خبر فوری:

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، در گفت‌وگوی تصویری با «تجارت‌نیوز»:

لازمه حضور گردشگر در کشور این است که سه عنصر جذابیت، زیرساخت و امنیت را با هم فراهم کنیم/ یکی از منابع جدی درآمدی کشور قطعاً گردشگری خواهد بود

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ما برای چند وضعیت باید سناریو تعریف کنیم. یکی وضع فعلی است که معتقدم به‌سرعت این شرایط را سپری می‌کنیم و به ثبات می‌رسیم. سناریوی دوم یک وضعیت نرمال و باثبات است. ایران کشور جذابی است و برآورد ما این است که اگر شرایط لازم فراهم شود، با تحول و موجی از گردشگر روبه‌رو خواهیم شد.

به گزارش تجارت نیوز،

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، در پاسخ به سوالات تجارت‌نیوز درباره موضوعات حوزه گردشگری و برنامه‌ریزی وزارتخانه متبوعش برای جذب گردشگر به کشور و ارزآوری توضیحاتی داده است که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:

ایران کشور جذابی است و برآورد ما این است که با موجی از گردشگر روبه‌رو خواهیم شد

*با توجه به اینکه شرایط کشور از نظر اقتصادی خاص است و در یک وضعیت نیمه‌جنگی هم به سر می‌بریم، در حوزه گردشگری چه برنامه‌ای برای ارزآوری به کشور دارید؟ 

ما برای چند وضعیت باید سناریو تعریف کنیم. یکی وضع فعلی است که معتقدم به‌سرعت این شرایط را سپری می‌کنیم و به ثبات می‌رسیم. سناریوی دوم یک وضعیت نرمال و باثبات است. ایران کشور جذابی است و برآورد ما این است که اگر شرایط لازم فراهم شود، با تحول و موجی از گردشگر روبه‌رو خواهیم شد.

جهت‌گیری ما این است که ظرفیت‌های لازم گردشگردی در سطح آسیایی را فعال کنیم و این کاملاً امکان‌پذیر است

همسایگان ما در خلیج فارس، عراق، همسایگان در آسیای میانه و قفقاز خصوصاً در حوزه آذربایجان و کشورهای همسایه مانند تاجیکستان، حوزه آسیایی مانند چین و هند و دیگر کشورهای آسیایی هدف‌مان هستند. در مجموع جهت‌گیری ما این است که ظرفیت‌های لازم گردشگردی را در حوزه‌ای که در آن قرار داریم یعنی در خلیج فارس و آسیای میانه و قفقاز و در نهایت در سطح آسیایی فعال کنیم و این کاملاً امکان‌پذیر است.

امروز چینی‌ها ۱۶۰ میلیون توریست به بیرون می‌فرستند، ما می‌توانیم فضایی ایجاد کنیم که بخشی از این ظرفیت را به ایران بیاوریم. هند، اندونزی و مالزی حجم زیادی گردشگر به بیرون ارسال می‌کنند، همچنین در خلیج فارس و آسیای میانه هم به همین شکل است.

لازمه حضور گردشگر در کشور این است که سه عنصر جذابیت، زیرساخت و امنیت را با هم فراهم کنیم/ معتقدم به‌سرعت از شرایط فعلی عبور خواهیم کرد و به اوج و شکوفایی توریسم خواهیم رسید/ یکی از منابع جدی درآمدی کشور قطعاً گردشگری خواهد بود

لازمه این کار این است که سه عنصر جذابیت، زیرساخت و امنیت را با هم فراهم کنیم. معتقدم با سرعت از این وضعیت عبور خواهیم کرد و به اوج و شکوفایی توریست خواهیم رسید. در آن صورت همه هتل‌ها، اقامتگاه‌ها، بومگردی‌های ما و مجموعه وسیعی که در زنجیره توریسم قرار می‌گیرند فعال خواهند شد. یکی از منابع جدی درآمدی کشور قطعاً گردشگری خواهد بود.

همکاران من در حال مطالعه هستند که در چند سناریو برنامه‌ریزی دقیقی برای گردشگری داشته باشیم

*پیش‌بینی شما چقدر است؟

الان با توجه به مجموعه شرایط همکاران من در حال مطالعه هستند که ما در چند سناریوی تداوم وضع موجود و عبور از وضع موجود بتوانیم برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.

از نظر فرهنگی در حوزه گردشگری به مشکلی برنخواهیم خورد/ کسانی که مقصد ایران را انتخاب می‌کنند با ساختار فرهنگی ما کاملاً آشنا هستند/ هیچ گردشگری ایران را برای اهداف ثانویه انتخاب نمی‌کند/ نباید مسائل حاشیه‌ای را در زمینه گردشگری فربه کنیم و اصل موضوع که گسترش گردشگری است را فراموش کنیم

*موضوع این است که دولت‌های یازدهم و دوازدهم هم در حوزه گردشگری برنامه‌ریزی گسترده‌ای کرده و روی آن حساب باز کرده بودند. اما بعد از مدتی به دلیل تحریم، برنامه‌ هسته‌ای و شرایط فرهنگی ایران این برنامه‌ریزی تقریباً محقق نشد. برای آن بخش فکری کرده‌اید؟

مطمئن باشید از نظر فرهنگی ما به مشکلی برنخواهیم خورد. کسانی که مقصد ایران را انتخاب می‌کنند با ساختار فرهنگی ما کاملاً آشنا هستند و این نباید تبدیل به یک پدیده غیرطبیعی شود. هیچ گردشگری ایران را برای اهداف ثانویه انتخاب نمی‌کند بلکه گردشگران برای میراث فرهنگی، طبیعت ایران، جذابیت‌های طبیعی ایران، این مسیر را انتخاب می‌کنند چون با مطالعه وارد ایران می‌شوند.

بنابراین من معتقدم چالش فرهنگی برای حضور توریسم در کشور نداریم. چنانچه همین الان که 6/3 میلیون توریست در سال جاری خواهیم داشت و تابه‌حال داشته‌ایم هیچ‌گونه محدودیتی در این خصوص مشاهده نکرده‌ایم. نباید هم مسائل حاشیه‌ای را در این زمینه فربه کنیم و اصل موضوع که گسترش گردشگری در ایران است را فراموش کنیم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی