فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۹۱۸۶۶

عدم رعایت ایمنی در ساختمان‌های غول‌پیکر تهران

عدم رعایت ایمنی در ساختمان‌های غول‌پیکر تهران

رئیس کمیسیون عمران مجلس از ورشکسته شدن ۱۰۰۰ شهرداری در سطح کشور خبر داد و با اشاره به این‌که سطح قابل توجهی از شهر تهران از بافت‌های فرسوده تشکیل شده است، گفت:‌ مسائل ایمنی در ساختمان‌های غول‌پیکر پایتخت رعایت نشده است.

محمدرضا رضایی اظهار کرد: با توجه به اینکه در شرایط بحرانی پایتخت دستگاه‌های مختلفی با این موضوع مدیریت بحران درگیر هستند و شهرداری مسئولیت مدیریت بحران شهر تهران را بر عهده دارد در صورتی باید به این نکته توجه کنیم که بسیاری از دستگاه ها مربوطه زیر نظر شهرداری نیستند و طبیعی است در شرایط بحرانی ،دستگاه‌هایی مانند سازمان‌ آب، شرکت توزیع مدیریت نیروی برق، شرکت گاز، هلال‌احمر، نیروی انتظامی از شهرداری پیروی نمی کنند، از این جهت لازم است مسئولیت مدیریت بحران شهر تهران را دستگاهی بالاتر از شهرداری بر عهده بگیرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی با بیان این‌که سطح قابل توجهی از شهر تهران را بافت‌های فرسوده تشکیل داده است، افزود: ضمن این‌که تعداد زیادی ساختمان‌ غول پیکر در پایتخت وجود دارد که مسائل ایمنی در آنها رعایت نشده و استحکام لازم را در برابر زلزله ندارند، از طرفی در خیابان‌ها و معابر شهر دسترسی‌های لازم برای ارائه خدمات به مردم تعریف نشده و کار امداد‌رسانی را بسیار سخت و مشکل کرده است.

وی یادآور شد:‌ زلزله سال گذشته مانوری برای مدیریت بحران و همکاری دستگاه‍‌های مختلف شهر تهران بود که متاسفانه در نیم ساعت ابتدایی بعد وقوع زلزله و هجوم مردم به خیابان‌ها، پایتخت کاملا قفل و امکان خدمات‌رسانی برای همه دستگاهها غیر ممکن شد. بعد از آن حادثه جلسه‌ای در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی‌ با حضور مسئولین شرکت گاز، سازمان آب و شرکت توزیع مدیریت نیروی برق تشکیل شد که متوجه شدیم هیچ کدام از دستگاه‌های اجرایی آمادگی لازم برای شرایط بحرانی را ندارند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ضعف دستگه‌های اجرایی هنگام وقوع بحران یادآور شد: نه شبکه برق و نه شبکه گاز استان امکان هشدار‌دهی و قطع به موقع را در شرایط بحرانی ندارد و همچنین شبکه آبرسانی شهر تهران نیز به همین صورت است، مخازن آبی که برای شهر تهران تعبیه شده در صورت وقوع حادثه و انفجار سیلابی عظیمی به جریان خواهد انداخت، از طرفی تعداد بیمارستان، آمبولانس‌ها و مقاومت بیمارستانها در شرایط بحرانی امکان خدمات‌رسانی به مردم را ندارند، متاسفانه شهر تهران در مقابل حوادث آسیب‌پذیر است و باید فکر جدی برای آن بیاندیشیم.

رضایی با اشاره به شرایط نامناسب شهرداری‌های کشور، اظهار کرد: شهرداری ها به درآمد پایدار نیاز دارند ، نزدیک به 90 درصد درآمد آنها از مسکن‌ها تامین می‌شود، زمانی که مسکن در رکود باشد به شهرداری ها نیز آسیب جدی وارد می‌کند در حال حاضر بیش از 1000 شهرداری در سطح کشور ورشکسته هستند و امکان تامین هزینه‌های خودشان را ندارند چه برسد به اینکه برای زیر‌ساخت‌های بحرانی شهر هزینه کنند، لازم است تولید مسکن به راه بیافتد و با درآمد‌های پایدار، شهرداری را تقویت کنیم.

وی افزود: اگر قرار باشد تمام مسئولیت مدیریت بحران شهر تهران را بر دوش شهرداری انداخته شود قطعا نمی‌تواند از عهده مسئولیت خودش بر بیاید چرا که تهران در حال حاضر برای مدیریت شهری نیز با مشکل تامین هزینه برای مخارج خود مواجه است و برای کسب درآمد به صورت غیرقانونی و غیر شفاف تراکم می‌فروشد، در نتیجه امکان مدیریت بحران پایتخت به دلایل مذکور برای شهرداری وجود ندارد. لازم وضروری است دولت به این موضوع ورود کند و مسئولیت مدیریت بحران شهر تهران به به سطح بالاتری واگذار شود.

وی به خانه ملت گفت: موضوع تغییر مسئولیت مدیریت بحران شهر تهران در کمیسیون عمران مجلس مطرح شده و در حال پیگیری برای اصلاح قانون هستیم، در همه شهر‌های کشور مسئولیت مدیریت بحران بر عهده استاندار‌ها است اما در تهران استثنا شهرداری عهده دار این مسئولیت است. ضروری است مسئولیت مدیریت بحران پایتخت به وزارت کشور ارتقا پیدا کند تا بتواند بر همه دستگاه‌ها مدیریت کند.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.