فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۳۳۵۹

گفتگوی تجارت‌نیوز با پویا محمدی، بنیانگذار بالوین فنلاند:

ارزآوری با ایده‌های صادراتی/ویزای استارت‌آپی و تولید محصولی مشترک با خارجی‌ها

ارزآوری با ایده‌های صادراتی/ویزای استارت‌آپی و تولید محصولی مشترک با خارجی‌ها

پویا محمدی، بنیانگذار شرکت طراحی وب‌سایت بالوین- فنلاند توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان با ایده‌های استارت‌آپی و همکاری‌های خارجی ارزآوری برای کشور داشت.

بسیاری از کشورهای خارجی از ایده‌های استارت‌آپی حمایت می‌کنند و با ساپورت مالی این قضیه به پیشرفت و صدالبته صادراتش کمک می‌کنند. فنلاند از آن دسته کشورهایی است که می‌خواهد ایده‌های سرمایه‌گذاری در حوزه استارت‌آپ‌ها را جذب کند. پویا محمدی کارآفرینی که بنیان‌گذار شرکت بالوین در فنلاند است؛ خودش به شخصه از این مسیر عبور نکرده اما با راه و چاه مسیر آشناست.

محمدی در گفتگو با تجارت‌نیوز با بیان توضیحاتی در مورد نوع پذیرش و استقبال فنلاندی‌ها از ایده‌های استارت‌آپی صحبت‌هایش را این گونه شروع می‌کند: فنلاند برای اینکه بتواند ایده‌های جذاب را جذب کند؛ آپشن ویزای استارت‌آپی را به موارد پذیرش مهاجران اضافه کرده است. این مورد با حمایت وزارت خارجه این کشور و همکاری با سازمانی با نام تکس(tekes) شکل گرفت و در راس اهدافش جذب استارت‌آپ‌های قدری که توانایی صادرات دارند و می‌توانند به پیشرفت فنلاند کمک کند، قرار دارد. این موضوع حمایت مالی از استارت‌آپ‌ها می‌تواند یکی از راه‌های جذب سرمایه‌گذار برای استارت‌آپ‌هایی باشد که دنبال اسپانسر مالی هستند.

گام اول؛ یک پلن قوی

بنیانگذار شرکت Arvo Mobileدر فنلاند به قوی بودن پلن اشاره می‌کند و با تاکید بر این نکته که تا پلن مالی ایده باید مشخص شده باشد ادامه می‌دهد: اولین گام در این مسیر وجود یک ایده ناب و بکر است. نکته به نکته راه و مسیر و پلن‌های بیزینس را باید آماده و نوشته شده داشته باشید. باید نوع استارت‌آپ، پلن، تعداد افراد تیم و حتی فاینانسال پلن شما به شکلی واضح مشخص شده باشد. در این مرحله وزارت امور خارجه فنلاند تمام مدارک ارسالی شما؛ایده، معرفی نامه بیزینسی و… را در اختیار سازمان tekesکه سازمانی برای حمایت از استارت‌آپ‌ها در کشور فنلاند است قرار می‌دهد و tekes بررسی‌های لازم را روی پروژه انجام می‌دهد. در صورتی که سوالی در رابطه با پروژه داشته باشند از طریق ایمیل یا اسکایپ با شما وارد تماس می‌شوند و به نتیجه‌گیری مشخصی می‌رسند.

قابلیت صادراتی بودن استارت‌آپ

بنیانگذار استارت‌آپ Snatch در فنلاند ادامه می‌دهد: مهمترین عامل پشت پرده‌ای که باعث شده فنلاند روی قضیه جذب استارت‌آپ زوم کند، توانایی صادراتی بودن استارت‌آپ‌هاست. اینکه شکل‌گیری یک استارت‌آپ از فنلاند استارت بخورد و به بقیه کشورهای دنیا صادر شود، این مهم‌ترین نکته‌ای است که فنلاند در نظر گرفته و به شدت برای آن ارزش قائل است.

