بیشترین سود محصولات کشاورزی نصیب دلالان میشود
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیشترین سود حاصل از فعالیت کشاورزان نصیب دلالان میشود، گفت: توسعه تعاونیها، دست دلالان را از این سود کوتاه میکند.
«حمید کلانتری» روز یکشنبه در نشست خبری که در سالن تلاش برگزار شد، افزود: امسال صادرات محصولات کشاورزی به دلیل افزایش قیمت محصولات باغی و نرخ دلار، رشد قابل توجهی داشت، اما بخش عمده سود، نصیب دلالان شد.
به گزارش تجارتنیوز، وی اضافه کرد: اکنون تعداد اعضای تعاونیها به 11 میلیون نفر رسیده و چنانچه تعاونیها به خوبی نظارت شوند، اقتصاد مردمی می شود و شاهد کمترین فساد خواهیم بود.
کلانتری نقش فقرزدایی تعاونیها را یادآور شد و گفت: سرمایههای خرد مردم میتواند تجمیع و در قالب تعاونی وارد اقتصاد شود.
معاون وزیر تعاون افزود: تاسیس 22 هزار و 400 تعاونی در پنج سال گذشته، نشان دهنده رشد 76 درصدی تاسیس تعاونیها نسبت به پیش از آن حکایت دارد.
به گفته وی، تعاونیها توانستهاند 353 هزار شغل ایجاد کنند که رشد 79 درصدی در این زمینه بدنبال داشت.
کلانتری سهم بخش کشاورزی را در تعاونیهای تازه تاسیس 6 هزار و 460 تعاونی دانست و گفت: سهم صنعت چهار هزار و 400، معدن 250، خدمات هفت هزار و 450 و سهم بخش حمل و نقل نیز 256 تعاونی است.
این مقام مسئول اضافه کرد: سال گذشته چهار هزار و 200 تعاونی جدید ایجاد شده که می تواند 73 هزار و 800 شغل ایجاد کند.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع اجرای طرح ویژه روستا-تعاون را یادآور شد و گفت: این طرح با هدف اشتغالزایی بخش تعاون اجرا میشود و تاکنون چهار هزار تعاونی در آن ثبت نام کردهاند.
به گفته کلانتری، 916 هزار میلیارد تومان طرح در قالب طرح روستا-تعاون به بانکهای عامل معرفی شدهاند که 330 میلیارد تومان پرداخت و 140 میلیارد تومان نیز مصوب شده است.
وی پیرامون برگزاری جشنواره تعاونی های برگزیده گفت: 15 هزار و 500 تعاونی برای ارزیابی در این جشنواره مشارکت کردهاند که از این تعداد، 33 تعاونی برتر و هشت تعاونی به عنوان تداوم برتری معرفی شدهاند.
پیشترمعاون امور تعاونیهای وزارت تعاون ضمن یادآوری رشد تعاونیها در دولت یازدهم گفته بود: سالهای 95- 1392 بیش از ۲۰ هزار و ۵۰۰ تعاونی در سطح کشور تشکیل شد و تعاونیهای تولیدی، کشاورزی و صنعتی ۴۵ درصد نسبت به قبل از آن رشد داشتند.
منبع: ایرنا
نظرات