خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۵۵۵۴۰

ایران رتبه چهارم را در تعداد تولیدکننده خودرو کسب کرد

ایران رتبه چهارم را در تعداد تولیدکننده خودرو کسب کرد

کشورهایی، مانند فرانسه در مقایسه با ایران در صنعت خودروسازی موفق‌تر عمل می‌کنند. این درحالی است که ایران از نظر تعداد تولیدکننده و مونتاژکننده خودرو از آن‌ها جلو زده و در جهان رتبه چهارم را کسب کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ایران در مقایسه با 9 کشور مطرح تولیدکننده خودروی سواری در جهان، جایگاه چهارم از نظر بیشترین تعداد تولیدکننده را کسب کرد. آماری که بیش از پیش انحصاری بودن بازار خودرو در ایران را به چالش می‌کشد. در این رتبه‌بندی آلمان و ژاپن با ۹ تولیدکننده و فرانسه و کره‌جنوبی به ترتیب با هفت و شش تولیدکننده خودروی سواری، از ایران که ۱۰ تولیدکننده فعال خودرو دارد، جایگاه پایین‌تری دارند.

این درحالی است که ایران در بحث تولید خودو، رتبه پایین‌تری را در جهان به خود اختصاص داده است.

آن‌گونه که سنا نوشت، کشور آلمان روی هم رفته ۹ کمپانی خودروساز دارد. سه کمپانی از دسته‌بندی فوق شامل بنز، بی. ‌ام. و، و ولکس واگن کمپانی چند ملیتی هستند و غیر از آنها تنها شش کمپانی وجود دارد. آپولو، آرتگا، بیتر، راف، اوپل و روتک.

در این میان، ژاپن نیز مانند آلمان تنها ۹ تولیدکننده خودرو دارد که پنج کمپانی آن چند ملیتی هستند. سوزوکی، تویوتا، نیسان، مزدا و ایسوز. کمپانی‌های میتسوبیشی، آکورا، دایهاتسو، و سابارئو داخلی هستند. البته بعضی دسته‌بندی‌ها آکورا و میتوبیشی را یک کمپانی به حساب می‌آورد؛ چرا که هر دو متعلق به شرکت هوندا هستن و هوندا هم یک شرکت چند ملیتی است.

هند هم ۹ خودروساز دارد؛ اما خودروسازان کشور فرانسه از آلمان و ژاپن هم کمتر است. پژو، بوگاتی، سیتروئن، رنوآلت، آلپین، میکروکار، آکسیم و پی جی او هفت خودروساز فرانسه را تشکیل می‌دهند که با یکدیگر رقابت می‌کنند.

کشور کره جنوبی که از قضا بازار قابل توجهی در ایران داشته و دارد، جمعا با شش خودروساز بازار خودرو خود را می‌گرداند. دو شرکت بزرگ چند ملیتی یعنی هیوندا و کیا و چهار شرکت داخلی تاتا دائوو، سی تی اند تی یونایتد، سانگ یانگ، و رنوآلت موتور کره.

tbp97wsanmeuem5ptmc

چین صدرنشین جهان

در میان همه این کشورها تنها دو کشور هستند که تفاوت نسبتا فاحشی با بقیه دارند. چین و آمریکا. ایالت متحده با حدود ۳۳۱ میلیون جمعیت ۲۰ کمپانی خودروساز دارد که از میان آنها جنرال موتورز، استِلانتیس، فورد و تسلا چند ملیتی هستند. بقیه شرکت‌ها مثل شلبی آمریکا، اس. آر. تی، اس. اس. سی، هنسی، کارما، پولاریس، و وی. ال. اف در این دسته هستند.

چین که یک میلیارد و صد میلیون نفر بیشتر جمعیت دارد هم با ۳۵ کمپانی آمار بیشترین تعداد تولیدکننده را به خود اختصاص داده است. جیلی، برلیانس، چانگ آن، چری، دانگ فنگ و فوتون معروف‌ترین کمپانی‌ها هستند.

حتی در دنیای فراری، لامبورگینی و مازراتی هم تنها ۱۱ کمپانی دیده می‌شود. کشور ایتالیا به جز برندهای مذکور ۹ خودروساز دیگر دارد که فیات، آلفا رومئو، زاگاتو و پاگانی معروف‌ترین آنها هستند. مالزی ِجنوب شرق آسیایی روی هم رفته پنج کمپانی دارد. بوفاری، نازا، اینوکوم، پدرودوا و هلدینگ پروتون پنج خودروساز مالزیایی هستند.

10 خودروسازان ایرانی کدام‌اند؟

غیر از ایران خودرو و سایپا، هشت خودروساز دیگر هم در ایران درحال فعالیت هستند. مدیران خودرو، کرمان موتور، بهمن موتور، زامیاد، پارس خودرو، فردا موتورز، آرین پارس موتور و مکث موتور خودروسازان و مونتاژکنندگانی هستند که در ایران حضور فعال دارند. در کنار آن واردات هم بازار رقابت را بیش از پیش رقابتی‌تر کرده است.

البته باید یادآور شد که همان خودروسازانی که انحصار تولید خودرو را در دست گرفته‌اند، حال در واردات خودو نیز انحصار ایجاد کرده‌ و تنها شرکت‌های تولیدکننده هستند که عنان بازار ایران را در دست گرفته‌اند.

برای مطالعه بیشتر، خبر تاریخ پیش فروش ایران خودرو چه زمانی اعلام می‌شود؟ را در تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.