معاون وزیر راه:
حادثه سانچی منجر به تدوین قوانین جدید دریانوردی میشود
مدیرعامل سازمان بنادر گفت: بهزودی پاسخ شفافی درباره عوامل حادثه سانچی ارائه میشود و سازمان بینالمللی دریانوردی نیز آن را برای اصلاح یا تدوین قوانین جدید بکار خواهد برد.
محمد راستاد در بیستوپنجمین همایش هماهنگی ارگانهای دریایی با تاکید بر اینکه باید از سانحه نفتکش سانچی درسهایی درخصوص رعایت ایمنی دریایی بیاموزیم، گفت: بهزودی پاسخ شفافی به جامعه مخاطب داده خواهد شد که عوامل این اتفاق چه بوده است.
به گزارش تجارتنیوز ، راستاد ادامه داد: سازمان بینالمللی دریانوردی نیز به خروجی بررسی سانحه توجه خواهد کرد و آن را به عنوان نتیجهای برای اصلاح یا تدوین قوانین جدید به کار خواهد برد.
وی با بیان اینکه در سانحه سانچی یک شرکت بزرگ کشتیرانی از کشورمان دچار خسران شد، افزود: باید از شرکتهای حاضر در فعالیت دریانوردی و کشتیرانی حمایت شود.
راستاد گفت: هیچ صنعتی در دنیا مانند صنعت دریانوردی دچار فراز و فرود نمیشود. تغییرات ناگهانی کرایه حمل ممکن است شرکتی را به ورشکستگی بکشاند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: آنکتاد میگوید ۳۸۸ میلیارد دلار کرایه حملی است که شرکتهای کشتیرانی به دست میآورند و این رقم معادل ۵ درصد تجارت جهانی است.
راستاد گفت: ما در ایران ۲۲۹ فروند کشتی اقیانوسپیما داریم که سهم ما از مجموع کشتیهای اقیانوس پیمای دنیا ۱.۱ درصد است و رتبه بیستم دنیا را در برمیگیرد که جایگاه خوبی است اما در زمینه حمل و نقل کانتینری ما در چنین جایگاهی قرار نداریم.
وی با بیان اینکه سالانه در دنیا ۱۴۵ میلیون TEU کانتینر جابهجا میشود، گفت: این درحالی است که حداکثر فعالیت کانتینری ما سه میلیون TEU بوده است که بخش عمده ای از آن توسط لاینرهای خارجی تخلیه و بارگیری شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از دیگر موارد مورد توجه را بحث تقویت و آموزش دریانوردان عنوان و اظهار کرد: یک میلیون و ۷۰۰ هزار دریانورد در دنیا فعال هستند و پیشبینی شده تا سالهای آینده ۱۶ هزار و ۵۰۰ دریانورد کمبود وجود داشته باشد که یک فرصت برای ایران شمرده میشود.
وی افزود: ما صرفا نباید به کشتی های داخلی یا تحت پرچم دریانورد اعزام کنیم، بلکه باید ناوگان جهانی را نیز متقاعد کنیم تا از دریانوردان ایرانی استفاده کنند.
راستاد با بیان اینکه در دنیا حرکت اقتصاد دریایی به این سمت رفته که کشتیها باید حداقل حامل ۲۰ هزار TEU کانتینر باشند و عمق بنادر نیز حداقل ۱۷ متر باشد تا این گونه کشتیها بتوانند پهلوگیری کنند یادآور شد: به همین دلیل برخی بنادری که از نظر موقعیت جغرافیایی وضعیت خوبی نداشتند توانستند با افزایش عمق اسکله و حوضچه پهلوگیری کشتیها به جایگاه خوبی دست یابند.
وی ادامه داد: مجمع جهانی اقتصاد در ارزیابی سالانه خود رتبه ایران در زمینه شاخص رقابتپذیری بنادر را هفدهم دنیا اعلام کرد که از این نظر دو کشور دیگر منطقه هفدهم و بیستوپنجم شدهاند اما رتبه ایران در شاخص حملونقل دریایی پنجاهوهفتم و رتبه ما از نظر کیفیت بنادر هفتاد و یکم اعلام شده است، این در حالی است که همان دو کشور منطقه از این نظر در رتبههای سیزدهم و بیستوچهارم قرار گرفتهاند.
راستاد با بیان اینکه در سطح جهانی گلوبال اپراتورها با لاینرها ادغام شدهاند، افزود: برای آنکه رقابتپذیری خود را ارتقا دهیم، این موضوع مورد حمایت سازمان بنادر و دریانوردی است و قرار است در بندر شهیدرجایی، شرکت لاینر همان شرکت اپراتور بندر نیز باشد.
وی از دیگر اقدامات سازمان بنادر را استفاده بهینه از پس کرانهها دانست و گفت: ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی پس کرانه در بندر شهیدرجایی داریم که در این اراضی به دنبال انبارداری نیستیم، بلکه به دنبال ایجاد مراکز تولیدی و ارزش افزوده و همچنین خوشههای صنایع بندری و ارتقای کمی و کیفی تاسیسات در این پس کرانه ها هستیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از دیگر اقدامات این سازمان را توجه به ارتقای کیفیت «شهر-بندر» و محیط بیرونی بنادر و نیز افزایش سهم حملونقل ریلی در بنادر دانست.
راستاد گفت: همچنین ۱۲ بندر را در شمال و جنوب کشور به گردشگری دریایی اختصاص دادهایم، ضمن اینکه قرار است از سازندگان داخلی ناوگان گردشگری دریایی و همچنین سازندگان کشتی های امداد و نجات دریایی حمایت کنیم.
منبع: مهر
نظرات