خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۴۲۸۷۹

مشکلات فروش آنلاین خودرو چیست؟

مشکلات فروش آنلاین خودرو چیست؟

در روزهایی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده و هشتگ در خانه بمانیم در فضای مجازی پر شده است، بازار خودرو برخلاف سایر بازارها رونق نسبی دارد، این رونق را می‌توان در فروش‌های آنلاین دید.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هنگامی که از واحدهای صنفی خواسته شد که تا قطع زنجیره ویروس کرونا تعطیل بمانند، اکثر نمایشگاه‌داران و شرکت‌های لیزینگ خودرو، کسب و کار خود را تعطیل کردند اما بخش اعظم آنها به سمت فضای مجازی و فروش آنلاین حرکت کردند تا بازارشان از تکاپو نیفتد. از روز دوم فروردین فروش خودرو در سایت‌ها و فضای مجازی آغاز شد و اکنون به روزهای اوج خود رسیده است. در این میان فروش قسطی طرفدار بیشتری پیدا کرده است چرا که فروشندگان خودرو ترجیح می‌دهند، خودروهای خود را به صورت قسطی و با ذکر برخی از شروط به مردم بفروشند.

فروش قسطی خواهان دارد

از اواخر اسفندماه که قیمت خودرو ریزش پیدا کرد (قیمت برخی از خودروهای داخلی ۲۰ میلیون تومان کاهش یافت) و قیمت حداقل ۵ خودرو به کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان رسید، برخی از فروشندگان خودرو برای عبور از بحران قیمتی که پدید آمده، ترجیح می‌دهند فروش قسطی را تا نیمه اردیبهشت ماه دنبال کنند.

برخی از نمایشگاه‌داران خودرو می‌گویند: بهمن ماه سال گذشته خودروها را با قیمت‌های بالا خریداری کردند و اکنون اگر بخواهند خودروهایشان را به فروش برسانند، زیان می‌کنند، از این رو خودروها را به صورت شرایطی و قسطی به فروش می‌رسانند و در قراردادهایی که با خریداران خودرو منعقد می‌کنند شرط می‌گذارند که در صورت افزایش قیمت، خریدار بایستی مابه التفاوت را پرداخت کند.

خریداران هم از چنین وضعیتی ( فروش قسطی خودرو) راضی هستند، خیلی از کسانی که پول کافی برای خرید خودرو ندارند می‌توانند، صاحب خودرو شوند.

ملاک قیمت، اسفند۹۸

اکنون قراردادهای خودرویی که به امضا می‌رسد اگر به واسطه نمایشگاه‌داران خودرو باشد که در سربرگ نمایشگاه مفاد قرارداد قید می‌شود، شرکت‌های لیزینگ هم به این شکل در حال فروش خودرو هستند. اما مردم عادی معمولاً ۴۰ درصد ارزش خودرو ( بیشتر توافقی است) را می‌گیرند و مابقی هنگام شماره‌گذاری و سند زدن است. در صورت جابه‌جایی چنین درصدی خودرو به خریدار داده می‌شود اما کسانی که پول کمتری پرداخت می کنند، خودرو را در یک پارکینگ نگهداری می کنند تا در روزهای آتی بتوانند مراحل سند زدن را دنبال کنند. اکثر افرادی که این چنین خرید و فروش می کنند، از اواخر سال گذشته تصمیم به تغییر و یا خرید خودرو داشتند اما به خاطر ویروس کرونا دست نگه داشته بودند. ملاک قیمتی این گروه، قیمت های اواخر سال گذشته است.

قیمت‌ها تا حدودی ثابت شده است

یکی از فروشندگان خودرو که صبح روز گذشته خودرو خود را آگهی کرده بود، گفت: از بهمن ماه سال گذشته درصدد فروش خودروام بودم اما چون برای خرید خودروی صفر کیلومتر پول کافی نداشتم صبر کردم و اکنون فکر می کنم زمان خوبی برای تغییر است چرا که قیمت ها تا حدودی ثابت شده است.»
فروش با قیمت های بالاتر!

در تماس خبرنگار با یکی از شرکت‌های فروش خودرو که هر روز محصولات خود را در فضای مجازی و سایت‌ها تبلیغ می‌کند، متصدی فروش گفت: اگر بخواهید به صورت قسطی خرید کنید، می‌توانید ۵۵ درصد قیمت خودرو را نقد دهید و مابقی را از ۴ ماه تا ۲۴ ماه چک بدهید و همچنین در صورتی که بخواهید نقدی خرید کنید، قیمت خودروی رانا ۱۱۵ میلیون تومان است.

