خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۲۵۸۸۱

مرگ‌های ۳ رقمی کرونا تا اطلاع ثانوی/ نگرانی از ورود ویروس آفریقای جنوبی

مرگ‌های ۳ رقمی کرونا تا اطلاع ثانوی/ نگرانی از ورود ویروس آفریقای جنوبی

معاون کل وزارت بهداشت از پیش‌بینی‌ مرگ‌های ۳ رقمی کرونا تا اطلاع ثانوی خبر داد و گفت: مجوزی برای واردات واکسن توسط بخش خصوصی صادر نشده است

به گزارش تجارت‌نیوز ، دکتر ایرج حریرچی با اشاره به وضعیت کرونا در کشور گفت: در کشور سه موج کووید-۱۹ را داشتیم؛ بعد از موج اول و دوم تقریبا موج بعدی آغاز شد اما در موج اخیر ۱۷ هفته تقریبا آرام را داشتیم و رعایت مناسبی انجام می‌شد اما اکنون موارد بستری‌مان روند صعودی قابل توجه دارد و با زاویه بالا در حال پیشروی است و در کشور روزانه به طور متوسط سه بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر داریم. البته هنوز به افزایش فوت نرسیده‌ایم. هر چند که چند روزی است که رقم فوتی‌های ناشی از کرونا در کشور به بالای ۱۰۰ رسیده و متاسفانه پیش‌بینی می‌کنیم که کماکان رقم فوتی‌مان بالای ۱۰۰ خواهد بود. باید توجه کرد که به طور کلی در کشور روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۰۵۰ فوتی در کشور داریم و وقتی می‌گوییم در یک روز ۱۲۳ فوتی ناشی از کرونا داشتیم، یعنی ۱۲ درصد فوتی‌های کشور را شامل می‌شوند.

سقوط رعایت پروتکل‌های بهداشتی

وی افزود: عامل اصلی انتقال این است که افراد با یکدیگر هم‌نفس شوند. وقتی می‌گوییم ماسک بزنید، سفر نروید، دور هم جمع نشوید و … برای این است که افراد در مواجهه با یکدیگر قرار نگرفته و هم‌نفسی رخ ندهد. در اسفند ماه رعایت دستورالعمل‌هایمان از ۸۳ درصد به حدود ۵۶ درصد سقوط کرد و اکنون به ۵۳ درصد رسیده است. دورهمی‌ها و خریدهای اسفند ماه و این که همه ادارات و شرکت‌ها و بازار در اوج کارشان بیرون آمدند، همه این موارد دست به دست هم داد تا موارد سرپایی افزایش یابد

حریرچی گفت: علی‌رغم این که در دنیا سقوط شدیدی را چه به دلیل واکسیناسیون و چه به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی شاهد بودیم، اما اکنون شاهدیم که موارد سرپایی و مرگ و میر افزایش پیدا کرده و به همین دلیل است که فرانسه به قرنطینه کامل رفته و ایتالیا وارد قرنطینه نسبی شده است. در عین حال میزان مرگ‌های ناشی از کرونا در کشور عراق افزایش زیادی داشته است. خوزستان ما تابع عراق شد. کهکیلویه، چهار محال و بختیاری، لرستان، ایلام و بوشهر و … تقریبا دارند همین نما را پیدا می‌کنند. بر این اساس وقتی می‌گوییم عراق نروید به این دلیل است که ویروس انگلیسی با شدت زیاد در عراق وجود دارد. میزان موارد مرگ در ترکیه افزایشی است و به حدود روزانه ۱۶۰ تا ۱۷۰ مورد رسیده است. موارد در ترکیه به‌شدت افزایش یافته و روزانه به ۳۷ الی ۳۸ هزار نفر رسیده است.

