فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۳۳۴۵

محمد امین توکلی، کارشناس حوزه استارت‌آپ در گفتگو با تجارت‌نیوز:

موج پنجم و ششم استارت‌آپ‌ها در راه است/آینده بهتر در انتظار کدام نوع استارت‌آپ‌هاست؟

موج پنجم و ششم استارت‌آپ‌ها در راه است/آینده بهتر در انتظار کدام نوع استارت‌آپ‌هاست؟

محمد امین توکلی، کارشناس حوزه استارت‌آپ می‌گوید: یکی از مهم‌ترین مباحثی که بر نسل چهارم و پنجم استارت‌آپ‌ها وارد خواهد شد مبحث شهر هوشمند در حوزه شهرسازی است که آینده‌ای عالی برایش پیش‌بینی می‌شود.

با نگاهی کلی به دنیای استارت‌آپ‌ها ، زمین خوردن‌ها ، نتیجه گرفتن‌ها و خیلی از مسایل اکوسیستم خاصشان به نتایج متفاوتی می‌توان رسید. اما زمانی که با نگاه تحلیل‌گرایانه ومتفاوت یک کارشناس به این حوزه نگاه کنیم؛ با دودوتا چهارتایی که شاید فقط خودشان از آن سر در بیاورند، می‌توان نتایجی از آینده استارت‌آپ‌ها گرفت.

محمدامین توکلی، نماینده اتحادیه کارآفرینان جهانی با بیش از 14 سال فعالیت در حوزه کسب و کار و سابقه پنج ساله در مشاوره و ورود به کسب‌‌کارهای اینترنتی و دیجیتال، ایده‌ها و پیش‌بینی‌های جذابی در این زمینه دارد که در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان می‌کند.

سه سرفصل استارت‌آپی

توکلی صحبت‌هایش را با تکرار مکرراتی که استارت‌آپ‌های ایرانی دچارش شده‌اند؛ آغاز می‌کند: واقعیت اینجاست که استارت‌آپ‌های ایرانی کپی و تکرار یکدیگر شده‌اند و با تکرار مکراراتی که به آن دچارند بدون شناسایی نیاز نهایی کاربران وارد میدان عمل می‌شوند. این در حالی است که زمینه‌های استارت‌آپی زیادی در ایران وجود دارد که پتانسیل عرضه و رفع نیاز مشتری را دارند. حوزه‌های گردشگری، سلامتی و حوزه‌های شهرسازی و…از آن دسته‌اند.

وی می‌گوید: با توجه به شرایط ویژه گردشگری که کشورمان دارد؛ استارت‌آپ‌های گردشگری می‌تواند به اوضاع اقتصادی کشور کمک کنند. از طرفی این قضیه درآمد خوبی در پس پرده دارد که می‌تواند انگیزه خوبی برای ادامه راه عوامل استارت‌آپ‌ها باشد. از طرفی این حوزه زوایای متفاوتی دارد که هنوز به آن پرداخته نشده است و جای کار بسیاری دارد.

عضو سابق تیم ملی رباتیک و نماینده تیم ملی رباتیک در هندوستان ادامه می‎‌دهد: خطای بزرگ استارت‌آپ‌های ایرانی این است که بدون اعتبارسنجی وارد میدان عمل می‌شوند. در حوزه‌های سلامت بخش‌های زیادی داریم که تا به حال به آن پرداخته نشده است. برای مثال انواع آپ‌ برای کسانی که معلولند؛ ناشنوا یا نابینا هستند و… با شناسایی انواع نیازهای این انسان‌ها می‌توانند به شکلی کاربردی‌تر فعالیت کنند و تقریبا به شکلی ثابت درآمد کسب کنند. چون این یک نیاز دائمی در چنین افرادی است و درآمدی دائمی همراه خود دارد.

