رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:
۳۰ درصد جمعیت ایران در بافتهای ناکارآمد سکونت دارند
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در کل کشور ۱۴۱ هزار هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد که ۳۰ درصد جمعیت کشور در این بافتهای ناکارآمد سکونت میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی امروز ـ سهشنبه ـ در نخستین کنفرانس ملی تابآوری شریانهای حیاتی و زیرساختهای عمرانی گفت: تابآوری یعنی شهر در مقابل تکانهها چه مقدار مقاومت از خودش نشان میدهد و چه میزان قابلیت دارد.
به گزارش تجارتنیوز، محمد شکرچی زاده افزود: تابآوری ساختمانهای مسکونی و شریانهای حیاتی از اهمیت بالایی برخوردار است، اما پس از سالها برنامهریزی، کمبود منابع مالی مانع پیشرفت این مساله شده است.
وی به زلزله کرمانشاه اشاره کرد و یادآورشد: ساختمان های جدیدالاحداث در این مناطق دچار آسیب شدند که این یعنی تابآوری رعایت نشده و مشکل داشته است لذا باید مسئله زلزله را جدی بگیریم.
شکرچی زاده با اشاره به اینکه حادثه پلاسکو نشان داد که امکانات مجوعه بزرگی مانند شهرداری تهران هم توانایی مقابله با این حادثه را نداشت، خاطرنشان کرد: زیرساختها در کلان شهرهایی مانند کرمان و تهران در وضعیت مطلوبی نیستند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در کل کشور ۱۴۱ هزار هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد که ۳۰ درصد جمعیت کشور در این بافتهای ناکارآمد سکونت میکنند.
وی تصریح کرد: مشکلات آب، برق، گاز، راه و خطوط ارتباطی از جمله شریانهای حیاتی هستند که پس از وقوع زلزله مشکلات زیادی ایجاد میکنند و نیاز به توجه بیشتری دارند.
شکرچی زاده به راههای مقابله با زلزله اشاره کرد و گفت: آموزش، افزایش کیفیت مصالح ساختمانی، جدی گرفتن آزمایشگاههای تایید کیفیت، مشارکت با مردم و دانشجویان و استفاده از نظرات و راهکارهای آنان و تجهیز بیشتر استانها به شبکههای لرزهنگاری و شتابنگاری از جمله مواردی است که در مقابله با زلزله میتواند موثر باشد.
وی افزود: باید به منظور مقابله با ریسک زلزله، مقاومسازی را افزایش داده و از ظرفیت بیمهها استفاده کنیم و بررسی و توجه بیشتری به آیین نامهها و استانداردنامههای ساختوساز داشته باشیم تا در هنگام وقوع حادثه کمتر دچار مشکل شویم.
منبع: ایسنا
نظرات