چگونگی دریافت مجوز برای کسبوکار اینترنتی
به منظور تامین حقوق مطرح شده و ساماندهی کسبوکارهای مجازی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به اعطای نماد به کسبوکارهای اینترنتی اقدام کرده که هویت مالک و محل فعالیت آنها احراز شده است.
حجم اقدامات انجام شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولتهای یازدهم و دوازدهم به اندازهای بوده که حالا دیگر تقریبا کسی نمیتواند بگوید که در انجام کسب و کارهای اینترنتی یا اساسا در ارتباط با اینترنت مشکل زیرساختی دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، هرچند هنوز به لحاظ تعرفهای مباحثی وجود دارد اما از حق نمیتوان گذشت که همین اقدامات زیرساختی وزارتخانه ارتباطات در یازدهم و دوازدهم حالا باعث شد تا حجم عظیمی از کسبوکارهای اینترنتی که اصطلاحا استارتآپ یا کسبوکارهای نوپا هم نامیده میشوند بر بستر اینترنت ایجاد شوند. اما پاسخ به این نکته هم ضروری است که تکلیف مجوز کسب و کارهای مجازی چگونه مشخص میشود؟
کسب و کارهای دارای نماد ملزم به رعایت مقررات مندرج در نماد هستند و مدارکی مورد نیاز برای دریافت پروانه کسب داشته باشند، عبارتند از:
۱- ارائه نشانی دفتر کار یا اقامتگاه قانونی متقاضی
۲- گواهی صلاحیت شخصی از نیروی انتظامی
۳- گواهی اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده
۴-گواهی گذراندن دورههای آموزشی احکام تجارت و کسب وکار
۵- تاییدیه ویژگیهای تخصصی کسب و کار مجازی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی
۶- تصویر کارت ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی و یا گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
۷- تصویر کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم یا پزشکی برای آقایان کمتر از پنجاه سال سن یا گواهی اشتغال به تحصیل
۸- پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی دانشگاهی مرتبط، یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور برای صنوف
۹-مصوبه هیات مدیره برای صدور پروانه کسب به نام مدیر عامل یا یکی از صاحبان امضا مطابق اساسنامه و آخرین آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی.
در این باره رسول سراییان -معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با تاکید بر ضرورت ایجاد تسهیلگری در حوزه کسبوکارهای نوپا، اساسیترین کمکی که کسبوکارهای نوپا نیاز دارند را این دانست که ما مانع از کار آنها نشویم و درواقع نقش تسهیلگری را برای آنها داشته باشیم.
در همین راستا و به گفته او در وزارت ارتباطات و همچنین در سازمان فناوری اطلاعات یک مرکز تسهیلگری ایجاد شده است که در آنجا نقشه کمک به استارتآپها، ارتباطات و شبکهای کردن آنها طراحی شده و جزو اولویتهای این وزارتخانه است.
به گفته رئیس سازمان فناوری اطلاعات، وزارت ارتباطات در راستای نقش تسهیلگری خود اگر نیاز باشد، مصوباتی را از مجلس بگذراند و یا اقداماتی دیگر را انجام خواهد داد.
منبع: ایسنا
نظرات