خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۳۴۸۳۴

آخرين وضعيت بازار فولاد

آخرين وضعيت بازار فولاد

کاهش بهای نفت‌خام و فلزات و همچنین افت نرخ در بازارهای کالایی و سهام در جهان در کنار افت بهای سنگ‌آهن و بیم و امیدهای قیمتی موجب شده از هم‌اکنون انتظار کاهش قیمت‌ها در بازار جهانی فولاد با محوریت بهای شمش مورد بررسی جدی قرار بگیرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، روند کاهشی قیمت‌ها تقریبا در تمامی بازارها و حتی شاخص‌های قیمتی در جهان اثرگذار بوده است اگرچه هر بازاری با توجه به ویژگی‌های فنی خود با یک فاصله زمانی از این قبیل رخدادها واکنش نشان می‌دهد.

در روزهای پایانی هفته گذشته در بازارهای جهانی شاهد بی‌رمقی محسوسی در معاملات بودیم تا جایی که کشف نرخ را با اما و اگرهای خاص خود همراه ساخت. موج دوم کابوس کرونا این بار هم بازارهای جهانی را هدف گرفته است و احتمالا بازار فولاد نیز از این روند کلی مستثنی نخواهد بود اگرچه از هم‌اکنون در مورد شدت و ضعف آن نمی‌توان اظهارنظر قاطعی داشت.

البته آمارهای موجود از آغاز افت نرخ در بازار فولاد از اواخر هفته گذشته حکایت دارد که در بازار شمش شتاب بیشتری داشته و باید شمش را به وضوح کمتر از ۴۰۰ دلار در هر تن مشاهده کرد ولی جریان کاهشی قیمت‌ احتمالا ادامه خواهد داشت.

آخرین آمارها در هفته گذشته و مخصوصا اواسط هفته قبل حکایت از آن دارد که بازار شمش فولادی در اقصی نقاط جهان به یک تعادل نسبی دست یافته است آن‌هم پس از یک دوره از رشد جدی قیمت‌ها. همین شرایط موجب شده نرخ در بازارهای صادراتی متعادل شده و البته در بازارهای مصرف همچون آسیای جنوب‌شرقی یا مصر که یک واردکننده شمش به‌شمار می‌رود شاهد رشد نسبی قیمت‌ها هستیم.

این درحالی است که قیمت‌های اعلامی در رسانه‌هایی همچون متال‌بولتن به نرخ‌های روزهای پایانی هفته گذشته یا زمان سقوط آزاد بهای نفت‌خام اشاره چندانی ندارد که حکایت از ابهام قیمتی در اواخر هفته گذشته و حتی اوایل هفته جاری میلادی است.

در بازار شمش که تاکنون اثری از افت قیمت‌های جهانی نفت‌خام یا تضعیف نرخ در بازارهای کالایی را شاهد نبودیم که می‌تواند یک نگرانی احتمالی به‌شمار رود. البته جریان بازار شمش را باید این‌گونه ترسیم کرد که تا اواسط هفته قبل یک جریان افزایشی آرام حکمفرما شده ولی به مرور زمان وضعیت به سمت توقف نسبی معاملات حرکت کرده است تا جایی که نمی‌توان به صراحت اعلام نرخ در روزهای پایانی هفته قبل را ثبت شده دانست یا حتی آمارهای اعلامی را با قطعیت پذیرفت.

البته بازار قراضه در جهان با محوریت ترکیه در یک آرامش نرخ نسبی به سر می‌برد که اجازه نوسان قیمت‌های گسترده‌ای را به بازار شمش این کشور نداده است.

همچنین بهای سنگ‌آهن در بازار چین با افت نرخ جدی همراه شده و در برخی از گزارش‌ها حتی کاهش قیمت‌هایی نزدیک به ۹ درصد را اعلام کرده‌اند. این موارد مخصوصا نوسان بهای سنگ‌آهن می‌تواند تکانه کاهشی جدی برای بازار فولاد به‌شمار رود اگرچه هنوز باید منتظر داده‌های قیمتی جدیدی باشیم.

کاهش بهای نفت‌خام و فلزات و همچنین افت نرخ در بازارهای کالایی و سهام در جهان در کنار افت بهای سنگ‌آهن و بیم و امیدهای قیمتی موجب شده از هم‌اکنون انتظار کاهش قیمت‌ها در بازار جهانی فولاد با محوریت بهای شمش مورد بررسی جدی قرار بگیرد که خروجی آن را احتمالا به‌زودی مشاهده می‌کنیم.

منبع: دنيای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار