فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۲۳۳۰

مدیر طراحی بدنه ایران خودرو:

ورقه بدنی خودروهای ایرانی عالی نیست، اما استاندارد است

 ورقه بدنی خودروهای ایرانی عالی نیست، اما استاندارد است

مدیر طراحی بدنه ایران خودرو اظهار کرد: بدنه خودرو باید به گونه‌ای تولید شود که کمترین آسیب به سرنشین برسد. پس همه خودروسازها استاندارد را رعایت می‌کنند.

به گزارش تجارت نیوز،

تصادفات جاده‌‌ای سالانه جان تعداد زیادی از مردم کشور ما را می‌گیرد و خسارت‌های گسترده مالی و جانی به‌جا می‌گذارد، طبق آمار رسمی سال گذشته بیش از 17 هزار نفر ایرانی در تصادفات جاده‌ای کشته شدند که حدود 50 درصد آن سرنشینان خودرو هستند.

فارغ از اینکه چرا آمار تصادف در ایران این‌قدر بالاست و خطای انسانی یا جاده‌های خطرناک، کدام یک عامل اصلی تصادفات است، ولی سؤالی که ممکن است برای خیلی‌ها پیش بیاید این است که چرا در این تصادف‌ها آمار مرگ سرنشینان خودرو زیاد است.

نگاه غالبی که در این خصوص وجود دارد و طی سال‌های گذشته بارها از سوی مسئولان پلیس کشور تأکید شده، این است که دلیل آمار بالای مرگ در تصادف‌ها در کشور ما خودروهای بی‌کیفیت و غیراستاندارد و دارای بدنه ضعیف است که نمی‌تواند حافظ جان سرنشینان خودرو در موقع تصادف شود.

پیشتر در گزارشی در خصوص کیفیت بدنه خودروی ایرانی 14 سوال چالشی از دستگاه های مرتبط شامل فولاد مبارکه، خودروسازان، وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد پرسیده شد تا در این خصوص شفاف سازی کنند و مشخص شود که آیا ادعای پلیس درباره اینکه بی‌کیفیت و غیراستاندارد بودن بدنه خودروی ایرانی مهمترین عامل آمار بالای مرگ در تصادفات است، ادعای درستی است یا نه؟

مهدی رحیمی ندوشن مدیر طراحی بدنه و تزییات ایران خودرو در خصوص کیفیت بدنه خودروهای تولید داخل و شبهاتی که در این باره وجود دارد، به سوالات ما پاسخ داده است.

رحیمی در ابتدای این گفتگو با اشاره به اینکه ساخت بدنه خودرو نیازمند قطعاتی از جمله انواع ورق‌های فولادی و آلیاژ‌ است، گفت: در بخش ورق جنس همگی فولاد و دارای یک سری مشخصات و استانداردهایی است. البته با توجه به جانمایی این ورق ها در بدنه خودرو عملیات‌ها و حرارت‌هایی بر روی ورق‌ها برای انعطاف پذیری انجام می‌شود تا میزان استحکام افزایش پیدا کند.

وی افزود: از گام نخست طراحی خودرو تمام منابع تأمین قطعات اعلام می‌شوند که دارای چه درجه هایی هستند، اگر در روند تولید تغییری در قطعات مصرفی ایجاد شد باید با هماهنگی واحدهای نظارتی باشد. به عبارتی خودروساز نمی تواند خودش سلیقه ای عمل کند.

رحیمی تصریح کرد: در حال حاضر شرکت فولاد مبارکه یک سری ورق‌های استاندارد دارد اما در برخی از ورق‌های محکم‌ هنوز تکنولوژی تولیدش را نداریم. خودروسازان با توجه به جانمایی ورق های فولادی فرایند شکل دهی ورق ها را انجام می‌دهند. به عبارتی ممکن است یک ورق نرم با چهار مرحله شکل پیدا کند و یک ورق محکم تر 5-6 مرحله طول بکشد.

وی در پاسخ به اینکه آیا ورق‌ها را به صورت خام از فولاد مبارکه می‌گیرید؟ گفت: براساس طراحی بدنه‌ها ما ورق‌ها را به صورت رول با در نظر گرفتن یک سری شاخص‌ها از فولاد مبارکه خریداری می‌کنیم. البته هر ورق ضخامت خاص خودش را دارد و ما در سفارش گذاری باید این موضوع را مورد توجه قرار دهیم.

رحیمی در پاسخ به اینکه آیا فولا مبارکه ورق‌های مورد نیاز شما را با همان کیفیت که می‌خواهید عرضه می کند؟گفت: هر ورق فولادی کد استاندارد خاص خود را دارد که در همه جای دنیا یکسان است، بر همین اساس ورقی که به ما تحویل می‌دهند براساس کد و همان استانداردهای تعریف شده است.

وی تصریح کرد: فولاد مبارکه موظف است طبق استاندارد بین المللی ورقهای فولادی را به ما تحویل دهد.

وی در پاسخ به اینکه پس شما ارسال ورق بی کیفیت از جانب فولاد مبارکه را رد می‌کنید؟ گفت: بله . البته نکته اش این است که فولاد مبارکه فرض کنید یک نوع ورق به ما می دهد ولی ورقی که ورق ساز آلمانی تولید می‌کند آنقدر صافی خوبی دارد که در زمان رنگ مثل آینه می شود. اما ورق فولاد مبارکه را وقتی رنگ می زنیم به آن سیقلی و صافی نیست.

پس به عبارتی فولاد مبارکه نمی‌تواند با آن صیقلی و براقی ورق به شما بدهد؟

رحیمی گفت: یک سری ورقها مثل ساختمان سازی در اسکلت و سازه ساختمان استفاده می شود. در ورق‌های خودرو هم همین است یک سری ورقهای محکم در اسکلت استفاده می شوند یک سری ورقها در پوسته خارجی خودرو مانند سطحی که شما می بینید و رنگ می شود. ورق های سطح خارجی خیلی مهم نیست و فقط از نظر ایمنی باید شکل و فرم مناسبی داشته باشد.

وی افزود: چرا مرسدس بنز کیفیت رنگش بالاتر است چون کیفیت سطح ورق صیقلی‌تر است. اما باید این را دقت کنید که این ورق ها در درجه بالایی هستند اما این بیانگر این نیست که ورق های مورد استفاده در ایران کیفیت لازم را ندارد. تمام قطعات مصرفی ما استاندارد کافی را دارد.

بدنه خودروهای ایرانی بدون هیچ شاخص استاندارد!

به گفته رحیمی، فرض کنید شاسی جلو خودرو باید در مقابل ضربه استحکام داشته باشد مثلاً 20 سانت له شود حال من باید ورقی که تکنولوژی محکم تر دارد و ضخامتش 0.7 هست را استفاده کنم.

وی اضافه کرد: در طراحی بدنه خودرو تمام خودروسازان در بدنه از 300 قطعه فلزی که با هم جوش می دهند استفاده می‌کنند تا در نهایت یک بدنه درست شود . البته استانداردهای بدنه را با همان تستهای تصادف می سنجنیم. بدنه خودرو باید به گونه‌ای تولید شود که کمترین آسیب به سرنشین برسد. پس همه خودروسازها استاندارد را رعایت می‌کنند.

منبع : تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.