پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی از تقاضای نفت
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد تقاضای نفت تا 8 سال دیگر از 100 میلیون بشکه بگذرد و قیمت نفت به بشکهای 83 دلار برسد.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد تقاضای نفت تا 8 سال دیگر از 100 میلیون بشکه بگذرد و قیمت نفت به بشکهای 83 دلار برسد.
به گزارش تجارتنیوز ، به نقل از اسپوتنیک، آژانس بینالمللی انرژی در آخرین گزارش سالانه خود در باره چشمانداز مصرف انرژی در جهان پیشبینی قبلی خود از تقاضای نفت طی دهههای آینده را افزایش داد.
بنا به گزارش این آژانس تقاضای نفت در سال 2040 با 12 درصد افزایش نسبت به میزان کنونی به 104.9 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
این آژانس در گزارش قبلی خود این رقم را 103.5 میلیون بشکه روزانه پیشبینی کرده بود که در گزارش کنونی 1.4 میلیون بشکه افزایش یافته است.
این آژانس همچنین پیشبینی کرده است تقاضای نفت در سال 2025 نسبت به میزان کنونی 7 درصد افزایش مییابد و به روزانه 100.3 میلیون بشکه خواهد رسید که این پیشبینی نیز نسبت به پیشبینی سال گذشته 2.1 میلیون بشکه در روز بیشتر است.
در گزارش این آژانس آمده است: حجم کاهش تقاضای نفت در کشورهای توسعهیافته کمتر از افزایش تقاضای نفت در کشورهای در حال توسعه آسیا و اقیانوسیه خواهد بود و هند به تنهایی حدود نیمی از افزایش تقاضای نفت را در طول این سالها ایجاد خواهد کرد و مصرف نفت این کشور در سال 2040 به دو برابر سال 2016 خواهد رسید.
بنا به اعلام آژانس بینالمللی انرژی چین طی دهههای آینده همچنان یکی از اصلیترین مصرفکنندگان نفت در جهان باقی خواهد ماند و کشورهای آفریقایی و خاورمیانه نیز ازجمله بزرگترین منابع رشد تقاضای نفت خواهند بود.
مصرف نفت در بلندمدت نیز در حوزههایی نظیر حملونقل بار، هوانوردی و صنایع پتروشیمی پابرجا خواهدبود؛ چراکه در این حوزهها جایگزینهای بسیار محدودی برای نفت وجود دارد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش خود نسبت به چشمانداز بازار نفت پیشبینیهای قبلی خود را نسبت به قیمت نفت در بازار جهانی کاهش داد به گونهای که این آژانس قیمت نفت در سال 2025 را 83 دلار در هر بشکه پیشبینی کرده که 18 درصد نسبت به پیشبینی قبلی این سازمان پایینتر است.
از سوی دیگر آژانس بینالمللی انرژی قیمت نفت در سال 2040 را نیز 111 دلار پیشبینی کرد که نسبت به پیشبینی سال گذشته این آژانس 11 درصد پایینتر است.
سه دلیل برای تغییر پیشبینیهای این آژانس ارائه شده است؛ نخست اینکه حجم ذخایر قابل استحصال نفت سنگین و گاز آمریکا، از 80 میلیارد بشکه به 105 میلیارد بشکه افزایش یافته است.
دوم آنکه بسیاری از پروژههای بالادستی صنعت نفت هزینه استخراج آن را کاهش خواهد داد و این بدان معناست که نفت با قیمت پایین بیشتری به بازار نسبت به قبل عرضه خواهد شد.
در آخر اینکه کوتاهتر شدن چرخه سرمایهگذاری در طرف عرضه، شرایط راحتتری را برای تغییر سریعتر میزان عرضه برمبنای تقاضا ایجاد خواهد کرد و به همین دلیل قیمت نفت به هزینه حاشیهای تولید هر بشکه نزدیکتر خواهد شد.
منبع: فارس
نظرات