خبر مهم:

کد مطلب: ۸۹۹۳۹۹

فضاپیمای یک شرکت خصوصی برای اولین بار بر ماه فرود آمد

 فضاپیمای یک شرکت خصوصی برای اولین بار بر ماه فرود آمد

این اولین فضاپیمای آمریکایی است که از سال 1972 تاکنون بر سطح ماه فروده آمده است.

به گزارس تجارت‌نیوز، فرودگر شرکت خصوصی «اینتویتیو ماشینز» به‌نام اودیسیوس موفق به فرود تاریخی در نزدیکی قطب جنوبی ماه شد. این اولین فضاپیمای آمریکایی است که از سال 1972 تاکنون بر سطح ماه فروده آمده است. همچنین برای اولین بار است که کاوشگر یک شرکت خصوصی بر ماه فرود می‌آید.

فرودگر Odysseus در 15 فوریه از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا، بر فراز موشک اسپیس ایکس، فالکون 9، به ماه پرتاب شد.

اودیسیوس

اودیسیوس 12 محموله را حمل کرد که شش مورد آن ابزارهای علم و فناوری ناسا هستند. کاوشگر فرود تاریخی خود را در نزدیکی دهانه برخوردی «مالاپرت ای»، از فاصله 300 کیلومتری قطب جنوبی ماه انجام داد.

چرا مالاپرت ای؟

اولین محلی که برای فرود انتخاب شد «اقیانوس توفان‌ها» بود. بزرگترین دشت بازالتی ماه، که همچنین محل فرود احتمالی برنامه آرتمیس است. با این‌حال سال گذشته، اینتویتیو ماشینز به دلیل نگرانی درمورد آلودگی منطقه، مکان فرود را به مالاپرت ای تغییر داد.

این منطقه براساس نیاز به اطلاعات بیشتر درمورد زمین و ارتباطات در نزدیکی قطب جنوب ماه انتخاب شد. زیرا به‌نظر می‌رسد این منطقه یکی از بهترین مکان‌ها برای حضور پایدار انسان در ماه باشد و یکی از نامزدهای فرود آرتمیس 3 هم محسوب می‌شود. با این‌حال اطلاعات ستاره‌شناسان از این مکان کم است و اودیسیوس می‌تواند خطرات آن را مدیریت کند.

هدف اودیسیوس

این ماموریت که با نام IM-1 شناخته می‌شود، تلاشی خصوصی تحت برنامه خدمات حمل‌ونقل بار تجاری است. هدف آن نشان دادن‌ قابلیت‌های فرود فضاپیما بر ماه و گسترش منطقه برای مأموریت‌های آینده است.

اهمیت فرود اودیسیوس

این دومین تلاش برای فرود یک کاوشگر خصوصی با هدف حمل‌و‌نقل است. اولین تلاش زمانی به پایان رسید که Astrobotic's Peregrine یک ناهنجاری در پیشرانه را تجربه کرد و دچار نشت سوخت مرحله بالایی موشک خود شد. سپس درحالی که تمام محموله‌های خود را از دست داده بود، به زمین برگشت.

با موفقیت این فرود، اینتویتیو ماشینز اولین شرکت خصوصی است که به ماه می‌رسد. همچنین اولین فرود نرم بر ماه را پس از 50 سال توسط کاوشگری آمریکایی عملی می‌کند.

انتظار می‌رود این فضاپیما که با انرژی خورشیدی کار می‌کند، یک هفته قبل از شروع شب قمری در شرایط کار و فعالیت قرار داشته باشد و سپس از کار بیافتد.

منبع : دیجیاتو

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.