فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۳۱۷۶۰

عوارض صادراتی برای خرما

عوارض صادراتی برای خرما

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: از تاریخ ۱۵ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت سال ۹۹ مشمول عوارض صادراتی است و نرخ عوارض آن نیز در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، حمید زادبوم، رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به ممنوعیت صادرات خرما گفت: اصولا معتقد هستیم در شرایطی که «رونق تولید» شعار مقام معظم رهبری است، رونق صادرات هم باید داشته باشیم بنابراین توجه به صادرات غیرنفتی یکی از توجهاتی است که مورد توافق مسئولان ذیربط است.

وی با بیان اینکه رویکردمان حمایت از صادرات است و زیرساخت‌ها را در این راستا اصلاح خواهیم کرد، بیان کرد: در مورد کالا‌هایی که نیاز اصلی مردم است معتقد هستیم باید تنظیم بازار داخل را مورد توجه داشته باشیم. در کشورمان محدودیتی برای صادرات نداریم که تنها برخی از آن محدودیت‌ها مربوط به صنایع غذایی است که ممکن است مورد نیاز مردم باشد البته که صادرات مواد غذایی هم محدودیتی ندارند.

رئیس سازمان توسعه تجارت تشریح کرد: به دلیل اینکه خرما یک محصول استراتژیک است باید بازار آن را کنترل کرد و ممکن است عوارض صادراتی برای آن ایجاد شود، اما اگر قرار باشد محدودیت ایجاد شود از قبل آن را اعلام می‌کنیم تا عوارض صادراتی برای آن بگذاریم.

زادبوم با بیان اینکه صادرات خرما از تاریخ ۱۵ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت سال ۹۹ مشمول عوارض صادراتی است و نرخ عوارض آن نیز در آینده نزدیک اعلام خواهد شد، گفت: عواض صادراتی برای خرما یک توافقی است که ممکن است اعمال نشود. در شرایط تحریمی کشورمان باید حواسمان باشد بازارمان اولویت دارد، اگر اولویت اول مان را خوب انجام دهیم می‌توانیم صادرات هم داشته باشیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به رفع مشکل صادرکنندگان گفت: سازمان توسعه تجارت اکنون توجهی به صادرات دارد تا مشکلات صادرکنندگان رفع شود لذا هر هفته کارگروه صادرات توسعه را برگزار می‌کنیم تا بتوان مشکلات صادرات را رفع کرد. در هر جلسه بین ۵ تا ۶ دستورالعمل را اجرایی می‌کنیم تا مشکلات صادرات رفع شود. باید یک تعامل سیستماتیک با مرکز توسعه تجارت الکترونیک داشته باشیم لذا هر گونه تغییر سرویس به صورت آنلاین انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون ۲۰ درصد رشد وزنی در صادرات داشته‌ایم، گفت: صادرات غیرنفتی ما امسال حدود ۱۱۵ میلیون تن رسیده است در حالی که در سال گذشته ۹۵ میلیون تن بوده که ۲۱ درصد افزایش وزنی داشته است؛ از نظر عددی هم صادرات ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن شده که اگر ۳۰ درصد قیمت پایه صادراتی را نداشتیم به بالای ۴۰ میلیارد می‌رسید.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: به دلیل اینکه کارگروه تخصصی در گمرک مستقر است کالا‌های صادراتی را بررسی می‌کنند به طور مثال کالای گوجه فرنگی را بررسی می‌کنند که چه ارزشی دارد. در ۲ سال گذشت قیمت گوجه فرنگی افزایش یافت، در حالی که اکنون کاهش یافته است که این تفاوت قیمت در گمرک بررسی می‌شود از این رو در صادرات نیز تأثیرگذار خواهد بود.

زادبوم تشریح کرد: به طور متوسط از فروردین ۹۷ تا امروز ۳۰ درصد قیمت پایه کالا‌های صادراتی کاهش یافته است. اکنون بیش از ۷۰ درصد ارز کالا‌های صادراتی بازگشته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت در خصوص دپوی خودرو‌های وارداتی، گفت: موضوع واردات در دستور کار سازمان توسعه تجارت نیست و تصمیم گیری در این خصوص نمی‌گیریم. اکنون هیچ تصمیمی برای اینکه بیشتر از این مقدار واردات داشته باشیم نداریم.

وی درباره پیش‌بینی تراز تجاری تا پایان سال گفت: تا پایان سال اگر این روند را داشته باشیم هیچ کاهش صادراتی نخواهیم داشت که این به نوعی موفقیت خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.