تجارتنیوز گزارش میدهد:
مزایا و معایب سرمایهگذاری در NFT چیست؟
سرمایهگذاری در توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) مزایا و معایب متعدددی دارند که در ادامه به مهمترین آنها پرداخته خواهدشد.
به گزارش تجارتنیوز ، سرمایهگذاری در آثار هنری دیجیتال که به شکل توکنهای غیرقابل تعویض یا NFT شناخته میشوند، در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. برخی از آثار کلکسیونهای مشهور مانند Cryptopunks، Bored ape yacht club با افزایش شدید قیمت در چندسال اخیر، توانستهاند سودهای بالایی را نصیب سرمایهگذاران این آثار دیجیتال کنند. خرید و سرمایهگذاری در NFTها مزایا و معایبی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.
مزایای سرمایهگذاری در NFT
سرمایهگذاری در آثار کلکسیون ارزشمند NFT میتواند برای سرمایهگذار بسیار سودمند باشد. به طور کلی میتوان گفت که سرمایهگذاری در آثار NFT سه مزیت اصلی دارد. نخست سرمایهگذاری در این توکنهای غیرقابل تعویض برای همه افراد ممکن است. همچنین مالکیت این داراییهای توکنی میتواند به راحتی از طریق کیفپول به فرد دیگری منتقل شود.
یکی دیگر از مزایای سرمایهگذاری در NFT، حفظ امنیت مالکیت آن به کمک بلاکچین است. تکنولوژی بلاکچین و رمزنگاریهای آن، نگهداری این دارایی دیجیتال را برای کاربر امنتر خواهد کرد و شفافیت مالکیت نیز به کمک بلاکچین مشخصتر میشود. سرمایهگذاری در این آثار دیجیتال به کاربر این امکان را میدهد تا با فضا و تکنولوژی بلاکچین بهتر آشنا شوند. از طرفی، هنرمندان این نوع آثار میتوانند با هر جابهجایی مالکیت آثارشان میان کاربران، بخشی از ارزش آن اثر را به شکل حق امتیاز (royalty) دریافت کنند که به نفع هنرمند است.
معایب سرمایهگذاری در NFT
برخی از سرمایهگذاران بازارهای مالی به دلیل بعضی از معایب حاضر به سرمایهگذاری در این داراییها نیستند. یکی از معایب NFTها این است که معمولا جزو طبقات دارایی (Asset Class) دستهبندی نمیشوند. از طرفی جنجالها و شور و اشتیاق پیرامون برخی از این آثار میتواند باعث نوسانات قیمتی این داراییها شود. همچنین، به دلیل اینکه اکثر فروش آثار NFT بر روی شبکه اتریوم انجام میشود، سرمایهگذار باید ارز دیجیتال اتر را داشته باشد تا بتواند خرید خود انجام دهد.
بازار این داراییهای دیجیتال مانند بازار ارزهای دیجیتال دچار نوسانات شدیدی میشوند. از همین جهت، انتخاب آثار دیجیتالی مناسب برای سرمایهگذاری در این بازار از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در این بازار، کلاهبرداری به شکل جا زدن آثار تقبلی به جای آثار اصلی، روش مرسومی برای دزدی از کاربران است. همچنین بسیاری از پروژههای NFT وجود دارند که بدون نقشه راهی، تنها به عرضه آثار میپردازند.
نظرات