شاخص و معاملات نمیبینیم. اما به لحاظ تکنیکالی باید منتظر اصلاح در شاخص باشیم. وی در این باره افزود: به نظر میرسد شاخص به سمت دو میلیون واحد حرکت کند همچنین گروههای کامودیتی محور، گروه پتروشیمی بعد از اصلاح شاخص و همچنین تک سهمهای دارویی که از حذف ارز ۴۲۰۰ سودی کسب میکنند از گروههای پیشرو خواهند بود.
شاهرخی همچنین در توصیه به سهامداران گفت: ریال نگه ندارید. سرمایهگذاران به شرط دانش فنی و صبر تورم را میتوانند در پرتفوی خود پوشش دهند. وی افزود: اگر نقدینگی دارند، سرمایهگذاری در بورس ایران گزینه مناسبی است. بازار فعلی برای نوسانگیری مناسب است اما به شرطی که نقدینگی افراد وام بانکی و اعتبار از کارگزاری نباشد باید توجه داشته باشند که فقط نقدینگی مازاد خود را وارد بازار کنند.
آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارتنیوز بخوانید.
نظرات