بیماریهای خفته در محصولات کشاورزی
برخی از محصولات کشاورزی که بیش از اندازه از کودها و سموم شیمیایی استفاده میکنند به محملی برای بروز برخی از بیماریها مانند سرطان تبدیل میشوند.
رسیدن به کمیتهای بالا گاهی اوقات میتواند برای انسان دردسرساز شود. افزایش میزان تناژ در هر هکتار، استفاده از حداکثر توان زمین و یا به قول معروف بیشترین بهرهوری از واحد سطح گاهی باعث میشود که سلامت غذایی قربانی شود.
به گزارش تجارتنیوز، شاید گاهی تقاضای مردم نیز میطلبد محصولات شکیلتر و بزرگتری وارد بازار شود، اما اگر مصرفکنندگان بدانند بزرگی محصولاتی چون سیب زمینی دال بر باکیفیت بودن آن نیست میتوان بر این اشتهای سیریناپذیر فائق آمد و کیفیت محصولات و سلامتی را فدای سود بیشتر نکرد.
همه ما شنیدیم که در فروشگاههای کشورهای توسعهیافته محصولات ارگانیکی وجود دارند که زیبا و خوش برورو نیستند اما ارگانیک بوده و از سود و کودهای شیمیایی نیز عاری هستند، اما قیمت آنها باعث میشود همه مردم نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند، با این وجود میتوان برخی از شاخصهای علمی را رعایت کرد و به محصولی مطلوب دست یافت.
این مهم در نتیجه همکاری مثلث مصرفکننده، تولیدکننده و ناظر یعنی دولت است که محقق میشود، ایجاد تقاضا برای محصول سالم، نظارت صحیح با هدف تأمین سلامت مواد غذایی باعث میشود تولیدکننده نیز لقای تولید بالا به کمک کودهای شیمیایی را به عطایش ببخشد و آنچه در بازار مطالبه میشود را روانه سبدهای خانوار کند.
امروز نیترات موجود در برخی از محصولات کشاورزی استان از جمله سیب زمینی محل بحث بسیاری از کارشناسان است. از گوشه و کنار نیز به گوش میرسد که برخی از مرسولههای صادراتی استان به دلیل وجود نیترات بیش از اندازه، بازگشت خورده است و احتمالا روانه بازار داخلی شده است.
از همین رو نیاز است متولی امنیت غذایی به این مساله جدیتر ورود کنند و سخن کارشناسان را بپذیرند. امروز برای کسب بازارهای هدف صادراتی پایدار نیازداریم که شاخصهای سلامت را حفظ کنیم.
علاوه بر این رعایت نکردن این شاخصها میتوانند صدمات جبران ناپذیری به مصرفکنندگان داخلی وارد کند و در نتیجه هزینههای سرسامآوری را به دولت تحمیل کند، از همین رو انتظار میرود هرچه سریعتر دولت به امر پیشگیری بپردازد و از استفاده بیش از اندازه کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات کشاورزان جلوگیری کند.
منبع: فارس
نظرات