وی ادامه می‌دهد: یکی از مهم‌ترین مباحثی که بر نسل چهارم و پنجم استارت‌آپ‌ها وارد خواهد شد مبحث شهر هوشمند در حوزه شهرسازی است که آینده‌ای عالی برایش پیش‌بینی می‌شود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در حوزه «آی او تی» روی این مبحث کار می‌کنند. استارت‌آپ‌هایی که در این مورد وارد بازار می‌شوند؛ اینویشن بالایی دارند و آینده خوبی در انتظارشان است. تا به امروز بحث استارت‌آپ‌ها در بخش «ای تی سی» و نیازمند مهارت‌های نرم و فناوری اطلاعات بود و متخصصین خاص این حوزه را می‌طلبد اما با پررنگ شدن فعالیت این حوزه بازار کار به روی بخش الکترونیک بازمی‌شود.

نسل ششم ؛ هوش مصنوعی

وی در ادامه گفتگو با تجارت‌نیوز اضافه می‌کند: هوش مصنوعی موج بعدی نسل (ششم) استارت‌آپ‌هاست و تمام حوزه‌هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم پیش نیاز رسیدن به امواج پیشرفت هوش مصنوعی وتکنولوژی های بالا هستند.

بنیان‌گذار شرکت‌ها کاردینگ و ایوت در ادامه به نکته مهم هزینه‌های گزاف تیم‌سازی اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: توصیه من به استارت‌آپ‌ها این است؛ تا جایی که می‌توانند به تیم‌سازی از راه دور اکتفا کنند و نیاز به حضور فیزیکی در محل را فاکتور بگیرند. تیم‌سازی نیاز به هزینه‌های گزافی دارد و اگر به سمت هوشمند شدن پیش برویم؛ خواه ناخواه نیاز به حضور فیزیکی افراد از بین می‌رود.

به فکر بیل گیتس شدن نباشید!

توکلی در انتهای صحبت‌هایش و در توصیه به استارت‌آپ‌هایی که به تازگی وارد میدان عمل شده‌اند یا قصد ورود دارند به نکاتی اشاره می‌کند و پیشنهاداتی می‌دهد و می‌گوید: توصیه من به استارت‌آپ‌ها این است که قبل از استارت در زمینه انتخابی‌شان و در رابطه با روند و بخش‌های متفاوتش نمونه اولیه کوچکی بسازند. در آن شروع به اعتبارسنجی کنند و سپس بر اساس تمام داده‌ها استارت‌آپشان را ناپ کنند. در گام بعدی تا جایی که می‌توانید تامین بخش مالی قضیه را خودتان در دست داشته باشید و سکانتان را به سمتی هدایت کنید که سرمایه‌گذار‌ها به سراغتان بیایند.

وی عنوان می‌کند: متاسفانه در ایران فرهنگ اشتباهی در این مورد که گسترش تیم نشان‌دهنده بزرگی استارت‌آپ است جا افتاده که کاملا اشتباه است. سعی کنید پولی که ازسرمایه‌گذار دریافت می‌کنید را به چشم پول خودتان نگاه کنید و به جای صرف در بخش نیروی انسانی برای مارکتینگ هزینه کنید.

توکلی در انتها توصیه می‌کند: پلن‌های نهایی واگزیت پوینتان را جوری بچینید که دو سه ماهه به درآمد(هرچند اندک) برسید. این باعث می‌شود به مرور و در آرامش رشد کنید چون دغدغه بی‌پولی را کم‌تر دارید.ضمن اینکه روند رشد را فراموش نکنید. هر سیستمی برای بزرگ شدن روند رشد تعریف شده‌ای دارد که به مرور به آن می‌رسد. انتظار بازدهی یک شبه را کنار بگذارید و واقع بین باشد. به فکر بیل گیتس شدن نباشید! تفکراتتان را عوض کنید و اجازه دهید با قوی شدن ریشه‌هایتان رشد درخت موفقیتتان شروع شود و کل دنیا را بگیرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.