هیجان و اضطراب بازارهای نفت با آغاز نشست اوپک
بازارهای نفت روز پنجشنبه در آستانه نشست اوپک در وین که قرار است طی آن تولیدکنندگان درباره تمدید توافق کاهش تولید مذاکره کنند، محتاط بودند.
اعضای اوپک به همراه وزیران سایر کشورهای تولیدکننده نفت شامل روسیه در مقر این سازمان در پایتخت اتریش دیدار خواهند کرد.
به گزارش تجارتنیوز، اوپک قرار است سازمان ۱۰ صبح به وقت وین یک جلسه برگزار کند و پس از آن گفتوگوی مقامات پشت درهای بسته انجام میگیرد. وزیران غیراوپک ساعت ۳ بعدازظهر به وقت وین به وزیران اوپک ملحق میشوند و پس از این دیدار، یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار خواهد شد.
بهای معاملات نفت برنت که قیمت پایه بازار بینالمللی است، با ۲۱ سنت افزایش نسبت به قیمت نهایی روز گذشته، به ۶۲.۷۴ دلار در هر بشکه رسید.
نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۱ سنت افزایش، ۵۷.۴۱ دلار در هر بشکه بود.
بر اساس گزارش رویترز، فعالیت معاملاتی در طول ساعت معاملات آسیایی و در آستانه دیدار اوپک اندک بود.
در حالی که یک بیانیه رسمی منتشر نشده اما به نظر میرسد اوپک و روسیه آماده تمدید توافق کاهش تولید نفت تا پایان سال ۲۰۱۸ هستند. این توافق از اول ژانویه امسال به اجرا درآمده و در مارس سال میلادی آینده به پایان میرسد.
تمدید توافق ممکن است شامل یک بازبینی در ژوئن شود تا از محدود شدن بیش از حد عرضه و داغ شدن بازار جلوگیری شود.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ هشدار دادند هر گونه توافقی که کمتر از تمدید ۹ماهه کاهش تولید باشد، ممکن است ریزش اخیر قیمتها را تسریع کند.
یکی از بزرگترین نگرانیهای اوپک، افزایش تولید در آمریکا به دلیل فعالیت شرکتهای حفاری نفت شیل است که به سرعت سهم بازارشان را به خصوص در آسیا افزایش میدهند و تلاشهای این گروه تولیدکنندگان نفت برای حذف مازاد عرضه در بازار جهانی را تضعیف کردهاند.
آمار دولتی که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان داد تولید نفت خام آمریکا هفته گذشته به رکورد ۹.۶۸ میلیون بشکه در روز رسیده است.
شرکت مشاوره «ریستاد انرژی» پیشبینی کرده که تولید نفت آمریکا در دسامبر به ۹.۹ میلیون بشکه در روز صعود خواهد کرد و به سطح تولید روسیه و عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکنندگان جهان هستند، نزدیک میشود.
با وجود رشد تولید آمریکا، ذخایر نفت این کشور از رکورد ۴۵۳.۷ میلیون بشکه در مارس، بیش از ۱۵ درصد کاهش یافته اما همچنان بالای میانگین پنجساله مانده است. معاملهگران کاهش ذخایر نفت آمریکا را به اختلال دو هفتهای خط لوله کیاستون نسبت دادند که مسیر اصلی صادرات نفت کانادا به آمریکا است.
منبع: ایسنا
نظرات