خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۱۷۳۲۶

آشنایی با روش‌های شرعی سرمایه‌گذاری

آشنایی با روش‌های شرعی سرمایه‌گذاری

در بینش اسلامی، دریافت و پرداخت بهره تحریم شده است؛ بنابراین عملیات بانکداری و مالی باید بدون بهره انجام شود. اسلام روش‌هایی را برای جایگزین کردن بهره و نهادهای اقتصادی مبتنی بر آن پیشنهاد می‌کند که از آن جمله می‌توان به عقود اسلامی به‌عنوان ابزاری کارآمد اشاره کرد.

سرمايه‌گذاری‌ از اساسی‌ترين‌ مباحث‌ اقتصادی‌ است. بدون‌ آن، توليد شكل‌ نمی‌گيرد و ثروت‌ تحقق‌ نمی‌يابد. عدالت‌ و توزيع‌ مناسب‌ ثروت، زمانی‌ معنا می‌دهند كه‌ ثروت‌ ايجاد شده‌ باشد. توليد ثروت‌ با انجام‌ سرمايه‌گذاری‌ اتفاق می‌افتد و سرمايه‌ نقدی‌ با پس‌انداز، قرض‌گرفتن‌ و مشاركت‌ صاحبان‌ سرمايه‌ در امر توليد تحقق‌ می‌يابد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، شکی نیست که اسلام برای همه وجوه زندگی قوانینی دارد. وجود اقتصاد اسلامی موید این مطلب است که در حوزه اقتصاد، معیشت و تامین رفاه هم روش‌های خاصی موجود است که باید به آن‌ها پرداخته شود. بانکداری اسلامی و عقود اسلامی از آن دسته‌اند.

بانکداری اسلامی نوعی بانکداری یا فعالیت بانکی است که با احکام اسلام هم‌خوانی دارد و در قالب اقتصاد اسلامی تعریف می‌شود. بانک نهادی حقوقی است که عملیات‌های پولی، مالی و اعتباری را بر عهده دارد. حال اگر بخواهیم این خدمات و فعالیت‌ها را طبق قوانین اسلام مدیریت و اجرا کنیم، «بانکداری اسلامی» پدید می‌آید.

در بینش اسلامی، دریافت و پرداخت بهره تحریم شده است؛ بنابراین عملیات بانکداری و مالی باید بدون بهره انجام شود. اسلام روش‌هایی را برای جایگزین کردن بهره و نهادهای اقتصادی مبتنی بر آن پیشنهاد می‌کند که از آن جمله می‌توان به عقود اسلامی به‌عنوان ابزاری کارآمد اشاره کرد.

به‌طور کلی عقود اسلامی در نظام بانکی به چهار گروه تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

• قرض‌الحسنه

• عقود مبادله‌ای (فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، سلف، خرید دین، جعاله، ضمان)

• عقود مشارکتی (مشارکت مدنی، مشارکت حقوقی، مضاربه، مزارعه، مساقات)

• سرمایه‌گذاری مستقیم

علاوه بر این‌ها باید این نکته را مد نظر قرار دهید، معمولا افرادی‌ كه‌ درصدد به‌ جريان‌ انداختن‌ سرمايه‌ خود هستند طالب‌ سود می‌باشند و اين‌ امر مورد تاييد شريعت‌ هم‌ قرار گرفته‌ است. بر همین اساس، هم‌زمان با گسترش بازارهای مالی اسلامی، طیف وسیعی از ابزارهای مالی منطبق با قوانین و مقررات اسلامی نیز طراحی شد که یکی از رایج‌ترین آن‌ها، صکوک (Sukuk) نام دارد.

از آن‌جا که اوراق قرضه مبتنی بر قرض با بهره است، از دیدگاه اسلام ربا محسوب شده و حرام است؛ لذا در کشورهای اسلامی نمی‌توان از این اوراق جهت تامین مالی استفاده کرد. برای رفع این مشکل متخصصان مالی ابزار مالی جدید را طراحی نمودند و در نهایت با ایجاد بانکداری اسلامی، ابزارهای مالی اسلامی یا همان صکوک ایجاد گردید.

صکوک، نوعی از اوراق بهادار اسلامی است که ابزاری مناسب به‌عنوان جایگزین اوراق قرضه محسوب می‌شود. این اوراق با درگیر کردن یک دارایی مشخص فیزیکی و به میان آوردن قراردادهایی مانند اجاره و مضاربه منطبق با قانون بانکداری بدون ربا است.

بر همین اساس و مطابق با قوانین ومقررات اسلامی در مورد این موضوع باید روشی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرد که در مورد شرعی بودن آن شک و شبهه‌ای وجود نداشته باشد.

امروزه در ایران روش‌هایی برای سرمایه‌گذاری با استفاده از عقود اسلامی به‌وجود آمده است. «ایران‌رنتر» یک پلت‌فرم اجاره وسیله است که در یک سوی این پلت‌فرم می‌توانید صدها قلم کالا را به‌صورت موقت یا دائم اجاره کنید و از سوی دیگر می‌توانید با خرید یا تامین وسایل دیگران کسب درآمد کنید. این پلت‌فرم امکان سرمایه‌گذاری شرعی را به دو صورت فراهم آورده است؛ شما می‌توانید از طریق تامین وسیله‌هایی که در لیست وسایل در انتظار تامین در سایت ایران‌رنتر موجود است اقدام به سرمایه‌گذاری کنید یا طی یک قرارداد حق‌العمل کاری این امکان را به ایران‌رنتر بدهید تا با وجه تامین شده توسط شما وسایل را به نام خودتان خریداری کند.

IMG 20180311 193722 675

برای توضیح بیشتر در این مورد لازم است بدانید که اجاره با امکان مالکیت، عقد اجاره‌ای است که در آن مستاجر (مشتری) در صورت عمل به شرایط مندرج در قرارداد، در پایان مدت اجاره، مالک عین مستاجره شود و این امکان را دارد که هر زمان خواست کالای اجاره شده را برگرداند. ایران‌رنتر بر همین اساس این امکان را برای تمام افراد فراهم کرده تا با اجاره وسایل در پایان مدت اجاره بتوانند صاحب آن کالا شوند.

همان‌طوری که گفته شد در فرآیند انتشار اوراق صکوک یک دارایی ملموس مورد معامله قرار می‌گیرد؛ از آنجایی‌که سرمایه‌گذاری در ایران‌رنتر بر بستر وسایل صورت می‌گیرد، پس تمام اصول و قواعد سرمایه‌گذاری موجود در عقود اسلامی برای سرمایه‌گذاری در ایران‌رنتر رعایت شده است.

برای اطلاع بیشتر در مورد این روش سرمایه‌گذاری می‌توانید به صفحه تامین در ایران‌رنتر مراجعه کنید یا با کارشناسان آن تماس بگیرید تا اطلاعات کامل در مورد تمام مراحل سرمایه‌گذاری در ایران‌رنتر را در اختیارتان قرار دهند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار