بازدهی بازارها در هفته سوم اردیبهشت روند یکدستی نداشت. بازارهای مالی با رشد ارزش بسته شد و بازار سهام، سقوط سنگینی را در روز شنبه تجربه کرد و موجب افت کندل هفتگی بورس شد. واکنش به دور چهارم مذاکره میان ایران و آمریکا در هفته جاری قیمت دلار را بالا برد و بازدهی مثبت بازارهای مالی را رقم زد.
بررسی و مقایسه بازدهی صندوق های سرمایه گذاری بورس در هفته سوم اردیبهشت نشان میدهد صندوق «دی سهام» در این هفته پربازدهترین صندوق بازار سرمایه از نظر دارایی بوده است.
بازار سهام در هفته سوم اردیبهشت با نوسانات متعددی همراه بود، اما در میان این نوسانات، «خیمن» و «سصفها» با رشد ۱۶ درصدی در صدر فهرست پربازدهترینهای هفته قرار گرفتند. از سوی دیگر، «ثفارس» و «تاصیکو» با افت ۱۲ درصدی، کمبازدهترین نمادهای این هفته لقب گرفتند.
به تازهترین پادکست صدای بازار ویژه پیش بینی بازارها خوش آمدید. این پنجمین پادکست سال 1404 است که میشنوید. وبسایت تجارتنیوز، هر روز بازارهای مالی کشور را بررسی و پایش و برای علاقهمندان به سرمایهگذاری، فرصتهای خوب بازار را معرفی میکند.
بورس تهران در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ با شوک روانی ناشی از افزایش ریسکهای سیاسی آغاز شد؛ خروج پول حقیقی، افت شاخص کل و هجوم سرمایهها به بازار ارز، نتیجه تنشهای سیاسی روز شنبه بود. اما در ادامه هفته، با بازگشت امید به مذاکرات و مواضع تازه درباره انرژی صلحآمیز، ورق بازار برگشت. هرچند شاخص کل در نهایت بازدهی منفی ثبت کرد، اما سهمهای کوچک با رشد قابل توجهی همراه شدند.
در حالی که صنعت روانکار در سال ۱۴۰۳ از منظر درآمدزایی عملکردی قابل قبول داشت، بررسیهای دقیقتر نشان میدهد همه شرکتهای این گروه نتوانستند در زمینه تولید همراستا با درآمد رشد کنند.
خلاصه معاملات بازار زعفران در روز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به تفکیک بازارهای گواهی، آتی و صندوق زعفران نشان میدهد در این روز ۱،۴۶۴ قرارداد آتی زعفران معادل ۱۴۶ کیلوگرم زعفران نگین به ارزش ۱۶.۲ میلیارد تومان در بورس کالا معامله شد.
زمزمههای شروع دور جدید مذاکرات، بازار سرمایه را بر مدار صعودی قرار داد و بورس امروز با موجی از امیدواری سبزپوش شد. شاخص کل بورس بیش از ۵۸ هزار واحد رشد کرد و حدود دو همت پول حقیقی وارد بازار شد.
براساس دادههای مدیریت نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار، در روز سهشنبه، ۱۶ اردیبهشت، شاخص کل بورس ۰.۴۳ درصد، شاخص کل (هم وزن) ۰.۷۴ درصد، شاخص قیمت ۰.۴۳ درصد و شاخص کل فرابورس ۰.۵۰ درصد رشد داشت.
از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان فروردین ماه سال جاری ۲۵ نماد در بازار سرمایه عرضه اولیه شد که شش نماد آن در بورس اوراق بهادار تهران و ۱۹ نماد دیگر در بازار فرابورس ایران عرضه شد.
روند یک ساله مجموع ارزش سبد سرمایهگذاری خارجی نشان میدهد؛ ارزش سبد سرمایهگذاران خارجی فعال در بورس و فرابورس، در پایان فروردین امسال به ۱۸۰،۰۲۳ میلیارد ریال رسیده است.
آمارهای مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس نشان میدهد؛ شاخص کل صکوک فرابورس ایران در فروردین امسال به ۹۷۶ واحد رسیده؛ این شاخص در ۲ سال گذشته با رشد همراه بوده است.
بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در رینگ بینالملل میزبان دادوستد مجموعا ۶۳ هزار و ۳۴۵ تن محصول بود. این معاملات به ثبت مجموع ارزش ریالی برابر ۲۵ هزار و ۲۵ میلیارد ریال انجامید.
کارشناس بازار سرمایه در مورد چشمانداز بازارها تا زمان مذاکرات اظهار کرد: باید گفت بازارها بهطور معمول پیشخورکننده اخبار هستند؛ به این معنا که منتظر نمیمانند تا نتیجه مذاکرات مشخص شود و سپس واکنش نشان دهند. به محض اینکه اخبار در حال تزریق به بازار باشد، چه مثبت، چه منفی، بازار واکنش خود را نشان میدهد.