تجارتنیوز گزارش میدهد:
ماجرای بیلبوردهای عجیب سطح شهر چیست؟
برخی اوقات بیلبوردهایی در سطح شهر نصب میشوند که جملهها و عبارات عجیب و جالبی بر روی آنها چاپ شده و توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب میکنند.
به گزارش تجارتنیوز ، «چقدر حیفه که برگردی خونه»، «سفر با هر سلیقه و بودجهای که داشته باشی» و مواردی مانند اینها که در بیلبوردهای شهر به فراوانی دیده میشود، slogan یا تگ لاین میگویند.
به تازگی استارتاپها و کسبوکارهایی که در حال توسعه هستند، از این تگلاینها و شعارهای تبلیغاتی به فراوانی استفاده میکنند. چرا که این جملهها میتواند باعث جذب کاربران و مخاطبان فراوانی شود. همچنین، سالها در یاد و خاطر مردم باقی بمانند.
تگ لاین (Tagline) چیست؟
تگ لاین یا شعار برند، پیامهای تکراری اما با مفهوم یکسان هستند که یک استارتاپ یا کمپانی را معرفی میکنند. تگ لاین جمله کوتاهی است که برای شناختهتر شدن و محصولات یا خدمات آن شرکت کمک میکند. شعارهای برند با هدف خلق عبارتی به یاد ماندنی که سبب شناخته شدن بیشتر در ذهن مشتریان و مصرفکنندگان میشود. به عنوان مثال «just do it» کمپانی آدیداس یک تگ لاین محسوب میشود.
نمونه دیگر هم «الان بخر بعدا پرداخت کن» تگ لاین یک استارتاپ است که خدمات اعتباردهی ارائه میدهد. «به قیمت بخر» هم تگ لاینی برای یک فروشگاه اینترنتی است.
تگ لاین ممکن است بامزه، گستاخانه یا حتی بیربط باشد. اما به نکتهای اشاره میکند که منجر به موفقیت برند در میان مردم میشود. معمولا وجود یک شعار تبلیغاتی خوب میتواند توجه مخاطبان را به تبلیغ و آن شرکت به مرور زمان جلب کند.
استفاده از اسلوگان در بیلبوردهای شهر
از سوی دیگر جملات متفاوتی که استارتاپها بر روی بیلبورد خود استفاده میکنند، اسلوگان یا شعار تبلیغاتی میگویند. این نوع عبارات در بازاریابی و تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرند. اسلوگانها از میان عادتهای افراد جامعه گرفته میشوند. یعنی همان تعابیر اجتماعی هستند که هدف آنها اطلاعرسانی و جلب توجه مخاطبان به ماهیت محصول یا خدمت است.
هدف استفاده از اسلوگان آن است که پیام اصلی برند را با جمله کوتاهی در ذهن مخاطبان ثبت میکنند. همچنین، اگر مخاطبان حتی چیزی در مورد تبلیغ را به یاد نیاورند، شعار تبلیغ را به یاد میآورند. در واقع اسلوگان یا شعار، در مورد چرایی برند با مخاطبان خود ارتباط برقرار میکند.
استارتاپها و کسبوکارها زمانی از اسلوگان استفاده میکنند که میخواهند به مخاطبان خود بگویند چه هستند، چه کاری انجام میدهند و چرا این کار را انجام میدهند. بهعنوان مثال «چقدر حیفه که برگردی خونه» که برای مدتی در اکثر بیلبوردهای شهر تهران دیدهمیشد، نمونهای از اسلوگان است. این تبلیغ میتواند افرادی که علاقهمند به مسافرت و گشتوگذار هستند را به شرکت مورد نظرجذب کنند. همچنین، «شهر در دست تو» یا «تو راه دانشگاه کسب درآمد کن» نیز نمونهای از اسلوگان یک شرکت تاکسی اینترنتی است.
جالب اینجاست که ریشه کلمه slogan به اسکاتلند برمیگردد و به معنی «فریاد جنگ» است. یعنی کاری که سربازان پیش از ورود به میدان مبارزه انجام میدادند. بهطور کلی، شعار تبلیغاتی یک گزاره کوتاه سهلآموز است که از طریق آن کسبوکار مورد نظر به سرعت در ذهن مشتری تداعی میشود.
قدرت تگلاینها و شعارهای تبلیغاتی را نباید در دنیای امروزی دست کم گرفت. اما امروزه در میان انبوه شعارها، طراحی یک شعار تبلیغاتی و تگلاین به یاد ماندنی، دشوارتر از چیزی که به نظر میرسد، است.
نظرات