وی یادآوری می‌کند: توجه داشته باشید که بسیار مهم است در مرحله دوم پلن شما؛ کشورهای خارجی خود‌نمایی کند. اینکه ایده شما چقدر ناب و جذاب باشد و چقدر توانایی استقبال از طرف کشورهای دیگر را داشته باشد می‌تواند علت اصلی صدور ویزای استارت‌آپی برای شما باشد. پس حتما در نظر بگیرید و فراموش نکنید که نام کشورهایی که در مرحله دوم پلن به آن فکر می‌کنید را از قلم نیاندازید. در این میان از همان اول راه می‌توانید به فکر تاسیس شعبه‌ای در ایران باشید تا زمانی که استارت‌آپتان به مرحله صادرات می‌رسد محصولی فنلاندی-ایرانی را به بازار جهانی صادر کنید.

محمدی با اشاره به کمک مالی فنلاند به استارت‌آپ‌ها ادامه می‌دهد: دومین قانون در صدور ویزای استارت‌آپی این است که حتما باید 30 هزار یورو پول داشته باشید. یعنی زمانی که وارد این کشور می‌شوید؛ بدانند که مقداری پول همراه خود دارید و قرار نیست دولت فنلاند همه پول وهزینه ساپورت پروژه و زندگی را در اختیارتان قرار دهد و ساپورت قسمتی از هزینه‌های شخصی و شرکتی به عهده خودتان است. فنلاند تا به امروز صادر‌کننده حدود 1600 استارت‌آپ بوده و قصد دارد با پر‌رنگ کردن و اهمیت به این قضیه به یکی از قطب‌های صادرات استارت‌آپ در دنیا بدل شود.

می‌توانیم با استفاده از چنین مواردی که اشاره شده مشکل تامین سرمایه استارت‌آپ‌ها را از بین ببریم و مهم‌تر اینکه برای ایران ارزآوری کنیم و ایران را به درآمد از صادرات استارت‌آپ برسانیم.

وی تصریح می‌کند: ایرانی‌ها می‌توانند با استفاده مالی این موضوع استارت‌آپی فنلاندی که دومین شعبه‌اش در ایران است را به دنیا عرضه کنند. به خصوص در حوزه آیتی، بلاک چین، هوش مصنوعی، فئنتک، خدماتی و استارتآپ‌هایی از این دست، راغبترند و بیشتر سرمایه‌گزاری می‌کنند.

ارز‌آوری با ایده استارت‌آپی

بنیانگذار Onlinefood فنلاند اضافه می‌کند: در صورتی که همه موارد درست پیش برود و از پلن و ایده شما استقبال شود، ویزای شما و تیمی که معرفی کرده‌اید صادر می‌شود و به عنوان بنیان‌گذار حساب بانکی برایتان افتتاح می‌کنند. پس از آن ریجستر می‌کنید و استارت کارتان را می‌زنید. دولت فنلاند در استیج اول 35 هزار یورو به حساب شما واریز می‌کند؛ این مبلغ به عنوان کمک هزینه برای کارهایی مثل مارکت ریسرچ و کامل کردن محصولتان؛ حقوق پرسنل و… به استارت‌آپ شما تعلق می‌گیرد. پس از چند ماه طی بازدیدی کارشناسانه از شرکت شما، زمانی که از درست پیش رفتن برنامه‌ها اطمینان حاصل کردند، در استیج دوم مبلغ 15هزار یورو به حسابتان واریز می‌کنند. زمانی که کاملا موفق شدید شروع به بازپرداخت مبلغ دریافتی با درصدی کم به صورت اقساطی می‌‌کنید.

محمدی اضافه می‌کند: این مبلغ به صورت بلاعوض و صرفا جهت حمایت از ایده شما در اختیار شما قرار می‌گیرد و حداقل در طی یک سال باید نیمی از مسیر پیشرفت را طی کرده باشید. در صورتی که پلن شما با شکست روبه‌رو شود و ثابت کنید که پروژه شما شکست خورده‌ است تعهدی در قبال پرداخت این پول ندارید.

محمدی در انتها با اشاره به این نکته که این قضیه می‌تواند راهی برای تامین سرمایه و ارز آوری برای ایران باشد، تصریح می‌کند: تمام این نکات را گفتم تا به این نکته برسیم که می‌توانیم با استفاده از چنین مواردی مشکل تامین سرمایه استارت‌آپ‌ها را از بین ببریم و مهم‌تر اینکه برای ایران ارزآوری کنیم و ایران را به درآمد از صادرات استارت‌آپ برسانیم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.