۲ نگرانی وزارت بهداشت

وی تاکید کرد: در حال حاضر در هر ۳۱ استان کشور، ویروس انگلیسی را داریم و در برخی از استان‌های کشور خصوصا از جنوب غرب به این سمت، بعضی موارد و حتی بالای ۵۰ درصد موارد از نظر ویروس انگلیسی مثبت می‌شود. ما دو نگرانی داریم؛ یکی ورود ویروس‌های جهش‌یافته شدید غیر انگلیسی است مانند ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی است. تعارف هم ندارد ممکن است یک نفر با فردی در فرودگاه کشور دیگر، مجاور شود که از کشور حامل ویروس آمده و به همین ترتیب آن فرد وارد ایران شده و به افراد دیگر ویروس را منتقل کند. دومین نگرانی‌مان این است که ما مصون از جهش در داخل کشور نیستیم. ممکن است در داخل جهش‌هایی در ویروس رخ دهد و این دو نگرانی موجب می‌شود که خودمان را ملزم بدانیم و رعایت احتیاط بیشتری کنیم.

وی تاکید کرد: ما بیشتر نگران کسانی هستیم که تاکنون بیشتر رعایت کردند و مبتلا نشدند. نگران شهرهایی هستیم که تاکنون کمتر مبتلا شدند و نگران لایه‌هایی از اجتماع هستیم که تاکنون کمتر درگیری داشته‌اند. زیرا شهرهایی که شدید درگیری داشتند یا افرادی که درگیری داشتند، یک ایمنی پیدا کردند و تا اطلاع ثانوی ایمنی دارند، اما آنهایی که رعایت نکردند، ممکن است دچار بیماری شوند. باید همچنان رعایت کنیم، عدم رعایت موجب قتل نفس است. فاجعه این است که ما تقریبا هر روز ۱۲ تا ۱۳ هزار نفر از افرادی که باید در قرنطینه می‌بودند، از قرنطینه خارج می‌شوند. ۷۰ درصد کسانی که مکلف به قرنطینه هستند، بیش از دو کیلومتر از خانه‌شان خارج می‌شوند. ما این همه محدودیت می‌گذاریم، برای رعایت است. این افراد دیگران را مبتلا می‌کنند. در یکی از استان‌ها یک خانواده‌ای یک دورهمی برگزار کردند و مبتلا شدند. به هر چه اعتقاد داریم، پروتکل‌ها را رعایت کنیم. اگر رعایت نکنیم، دیگران را مبتلا می‌کنیم.

جرایمی که بازدارنده نیستند

معاون کل وزارت بهداشت درباره وضعیت جریمه متخلفان کرونایی گفت: کسانی که مثبت هستند و شناسایی شدند، بلیت قطار و هواپیما و اتوبوس برایشان صادر نمی‌شود، اما اگر کسی بلیت غیر رسمی خرید یا کسی سوار ماشین شخصی شد و به مسافرت رفت، قابل کنترل نیست. در برخی کشورهای اروپایی در یک روز چند بار توسط دوربین‌ها عکس‌برداری می‌شود. در کانادا جریمه خروج از خانه کسی که باید خودش را قرنطینه کند، ۴۰۰۰ دلار کاناداست، اگر ثابت شود که کسی را مبتلا کرده است، ۸۰ هزار دلار جریمه دارد و اگر آن شخص فوت کند، ۴۳۰ هزار دلار جریمه دارد. جرایم ما بازدارنده نیست. وقتی کسی می‌رود و شبی یک الی دو میلیون هزینه هتل می‌دهد، ۵۰۰ هزار تومان جریمه شهر نارنجی را هم می‌دهد. کسی که ماشین ماشین میلیاردی دارد که با یک میلیون و دو میلیون تکان نمی‌خورد.

