حالا گوگل بیماری قلب شما را از چشمتان میخواند!
دانشمندان شرکت گوگل و شرکت وِریلی در روشی تازه با تحلیل و بررسیِ اسکنهای پشت چشم بیمار، اطلاعات دقیقی از سن فرد، فشار خون و احتمال سیگاری بودن او به دست آوردهاند. به این ترتیب آنها قادر خواهند بود، خطر ابتلای افراد به مشکلات شدید قلبی همچون حمله قلبی را با همان دقت روشهایِ حال حاضر، پیشبینی کنند.
الهام مشعوف: دانشمندان شرکت گوگل و یکی از شرکتهای تابع آن به نام وِریلی (Verily)، که در زمینه سلامت و فناوری فعالیت دارد، روشی تازه برای سنجش احتمال ابتلا به بیماری قلبی کشف کردهاند.
به گزارش تجارتنیوز ، ، در این شیوه جدید از یادگیری ماشینی که یکی از زیرشاخههای هوش مصنوعی است، استفاده میشود. نرمافزارهای این شرکت قادرند با تحلیل و بررسیِ اسکنهای پشت چشم بیمار، اطلاعات دقیقی از سن فرد، فشار خون و احتمال سیگاری بودن او به دست بیاورد. به این ترتیب دانشمندان با این روش میتوانند خطر ابتلای این افراد به مشکلات شدید قلبی همچون حمله قلبی را با همان دقت روشهای حال حاضر، پیشبینی کنند.
با توجه به اینکه در این روش نیازی به گرفتن آزمایش خون نیست، بهکارگیری این الگوریتم، تشخیص ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را برای پزشکان ساده و سریعتر کرده است. با این وجود، این روش باید قبل از آنکه در مراکز پزشکی به کار گرفته شود، چندین بار مورد آزمایش قرار بگیرد.
در تاریخ 19 فوریه، توضیحاتی در رابطه با این شیوه تازه در نشریه نیچر (Nature) منتشر شد. الگوریتم گوگل قادر است سریعتر از گذشته ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را پیشبینی کند.
پژوهشگری به نام لوک رینر (Luke Oakden-Rayner)، کارشناس تحلیل یادگیری ماشین از دانشگاه آدلاید، درستی این روش را تایید کرده و به نقش هوش مصنوعی در پیشرفت شیوههای تشخیص بیماریها اشاره کرد.
به گفته او، یافتههای جدید به پزشکان این امکان را میدهد که تنها با دریافت دادههای پزشکی مختصری از بیمار، اطلاعات گستردهای از آن استخراج کنند. در این شیوه، به جای مراجعه به پزشکان متعدد، روشهای درمانی پیشرفته و کارآمدتر شده است.
جدار پشت چشم، دارای رگهای خونی متعددی است که با نگاه کردن به آنها میتوان سلامت عمومی بدن را مورد ارزیابی قرار داد.
برای امتحان این الگوریتم، محققان گوگل و وِریلی، از نرمافزار یادگیری ماشین برای تحلیل مجموعه دادههای 300 هزار بیمار استفاده کردند.
این دادهها، اسکنهای چشم بیماران و سایر اطلاعات پزشکی آنها را شامل میشد. طی این پژوهش، با بررسی شبکههای عصبی و نشانههای موجود در اسکنهای گرفتهشده از چشم بیماران، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی اندازهگیری شد.
ممکن است ایده تشخیص سلامت از طریق نگاه کردن به چشم، شیوهای غیرمعمول به نظر برسد. اما باید گفت که این روش بعد از تحقیقات بسیار، به مرحله عمل رسیده و درستی آن مورد تایید دانشمندان است. جدار پشت چشم، دارای رگهای خونی متعددی است که با نگاه کردن به آنها میتوان سلامت عمومی بدن را مورد ارزیابی قرار داد.
به این ترتیب، پزشکان قادرند با استفاده از میکروسکوپها و دوربینهای مخصوص، مواردی مانند فشار خون، سن و احتمال سیگاری بودن فرد را تشخیص داده، و احتمال ابتلای او به بیماریهای قلبی را پیشبینی کنند.
با کنار هم قرار دادن تصاویر شبکیه دو بیمار، مشخص شد که یکی از آنها برخلاف دیگری، به مدت پنج سال از بیماریهای قلبی و عروقی رنج برده است.
دانشمندان امیدوارند که با در اختیار داشتن اطلاعات کافی، و با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی بتوانند در آینده روشهایی را ابداع کنند که بدون نیاز به معاینه مستقیم افراد، بیماری آنها را تشخیص دهند.
در ادامه الگوریتم گوگل توانست، 70 درصد از موارد مشابه را به درستی تشخیص بدهد. این شیوه جدید در مقایسه با روش SCORE با قدرت تشخیص 72 درصدی، کمی ضعیفتر عمل کرده است؛ اما برتری روش بهکارگرفتهشده توسط گوگل در این است که برای انجام آن، نیازی به انجام آزمایش خون وجود ندارد.
برای گوگل، کاربرد این یافته جدید خیلی فراتر از پیشبینی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بوده، و آن را گامی ابتدایی در جهت بهکارگیری فناوری هوش مصنوعی برای اکتشافات آینده میداند.
در حالی که اکثر الگوریتمهای پزشکی به منظور جایگزینی برای شیوههای قدیمی به وجود میآیند، الگوریتم گوگل روشی تازه برای تحلیل دادههای پزشکی موجود ارائه کرده است.
دانشمندان امیدوارند که با در اختیار داشتن اطلاعات کافی، و با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی بتوانند در آینده روشهایی را ابداع کنند که بدون نیاز به معاینه مستقیم افراد، بیماری آنها را تشخیص دهند.
شاید به این دلیل است که گوگل پروژهای تحقیقی به نام بیسلاین (Baseline) را آغاز کرده و طی آن، اطلاعات جامع پزشکی مربوط به 10 هزار نفر را طی چهار سال، جمعآوری کرده است.
در حال حاضر، ایده تشخص بیماریها توسط فناوری هوش مصنوعی و بدون حضور پزشک، دور از ذهن به نظر میرسد. دستیابی به این هدف ممکن است دهها سال به طول بیانجامد. اما دانشمندان گوگل بر این باورند که رسیدن به این هدف چندان دور از ذهن نیست.
منبع: The Verge
نظرات