ابتلای ۵۰۰ نفر به بیماری قارچ سیاه / وضعیت تولید واکسن اسپوتنیک
یک نماینده مجلس یازدهم، با اعلام خبر ابتلای ۵۰۰ نفر به بیماری قارچ سیاه در کشور، گفت: هنوز دُز دوم واکسن اسپوتنیک در ایران تولید نشده است و تا زمانیکه دُز دوم این واکسن تولید نشود، مجوز استفاده از آن صادر نمیشود.
به گزارش تجارتنیوز ، همایون سامه یح نجف آبادی، در برنامه تهران ما سلامت درباره حواشی تولید واکسن اسپوتنیک روسیه در ایران توسط شرکت اکتور گفت: اظهارات متناقضی در چند روز اخیر توسط شرکت اکتور ایران در راستای تولید واکسن اسپوتنیک ارائه شده است. در همین راستا و برای پاسخگویی مسئولان وزارت بهداشت، جلسهای روز یکشنبه ۱۴ شهریورماه در مجلس برگزار شد.
این نماینده مجلس، درباره نتیجه جلسه ۱۴ شهریور مجلس با موضوع تولید واکسن اسپوتنیک توسط شرکت اکتور و صادرات آن گفت: آن چیزی که گفته شده تا به امروز صادراتی نداشتهایم.
وی تاکید کرد: دُزهای واکسن اسپوتنیک متفاوت است و هریک از این دُزها آنتیژنهای خاص خود را دارند. شرکت اکتور تا کنون دُز یک این واکسن را تولید کرده است؛ به همین دلیل تا زمانیکه دُز دوم آن تولید نشود مجوز استفاده از آن صادر نخواهد شد.
نماینده مجلس یازدهم یادآور شد: وزارت بهداشت تلاش می کند دُز دوم واکسن اسپوتنیک را برای افرادی که دُز یک این واکسن را تزریق کرده اند؛ فراهم کند. اگرچه این افراد میتوانند برای دُز دوم از نوع دیگری از واکسن کرونا استفاده کنند. اما آنچه محرز است تاکنون صادراتی از دُز یک این واکسن توسط شرکت اکتور انجام نشده است.
سامه یح تاکید کرد تا زمانیکه مطمئن نشویم دُز دوم این واکسن در ایران تولید می شود به تزریق دُز یک برای هموطنان اقدام نمیکنیم. فعلا منتظر تولید دُز دوم این واکسن در ایران هستیم.
اهمیت واردات واکسن
وی افزود: واردات واکسن برای رئیس جمهور و کابینه وی اهمیت زیادی دارد و در همین راستا طبق گفته معاونت وزارت بهداشت تا پایان شهریورماه حدود ۴۰ میلیون دز و تا پایان مهرماه ۳۵ میلیون دُز دیگر واکسن وارد کشور میشود.
این نماینده مجلس گفت: ۱۵ میلیون دُز از واکسنهای شهریورماه وارد شده و ۲۵ میلیون دُز آن باقی مانده است. در حال حاضر سینوفارم به کشور وارد میشود ولی در مهرماه واکسنهای دیگری همچون فایزر و جانسون & جانسون از کشورهای اروپایی به کشور وارد خواهد شد. ضمن اینکه تولیدات داخلی هم ادامه مییابد و شرکتهای داخلی درصدد تولید انبوه هستند. اگر شرایط به خوبی پیش برود خیلی زودتر از زمان تعیین شده تمامی مردم ما واکسینه میشوند و مردم وضعیت بهتری پیدا میکنند.
ابتلای ۵۰۰ نفر به بیماری قارچ سیاه
وی در پاسخ به اینکه چرا داروی قارچ سیاه موجود نیست؟ گفت: بیماری قارچ سیاه به کرونا مربوط است و بواسطه کاهش ایمنی بدن در ادامه مصرف زیاد کورتون و در پی مشکلات تنفسی بسیار شدید ایجاد میشود. مصرف آمفوتریسینبی که دارویی ضد قارچ است به دلیل شیوع کرونا و استفاده زیاد از کورتون در ایران افزایش یافت و در حال حاضر ۵۰۰ نفر در ایران به این بیماری مبتلا شدهاند. در حال حاضر این دارو به کشور وارد شده و در بیمارستانها و داروخانه های منتخب دولتی موجود است و بیماران می توانند آن را دریافت کنند. اما آنچه مسلم است واردات این دارو باید ادامه پیدا کند.
نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به اینکه برنامه وزارت بهداشت دولت سیزدهم برای واردات داروهای خاص چیست ؟ گفت: تصمیمگیری برای این موضوع فقط در اختیار وزارت بهداشت نیست بلکه تامین بودجه آن و شرایط تحریمی کشور از مسائلی است که باید در نظر گرفته شود. اما یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت تامین داروی مردم است امیدواریم دکتر عین اللهی وزیر بهداشت بتواند به مسدولیت خود به خوبی عمل کند.
منبع: فارس
آخرین اخبار کرونا را در صفحه ویروس کرونا در تجارتنیوز بخوانید.
نظرات