افزایش ۹۰ درصدی شهرهای قرمز و نارنجی

وی درباره میزان استفاده از ماسک در مشاغل مختلف، گفت: میزان استفاده از ماسک در مطب‌ها و داروخانه‌ها ۹۴ درصد است که بسیار خوب است و در بیمارستان‌ها ۹۸ درصد است. در نانوایی ۸۰ درصد و در مراکز ورزشی ۷۳ درصد است. ما در هفته دوم بهمن ماه شهر قرمز نداشتیم و ۱۸ شهر نارنجی و ۳۰۱ شهر آبی داشتیم. در حالی که اکنون شهر آبی دارد از کشور رخت می‌بندد و به ۲۸ شهر آبی رسیدیم. یعنی ۹۰ درصد کم شده که این فاجعه است. اکنون ۱۷۳ شهر قرمز و نارنجی داریم. یعنی بیش از ۹۰ درصد افزایش. ۴۷ شهر قرمز و ۱۲۶ شهر نارنجی، ۲۴۷ شهر زرد و ۲۸ شهر آبی داریم. تهران نسبت به دو هفته گذشته مواردسرپایی، بستری و فوتش ۵۰ الی ۷۰ درصد افزایش یافته است.

جزییات و فازبندی واکسیناسیون کرونا

حریرچی در ادامه درباره واکسیناسیون کرونا گفت: در ۳۰ دی ماه یک سند ۸۰ صفحه‌ای درباره نحوه و اولویت‌بندی واکسیناسیون منتشر کردیم. در این سند چهار فاز برای واکسیناسیون علیه کرونا مشخص شده است؛ فاز اول کارکنان خط اول ارائه خدمات به بیماران کرونا هستند یا افراد با ریسک بالای بستری و مرگ به دلیل کرونا مانند افرادی که در مراکز نگهداری سالمندان زندگی می‌کنند، جانبازان و … فاز دوم نیز شامل افراد مسن بالای ۶۵ که به ترتیب از ۸۰ سال به بالا، ۷۵ سال تا ۶۵ خواهد آمد و افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای پرریسک بین ۱۶ تا ۶۴ سال هستند. در فاز اول یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که دو میلیون و ۶۰۰ هزار واکسن نیاز دارند. فاز دوم و سه هر کدام ۱۲ الی ۱۳ میلیون نفر هستند و فاز چهار هم سایر افراد هستند. فاز سوم افراد ساکن در مراکز نگهداری جمعی، سایر پرسنل ارائه خدمات ضروری برای جامعه و افراد ۵۵ تا ۶۴ سال هستند و فاز چهارم سایر افراد جامعه بر اساس اولویت قرار دارند.

فعلا مجوزی برای واردات واکسن از سوی بخش خصوصی صادر نشده

وی درباره واردات واکسن از سوی بخش خصوصی نیز گفت: وزارت بهداشت اعلام کرده که واکسن‌های خارجی که وارد کشور شود را می‌خریم و آنها را توزیع می‌کنیم. این در عمل اجرا می‌شود. از نظر فرهنگی برایمان قابل قبول نیست که کسی که پول دارد واکسن بزند و کسی که پول ندارد، واکسن تزریق نکند. فعلا مجوزی برای واردات واکسن از سوی بخش خصوصی صادر نشده و این واکسن هم خیلی قابل آوردن نیست. باید توجه کرد که هند بالاترین تولیدکننده واکسن دنیاست و بالاترین تولیدکننده واکسن آسترازنکا و اکثر واکسن‌های کرونا است، اما تاکنون توانسته تنها ۴.۵ درصد مردمش را واکسینه کند. روسیه که سه واکسن تولید کرده نیز ۴.۵ درصد از جمعیتش را واکسینه کرده است. چین زیر ۴.۵ درصد از جمعیتش را واکسینه کرده است. در کل دنیا واکسیناسیون کرونا کند پیش می‌رود. تا امروز در دنیای هفت میلیارد و ۷۹۰ میلیونی، ۶۳۷ میلیون واکسن توزیع شده است. یعنی حدود هشت درصد که از این هشت درصد، ۸۰ درصدش در ۱۰ کشور بوده است. تعداد کشورهایی که توانستند واکسیناسیون دو دوز را برای بیش از ۱۰ درصد از جمعیت‌شان انجام دهند، به ۱۰ کشور نمی‌رسد.

علاقه‌مندان می‌توانند گزارش مسافرت ۱۵۰۰۰ کرونا مثبت در نوروز را نیز مطالعه کنند.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار