وزیر راه و شهرسازی:
عقبماندگی تولید مسکن جبران میشود
وزیر راه با اشاره به اینکه طرح جامع مسکن احیاء و عقبماندگی بخش مسکن را جبران خواهیم کرد، گفت: از ۹۲۸ برجی که در تهران ساخته شده ۷۰۰ برج بدون پروانه ساختمانی انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طرح جامع مسکن احیاء و عقبماندگی بخش مسکن را جبران خواهیم کرد، گفت: از ۹۲۸ برجی که در تهران ساخته شده ۷۰۰ برج بدون پروانه ساختمانی انجام شده است.
به گزارش تجارتنیوز، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی؛ محمد اسلامی در نخستین نشست مدیران کل راه و شهرسازی استانهای سراسر کشور قانون ساماندهی مسکن را قانون جامعی دانست گفت: طرح جامع مسکن با اطلاعاتی که از سوی شما مدیران کل راه و شهرسازی و سایر صاحبنظران استانی تکمیل میشود، احیا خواهد شد. در عین حال، منابعی که در بودجه برای این مهم پیشبینی شده پیشتر سابقه نداشته است اما با همت همه شما در این دوره به سرانجام رسید.
وی افزود: سابقه نداشت که در فعالیتهای حوزه راه و شهرسازی، ظرفیتسازی در بودجه شود که این مهم در این دوره با هماهنگی دولت و سازمان برنامه و بودجه انجام شد و توانستیم به صورت منسجم و حساب شده بودجه ساخت مسکن را در دولت و مجلس تصویب کنیم و اکنون مراحل تکمیل خود را طی میکند.
وی با اشاره به اینکه شهرسازی تنها ساماندهی به وضع موجود شهرها نیست گفت: شهرسازی فکر خلاقانه و ایجاد راهکارهایی است که بتوان کیفیت زندگی شهر را ارتقا دهیم زیرا ارتقا دادن به زندگی مردم در شهرها برای ما بسیار اهمیت دارد.
مدیران کل راه و شهرسازی نظام مهندسی را نظارت کنند
اسلامی بخش دیگر صبحت های خود با مدیران کل راه و شهرسازی را به ساخت و ساز وکنترل ساختمان اختصاص داد و گفت: نظام مهندسی را شما مدیران کل راه و شهرسازی نظارت کنید. شما باید نظارت کنید که جامعه مهندسی وظایف خود را به درستی انجام دهند. باید تلاش کنیم و موانع بر سر راه کنترل ساخت و ساز را برداریم.
اسلامی گفت: ساماندهی مصالح، ساماندهی حرفهها و مشاغلی که میخواهند در حوزه صنعت ساختمان فعالیت کنند، جزو مواردی است که باید برای آنها چکلیستهای نظارتی داشته باشید و کنترل شوند.
از ۹۲۸ برج ۷۰۰ برج بدون پروانه ساختمانی احداث شده
وی یادآور شد: شهرداری به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گزارش داد که از ۹۲۸ برجی که در تهران ساخته شده ۷۰۰ برج بدون پروانه ساختمانی انجام شد. مگر چنین چیزی ممکن است؟ واقعا چه مدیریتی اعمال میشود؟ به همین دلیل معتقدم باید چک لیستهای دقیقی داشته باشیم و از هر کسی وظیفهاش را بخواهیم و نقش ویژهای هم اعمال شود که کنترل ساختمانی صورت بگیرد.
وی با اعلام اینکه نباید با یک حرکت زمین در زلزلهها ساختمانها از هم بپاشند، تصریح کرد: کنترل ساختمان وظیفه هیچ ارگانی به غیر از وزارت راه و شهرسازی نیست.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به نقشآفرینی مدیران کل راه و شهرسازی در استانها اشاره کرد و یادآور شد: مدیران کل راه و شهرسازی، دبیر کارگروه زیربنایی استان، عضو شورای برنامهریزی و توسعه استان، دبیر کمیسیون ماده ۵ استان، عضو شورای بازآفرینی استان هستند و با توجه به موضوعات گوناگونی که در استان ها وجود دارد و همچنین داشتن پست و جایگاه کافی و مناسب باید نقش آفرینی فعالی در ساخت و ساز ساختمانها و رونق دادن به آن در استان داشته باشند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: گرهگشایی و کارگشایی آگاهانه، هوشمندانه و مدبرانه برای ما یک ضرورت است. ما به شدت نیاز داریم که در حوزه ساخت و احداث مسکن، سرمایهگذاری کنیم. شما مدیران کل راه و شهرسازی باید شتابدهنده جریان سرمایهگذاری باشید تا امید هر روز در جامعه بیشتر شود.
وی با تاکید بر اینکه باید رونق ساخت و ساز از اولویتهای مدیران کل راه و شهرسازی باشد، گفت: تعادلبخشی به بخش عرضه و تقاضای مسکن از برنامههای ما است و سیاستهای ۱۰ گانهای که در حوزه مسکن و ساختمان به استانها ابلاغ شده تعیین کننده هستند. بدینمعنا که اگر جریان تولید مسکن پایدار بشود، ما به وظیفه قانونی خود عمل کرده ایم.
به گفته وی،با توجه به نیاز مسکن و ورود تعدادی جوان هرسال به مسیر زندگی مستقل، این نیازمندی، جمعیت افزایش مییابد و هرسال به بیش از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز داریم که باید به تولید آن بپردازیم.
عقبماندگی بخش مسکن را جبران میکنیم
اسلامی همچنین اعلام کرد: در چند سال گذشته در حوزه تامین مسکن دچار عقبماندگی بودهایم که باید تلاش کنیم تا این عقبماندگیها را جبران کنیم. باید تلاش کنیم تا ساختوساز مسکن به جریان مولد تبدیل شود و بتواند روز افزون این چرخه تولید مسکن را به حرکت درآورد و پاسخگوی نیاز مسکن برای همه اقشار به ویژه مسکناولیها شود.
وزیر راه و شهرسازی محور دیگر سخنان خود را به بازآفرینی شهری اختصاص داد و گفت: در بازآفرینی شهری باید توجه کنیم که بزک کردن محلات هیچ دردی از جامعه دوا نمیکند. احیا و بازندهسازی محلات با بدنهسازی و کفسازی صرف، اتفاق نمیافتد بلکه بافتهایی که پوسیده و فرسوده شدهاند باید تعیین تکلیف شوند. باید سکونت و فعالیت متناسب با بافت مرکزی شهر را ایجاد کنیم.
اسلامی محله کوی سجادیه (باغ خلج) اراک را مصداق سکونتگاه غیررسمی یا ناپایدار بوده و هم اکنون در فاز اول آن واحدهای مسکونی احداث شده است را از نمونههای موفق بازآفرینی شهری برشمرد و افزود: این محله که در سه فاز تعریف و واحدهای مسکونی در آن احداث شده است از نمونههای موفق طرح بازآفرینی شهری است. فاز دوم این محله هماکنون در دست اجراست و چنین برنامههایی باید مدنظر قرار بگیرد و در سیاستها و برنامههای فعلی ما جای دارد.
وی یادآور شد: فاز اول محله باغ خلج در حال بهرهبرداری است. فاز دوم آن که در حدود ۶۰۰ واحد مسکونی است تا خردادماه افتتاح میشود و فاز سوم نیز به زودی آغاز خواهد شد.
ساماندهی چابهار در اسرع وقت
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اعلام این مطلب که برای چندمین بار در سفر اخیر خود به سیستان و بلوچستان از کپرهای چابهار دیدن کرده است به وضع اسفناک آنجا که غیرقابل تحمل است اشاره کرد و گفت: به هیچعنوان، قابل قبول نیست که اجازه دادیم چابهار به این وضع دچار شود. در اسرع وقت این وضعیت باید ساماندهی شود زیرا این وضعیت در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.
بازآفرینی شهری شتاب بگیرد
وی با تاکید بر اینکه بازآفرینی شهری باید شتاب بگیرد و سرمایههای کشور صرف نیازهای واقعی مردم به مسکن شود از امکان تغییر در برخی از تفاهمنامههای انجام شده شرکت بازآفرینی شهری با بانک مسکن خبر داد و افزود: قسط اول اجرای طرح بازآفرینی شهری به وزارت راه و شهرسازی داده شده است، به همین دلیل باید با دقت و ممارست این پولها، هزینه شود تا نه کسی طلبکار شود و نه ما بیجهت برای خود گرفتاری ایجاد کنیم.
اسلامی گفت: رئیس بازآفرینی شهری و رئیس شورای مسکن، استاندار است. به همین دلیل باید از این پتانسیلها نیز استفاده کنیم. تاکید میکنم، شبی نباشد که سر روی بالش بگذارید و برای بازآفرینی شهری و مسکن یک قدم رو به جلو نرفته باشید.
منبع: فارس
نظرات