با روش محاسبه‌ای این مجموعه قیمت خودروی رانا که در بازار بین ۹۸ تا ۱۰۰ میلیون تومان است برای خریدار ( به صورت قسطی) ۱۲۳میلیون تومان تمام می‌شود. از سویی این شرکت‌ها (در فروش نقدی) حداقل ۲ الی ۳ میلیون تومان گرانتر خودرو را می‌فروشند چرا که به قول خودشان در شرایطی که واحدهای صنفی تعطیل هستند، این مجموعه‌ها امن‌ترین محل برای خرید خودرو هستند.

با آنکه مرکز شماره‌گذاری خودرو حداقل تا ۳۰ فروردین تعطیل است، هرگونه معامله‌ای که از طریق فضای مجازی، سایت‌ها و کرکره‌های نصف و نیمه مغازه‌ها انجام می شود با شرط آپشن اعتماد است.

مراقب باشید، متضرر نشوید

البته سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو می‌گوید: اگر مردم از افرادی که پروانه کسب دارند و فعالیت آنها زیرنظر اتحادیه است، خودرو خریداری کنند، مشکلی وجود ندارد، اما اگر از فرد یا برخی از شرکت‌های لیزینگ خودرو خریداری کنند که هویت آنها قابل تشخیص نیست احتمال دارد که در آینده و هنگام سند زدن برایشان مشکلی پیش آید.

وی ادامه داد: اگر کسی می‌خواهد از طریق سایت و فروش آنلاین خرید کند به جهت آنکه مرکز شماره‌گذاری خودرو تعطیل است باید دقت لازم را داشته باشد، درغیر این صورت متضرر خواهد شد.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو می‌گوید: در فروش آنلاین خودرو مشکلات زیادی وجود دارد که سایت عرضه‌کننده آگهی، هیچ مسئولیتی را در قبال خریدار ندارد بدین جهت قبل از خرید و پرداخت وجه از اصالت خودرو مطمئن شوید.

وی خاطرنشان کرد: تقاضای خرید خودرو از اسفندماه سال گذشته کاهش یافته است و معلوم نیست که این امر تا چه زمان ادامه پیدا کند.

مؤتمنی درباره اینکه قیمت خودرو در روزهای آینده چه مسیری را طی خواهد کرد، گفت: قیمت خودرو تابع عرضه و تقاضا است، هر زمان که خودروسازان به موقع و بیش از تقاضا خودرو در بازار عرضه کردند، قیمت‌ها ثابت بوده است و مردم شاهد هیچ جهش قیمتی نبودند اما زمانی که عرضه کاهش پیدا می‌کند، قیمت خودرو سیرصعودی به خود می‌گیرد.

وی افزود: امیدواریم با عرضه مناسب خودرو شاهد هیچگونه جهش قیمتی در سال جاری نباشیم و خودروسازان با افزایش تولید به تعهدات پاسخ دهند.

دراین میان کارشناسان بازار خودرو می‌گویند که در روزهایی که کشور درگیر ویروس کرونا است، شاهد کمترین نوسان قیمت در بازار خودرو هستیم.

بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد که بازار از یک قیمت واحد پیروی نمی‌کند، البته اکثر فروشندگان قیمت پایه‌ای که مدنظر قرار دادند نرخ‌های اسفندماه است ولی برخی دیگر به قیمت‌های اسفند ۵ تا ۱۰ میلیون تومان اضافه کردند تا کاهش قیمت و ضرر و زیانی که کردند جبران شود و از سویی شنیده‌ها حکایت از آن دارد که برخی از فعالان بازار خودرو برای آنکه خواب سرمایه و کاهش فروش اسفندماه را جبران کنند، در حال لابی با هم صنفی‌های خود برای افزایش قیمت خودرو هستند.

البته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو می‌گوید که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و در صورتی که خودروسازان براساس تقاضای بازار عرضه محصولات خود را انجام دهند، بازار در روز و ماه های آینده با آرامش طی خواهد شد و مردم با جهش قیمت خودرو روبه‌رو نمی‌شوند.

در این میان وزارت صمت اعلام کرده است که خودروسازان تولید روزانه ۲ هزار دستگاه را آغاز می‌کنند و همین امر باعث جلوگیری ازهرگونه شوک قیمتی می شود. اما به هر ترتیب باید قبول کرد که دراین روزها مردم کمتر عطش خرید خودرو دارند و همین مهم کمک خواهد کرد تا بازار خودرو با تنش خاصی مواجه نشود.

منبع: روزنامه ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.