خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۵۳۷۴۳

صادرات ریلی از زاهدان به پاکستان ۵۵ درصد رشد داشت

صادرات ریلی از زاهدان به پاکستان 55 درصد رشد داشت

مدیرکل راه‌آهن جنوب شرق کشور (مستقر در زاهدان) گفت: صادرات کالا از طریق خط ریلی زاهدان به کویته پاکستان در 2 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 55 درصد رشد داشته است.

مجید ارجونی اظهار داشت: 6 هزار و 854 تن کالا در این مدت از طریق خط ریلی زاهدان - میرجاوه - کویته به پاکستان صادر شد که نسبت به چهار هزار و 429 تن سال قبل رشد 55 درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی افزود: همچنین میزان واردات کالا در این مدت از پاکستان به ایران از طریق این خط ریلی سه هزار و82 تن سال 96 با رشد سه درصدی به سه هزار و 174 تن در سال 97 رسید.

وی بیان کرد: سیمان، قیر، گوگرد، گل سرخ و فوتس اویل عمده کالاهای صادراتی از طریق این خط ریلی به پاکستان را شامل می‌شوند.

فوتس اویل به عنوان محصول جانبی فرآیند تولید پارافین جامد است که در این محصول مقدار زیادی روغن و اسیدهای چرب وجود دارد.

مدیرکل راه آهن جنوب شرق گفت: همچنین عمده کالاهای وارداتی در این مسیر کنجد و برنج خوراکی و عمده کالاهای ترانزیتی گوگرد خام است.

ارجونی اظهار داشت: 28 رام قطار در این مدت در این خط ریلی تردد داشته که نسبت به 26 رام قطار سال قبل رشد هشت درصدی را نشان می‌دهد.

راه‌آهن زاهدان - کویته پاکستان در سال ۱۲۹۸ هجری شمسی به‌منظور حمل‌ و نقل ادوات جنگی و نظامی توسط روس‌ها ساخته شده که قرار بود تا سرخس استان خراسان رضوی ادامه پیدا کند که با پایان جنگ جهانی دوم ادامه ساخت آن متوقف شد.

فاصله ریلی راه‌آهن زاهدان - میرجاوه ۹۴ کیلومتر و تا کویته پاکستان ۶۵۰ کیلومتر است.

نخستین حرکت قطار باری سازمان اکو در مرداد سال ۱۳۸۸ (۱۴ اگوست ۲۰۰۹) در آیینی باحضور «یوسف رضا گیلانی» نخست ‌وزیر وقت پاکستان و «غلام احمد بلور» وزیر اسبق راه‌آهن این کشور از ایستگاه «مارگالا» شهر اسلام آباد به مقصد تهران و از آنجا به طرف استانبول انجام شد.

راه‌آهن سیستان و بلوچستان را می‌توان ادامه راه آهن هندوستان محسوب کرد که در سال‌های 1297 و 1298 (1918-1919 میلادی ) در قاره آسیا و شبه قاره هند به طول 600 کیلومتر از کویته به سمت زاهدان در مدت کمتر از 2 سال ساخته شد.

اکنون راه آهن جنوب شرق با داشتن 2 نوع خط عریض و استاندارد، اتصال ریلی به کشور پاکستان و قرار گرفتن در مسیر کریدور بین‌المللی شرق به غرب که سبب اتصال کشورهای پاکستان و شبه قاره هند به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی شده از اهمیت بین‌المللی ویژه ای برخوردار است به گونه‌ای که مورد تایید سازمان اکو و اسکاپ نیز است.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.