گردش مالی ۸ میلیارد دلاری تولید لوازم خانگی
دبیرکل انجمن لوازم خانگی از گردش مالی ۸ میلیارد دلاری تولید لوازم خانگی در کشور خبر داد و گفت: پیلهوری و کولهبری نباید منجر به قاچاق و ضربه به تولید داخلی شود.
حبیبالله انصاری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، اجرای طرح کارت اعتباری خرید کالاهای ایرانی را راهکاری برای تامین مالی افراد کم درآمدی دانست که میخواهند از لوازم خانگی ایرانی بهرهمند شوند و گفت: کارخانجات امروز با ظرفیت کامل تولید نمیکنند و در خوشبینانهترین حالت با ۷۰ درصد ظرفیت خود مشغول به کار هستند، پس اجرای طرح کارت اعتباری و فروش اقساطی لوازم خانگی، راهکاری برای رونق تولید است و البته باید نظارت کافی را هم بر روی آن صورت داد تا تخلفی صورت نگیرد و پول به دست تولیدکننده اصلی لوازم خانگی داخلی برسد.
به گزارش تجارتنیوز، دبیرکل انجمن لوازم خانگی افزود: اعتقاد ما بر این است که شرکتهای خارجی نباید برای توسعه بازار به ایران بیایند؛ بلکه باید در تولید مشارکت کرده و سهمی هم برای صادرات قائل شوند. این درحالی است که امروز نوسانات نرخ ارز توانسته شرایط را برای تولید سختتر کند؛ چرا که تولید هم از نوسانات نرخ متاثر میشود. از سوی دیگر، تامینکنندگان مواد اولیه برای صنایع لوازم خانگی هم نباید مدام قیمت را بالا ببرند و باید جانب تولیدکنندگان را هم رعایت کنند.
وی تصریح کرد: برخی اتحادیههای کالایی، به واحدهای زیرپلهای تولید لوازم خانگی در ایران مجوز میدهند که باید با آنها برخورد کرد و ساماندهی لازم از سوی وزارتخانههای مربوطه در مورد آنها صورت گیرد؛ این در حالی است که مجوز تولید و پروانه بهرهبرداری لوازم خانگی را باید وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر کند.
انصاری، از گردش مالی ۸ میلیارد دلاری تولید لوازم خانگی در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد نیاز کشور از طریق تولید داخلی تامین میشود و البته باید گمرکات نظارت کافی داشته باشند.
دبیرکل انجمن لوازم خانگی افزود: پیلهوری و کولهبری در کشور نباید منجر به قاچاق و واردات غیرمجاز شود؛ به این معنا که این سیاستها باید به نحوی تدوین شوند که در جهت حمایت از تولید داخلی باشند؛ نه اینکه به تولید لطمه وارد شود؛ پس باید حتی بر روی مونتاژ لوازم خانگی نیز، دقت کافی را به کار برد و نظارت بر واردات قطعات صورت داد.
وی تصریح کرد: صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری لوازم خانگی سالانه در کشور اتفاق میافتد؛ این در حالی است که در این صنعت ۴۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ به صورت رسمی فعال هستندن و ۱۰۰ هزار نفر هم به صورت مستقیم در این واحدها اشتغال دارند. نکته حائز اهمیت این است که در حال حاضر برخی محصولات لوازم خانگی تولید ایران، از جمله کولر آبی، بخاری گازی، آبگرمکن، اجاق گاز و چرخ خیاطی و لباسشویی به دیگر کشورها صادر میشود.
انصاری ادامه داد: لوازم خانگی تولید ایران به لحاظ کیفیت با سایر محصولات چین، کره، برزیل و ترکیه و آمریکا قابل رقابت است و گاهی ارزانتر از این کشورها تولید میشود؛ اما باید بسترهای لازم برای فروش آن را نیز فراهم کرد.
وی از حضور بیست و یک کشور از جمله چین، ترکیه، ایالت جورجیای آمریکا، ایتالیا، آلمان، فرانسه، تایلند، کره جنوبی، هلند، اسپانیا، تایوان، ژاپن، اندونزی، اسلوونی، لهستان، چک و سوئیس در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی خبر داد و گفت: قرار است چند هیات تجاری و بازرگانی در این نمایشگاه حضور داشته و از نزدیک مذاکره کنند.
منبع: مهر
نظرات