فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۵۳۹۰۱

مدیرعامل از کی بیمه در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز مطرح کرد:

اصلی‌ترین مشکلات استارتاپ‌ها در ایران/ تورم مانع سرمایه‌گذاری می‌شود

اصلی‌ترین مشکلات استارتاپ‌ها در ایران/ تورم مانع سرمایه‌گذاری می‌شود

کسب‌و‌کارهای نوپا و شرکت‌های استارتاپی با وجود اینکه در کشور تا حدودی جای خود را پیدا کردند، اما طبق گفته مدیران باز هم با مشکلاتی مانند تورم و تحریم روبه رو هستند که آن‌ها را با شکست مواجه می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به نظر می‌رسد که با وجود اینکه ایران کشوری مستعد با نیروهای متخصص فراوان است، اما اثرگذاری استارتاپ‌ها در بخش اقتصاد نادیده گرفته می‌شود. وجود مشکلات حقوقی، عدم تامین مالی کافی، ضعف زیرساخت‌های فنی و سیاست‌گذاری‌های نامناسب، این کسب‌و‌کارها را با چالش‌ها و موانع بزرگی روبه رو کرده است.

تورم اقتصادی مانع سرمایه‌گذاری می‌شود

آنطور که از گزارش‌های میدانی تجارت‌نیوز در یازدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اکوسیستم نوآوری و فناوری اینوتکس مشخص است، ظاهرا اصلی‌ترین دغدغه صاحبان کسب‌وکارها، عدم همکاری دولت‌ با استارتاپ‌های کشور و نبود سیاست‌گذاری‌های مشخص و مناسب است.

اَرس اناری، مدیرعامل از کی بیمه در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز گفت: «تحریم‌ها مشکل اصلی پیشرفت استارتا‌پ‌ها هستند. واقعا تحریم‌ها به نوعی سد راه می‌شوند. این داستان تحریم و در واقع شرایط سیاسی، از مشکلات اساسی استارتاپ‌هایی چون ما است.»

اناری در ادامه توضیح داد:«مشکل بعدی تورم است. زمانی که اقتصاد کشور دارای تورم است، طبیعیست که سرمایه‌گذار به جای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها، می‌رود زمین، خانه، خودرو یا موبایل می‌خرد تا ضرری متوجه او نشود. از سوی دیگر هم برنامه‌ریزی بلندمدت و یا حتی کوتاه‎‌مدت، برای استارتاپ‌ها با وجود تورم اقتصادی سخت می‌شود.»

چقدر دولت را همراه استارتاپ‌ها است؟

از مهم‌ترین مشکلات استارتاپ‌های ایرانی، مشکل کمبود و حتی در بعضی موارد عدم وجود همکاری صحیح دولت و نهادهای پشتیبان و همکاری‌های بین سازمانی است.

مدیر عامل از کی بیمه در پاسخ به این پرسش تجارت‌نیوز که دولت چه میزان با استارتاپ‌ها همکاری می‌کند؛ گفت: «فعالیت استارتاپی در این‌ دوران بسیار سخت شده‌است. چرا که حتی نیرو‌های انسانی در حال خروج از کشور هستند. اما دولتی که مسئول فراهم کردن رفاه برای مردم است، اقدام مناسبی برای راضی نگه داشتن نیروهای متخصص خود انجام نمی‌دهد. در نتیجه ما در اینده کمبود نیروهای متخصص خواهیم شد.»

به عقیده او دولت متاسفانه می‌خواهد به جای اینکه یک نهاد تنظیم‌گر و رگولاتوری باشد، میخواهد خودش یک نوع بیزینس کسب‌وکار و استارتاپی ایجاد کند.

اناری بیان کرد که کلیت داستان این است که برخی حمایت‌های دولت اشتباه است. چرا که حمایت‌هایی مانند دادن وام‌های عجیب‌ و غریب، بیشتر به استارتاپ‌ها صدمه می‌زند.

او درباره فضای انحصار نیز توضیح داد: «امسال سال تولید، اشتغال آفرین و دانش بنیان است، اما حمایت‌ها تفاوتی با سال‌های گذشته ندارد. از سوی دیگر دولت باید جلوی انحصارگری را بگیرد، اما متاسفانه در برخی از موارد دولت خودش به‌ دنبال انحصارگری است. در فضای بیمه نیز رگولاتوری باید با استارتاپ‌هایی مانند ما به یک نتیجه برسد تا از آسیب‌های بیشتر جلوگیری شود.»

زنگ خطر طرح صیانت برای استارتاپ‌ها

منابع انسانی یکی دیگر از عوامل بسیار تاثیرگذار در موفقیت کسب‌و‌کارها است. مهاجرت و کمبود نیروهای انسانی متخصص و نهاد پشتیبانی برای ارائه خدمات فنی و مشاوره در حوزه استارتاپ‌ها از دیگر مشکلاتی که کسب‌وکارها با آن مواجه هستند.

در پایان مدیرعامل از کی‌ بیمه به موضوع طرح صیانت اشاره کرد و گفت: در صورت تصویب طرح صیانت حدود ۳۰ درصد از نیروی بسیار متخصص کشور حتما از دست خواهند رفت و حتی وضعیت از اکنون نیز بدتر می‌شود.

استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوآوری از موثرترین عوامل پیشرفت اقتصادی در کشورهای توسعه یافته هستند. بنابراین در کشورهای در حال توسعه نیز دولت و نهادهای مرتبط باید راه را برای آن‌ها هموار کنند تا پیشرفت‌های اقتصاد دیجیتال فراهم شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.